divendres, 3 d’octubre del 2008

Expedient sancionador contra l'Ajuntament de Molins de Rei

L'Agència Catalana de Protecció de Dades ha obert un expedient sancionador contra l'Ajuntament de Molins de Rei per un possible incompliment de l'article número 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

L'expedient ha vingut precedit de la denúncia d'un ciutadà davant la manca d'inclusió de la informació que preveu el precepte esmentat en els impresos de l'Ajuntament (en les instàncies per exemple)

La cronologia ha estat la següent:

- 30 d'octubre de 2006: el ciutadà denunciant presenta la primera instància demanant que s'inclogui la informació que preveu l'article 5.
- 19 de febrer de 2007: el ciutadà denunciant presenta la segona instància demanant que s'inclogui la informació que preveu l'article 5.
- 29 de febrer de 2008: el ciutadà denunciant presenta la tercera instància demanant que s'inclogui la informació que preveu l'article 5.
- 6 de març de 2008: davant de la negativa de l'ajuntament a incloure aquesta informació es presenta una denúncia davant de l'Agència Catalana de Protecció de Dades
- 14 d'abril de 2008: L'Agència Catalana de Protecció de Dades demana una còpia dels models d'instancies que fa servir l'Ajuntament de Molins de Rei.
- 26 de maig de 2008: L'ajuntament entrega a l'Agència Catalana de Protecció de Dades un mòdel d'instància que ja incorpora la informació prevista en l'article 5.
- 10 de setembre de 2008: L'Agència Catalana de Protecció de Dades obre un expedient sancionador perquè si bé és cert que actualment ja s'ha incorporat aquesta informació fins al moment s'estava incomplint presuntament la llei malgrat els 3 requeriments d'un ciutadà.

Ara veurem quina serà la sanció que rebrà l'ajuntament de Molins de Rei però és lamentable que des de la primera instància d'octubre del 2006 fins al maig del 2008 ningú hagi fet res perquè no ens acabin obrint un expedient sancionador.

Des de la CUP demanarem més informació a l'Àrea d'Economia i Serveis Generals i també demanarem responsabilitats depenent de com acabi l'expedient sancionador.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Alex, felicitats pel paper que estan desenvolupant per aconseguir que l'administració pública sigui més transparent pel ciutadà