dijous, 27 de novembre del 2008

"Ets un desgraciat. Ets un porc"

Aquestes van ser les paraules del sr. Alcalde Ivan Arcas i Blanch (ICV) que em va dirigir quan vaig acabar de formular les preguntes que vàrem fer des de la CUP sobre 2 pressumptes favoritismes en la política de personal de l'Ajuntament de Molins de Rei.

En aquest enllaç podeu veure'n tota la informació relativa:

La CUP denuncia dos casos de pressumptes favoritismes en la política de personal de l’Ajuntament

Llàstima que aquestes paraules no es van sentir per Radio Molins de Rei però la gent que hi havia a la sala de plens si que ho van escoltar. Aquesta és una prova més del caràcter "democràtic" de l'alcalde de Molins de Rei que quan escolta el que no li agrada perd els papers i es dedica a insultar a un regidor.

En el ple municipal també tenia la oportunitat a respondre a les preguntes que vàrem realitzar però no ho va fer i va preferir insultar-me. Suposo que espera a respondre en el proper ple municipal i tindrà temps a pensar una resposta en la qual justificar que hagi otorgat privilegis a un treballador saltant-se el conveni, la legislació vigent, la opinió del mateix tècnic i sense convocar l'organ que ha de decidir aquestes qüestions personals com és la Comissió Paritaria. Avui mateix per cert, els sindicats ja han presentat un recurs contra aquesta mesura de l'alcalde.

Malgrat les provocacions del sr. Alcalde no penso caure en el seu joc i no perdré els papers. Es pot discutir fortament un tema amb arguments però l'insult és un trist argument per algú que és alcalde i que una de les seves funcions és moderar un ple municipal. És evident que un moderador no es pot dedicar a insultar a una de les persones que ha de moderar però això és el que passa a Molins de Rei.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Ànim!

Anònim ha dit...

Pel que fa al cas del la jubilació del conserge... haurieu de conèixer millor totes les parts, la del que vol accedir a la plaça i que ja n'ocupa una a l'Ajuntament (però com que no pot fer "esforços" vol anar a una escola -anem bé!-), la del que fa de conserge actualment i que va sol·licitar treballar més temps per cobrar el 100% -cadascú sap quines despeses té i si passa o no amb 1.000 euros- i la de l'escola que està contenta amb el seu treballador i demana almenys que acabi aquest curs.

Que quedi clar que recolzar al treballador de l'ajuntament que ha demanat el trasllat a l'escola també és un assumpte partidista i poc solidari, ja que aquesta persona ja te feina (tot i que no li agrada la que fa).

Anònim ha dit...

L’autor de l’anterior post té tota la raó. El conserge de l’escola el volien jubilar per pressions dels sindicats, en aquest cas el majoritari, perquè volen que un treballador del sindicat casualment, ocupi el lloc. A l’escola estan contents amb el treballador i aquest no vol jubilar-se, això va en contra els treballadors? Uns mica de seriositat i rigor. En l’empresa privada, reconec que desconec si l’administració pública funciona diferent, un treballador pot treballar fins els 70 anys si vol i si l’empresari hi està d’acord. Un conveni no ho pot canviar. Un conveni és a màxims, no pot anar per sota els mínims d’una llei. Si en l’administració pública, un conveni pot reduir els drets dels treballadors no ho sé, però qui s’imagina un sindicat promovent un conveni que redueix els drets als treballadors, no sona gaire bé, oi?

Àlex Maymó i López ha dit...

1r. Nosaltres creiem que l'edat de jubilació ha de ser als 65 anys i que per respecte a la gent que està a l'atur no s'hauria de vulnerar aquest principi perquè precisament no estem en la plena ocupació. A l'empresa privada passen moltes coses que no ens agraden però no per això s'han d'extrapolar a l'administració pública. El cas del conserge és greu perquè crea un precedent i si aquesta persona ha demanat treballar un any més que li diran a algú que demani més temps. A on posaran el límit? Li donaran a tothom que ho demani? O només li donaran a qui creguin convenient? Segurament amb més de 1.000 euros de pensió avui en dia no pots fer maravelles però que s'encarregui el Sr. Alcalde de què el seu partit i el govern de la Generalitat (on el seu partit està) de solucionar els problemes de les pensions i de la pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors/es en general. Sinó, el Sr. Arcas si és tan solidari amb aquesta persona, que li regali cada mes una part del seu sou de 4620 € mensuals.

2n. La persona que ha demanat mobilitat horitzontal ha estat reconegut per un tribunal mèdic com a incapacitat per realitzar les feines que feia fins ara i per tant ens agradi o no se l'ha de col·locar en un lloc on no li pugui afectar a la seva salut.

3r. Els convenis existeixen per marcar unes condicions iguals per tots els treballadors/es i és inadmissible que un alcalde no el respecti quan pren decisions. Treballar fins als 70 anys jo no veig que sigui un dret. El dret al treball si que ho és i ara hi ha molta gent a l'atur que ho està passant malament i no crec que sigui lògic apostar per allargar l'edat de jubilació en moments d'augments de l'atur.

Anònim ha dit...

1.- El treballador té dret a treballar fins els 70 anys si vol. No hi ha més. Qualsevol consideració al respecte és opinió tant digne en un sentit com en l’altre.
2.- Un conveni és el que és, el dret de les persones reconegudes per llei està per sobre del conveni. Si t’agrada o no, és una opinió, tant digne en un sentit com en l’altre.
3.- Un alcalde que per un cop atura una injustícia, almenys ha de tindre el reconeixement.
4.- La llei de Prevenció de Riscos laborals deixa ben clar que si un treballador no és apte des de el punt de vista mèdic, per desenvolupar les seves tasques per a les quals ha estat contractat, no és pot exigir a l’empresa que el posi en un altre lloc sinó disposa del lloc de treball. Que s’ha de saltar un altre cop la llei?P doncs felicitats ja són dos cops.
5.- Encara no he sentit res del tema que el treballador el volien posar en aquell lloc perquè és del sindicat majoritari. Ai perdó, clar, no és d’un partit, que jo sàpiga clar.
6.- Almenys fora de l’administració pública, cada anys treballat a partir dels 65 anys fins el 70, representa un 2% més de pensió en el moment de jubilació.
7.- Ja està bé de la improductivitat de l’administració pública, una empresa si tingués el funcionament d0’aquest ajuntament no dura ni dos minuts.

Anònim ha dit...

Vull aclarir, que t’animo a seguir així, ho dic seriosament. Crec que deus ser l’únic amb prou empenta per fer-ho, encara que critiqui algunes de les coses que escrius i fas.
Gràcies, de veritat.

Anònim ha dit...

Si realment dius que l'Alcalde et va insultar el que tens de fer és presentar una denuncia, no serveix de res que només ho comentis i pot interpretar-se com una oportunitat de publicitat gratuïta partidista. El judge ja decidira...

Àlex Maymó i López ha dit...

Ja t'he dit que nosaltres no creiem en permetre que la gent treballi més enllà dels 65 anys i no és per voler perjudicar a aquestes persones que així ho vulguin sinó perquè entenem que mentre hi hagi gent a l'atur s'ha de prioritzar el fet de que tothom pugui tenir feina ja que segurament aquesta gent ho estaran passant pitjor que el conserge en qüestió.

Ja sé que aquesta persona, amb la situació d'avui en dia, tindrà una pensió per anar tirant però per desgracia hi ha gent que ho passa pitjor.

Sobre el tema de quin sindicat pertany aquest treballador la veritat és que no ho sé segur però em pensava que no era precisament del sindicat majoritari però ja ho preguntaré.

Sobre el fet de si cal recolocar aquesta persona estem parlant d'un funcionari, que sino el recoloca l'ajuntament suposo que li pagarem una llarga enfermetat o el colocaran en una altre administració. Els funcionaris els acabem pagant entre tots.

I de places que podria ocupar aquesta persona també hi ha la plaça de conserge de la biblioteca, on el concurs fa més de 2 anys que no s'ha fet.

Estic d'acord amb tu que les administracions no acaben de funcionar bé però aquesta persona actualment està cobrant per no fer res i seria més productiva en un altre lloc del treball de l'ajuntament.

I finalment, Spamolins, t'agraeixo els teus comentaris perquè fas critiques ben argumentades. Un altre cosa és que en alguns temes estiguem d'acord o no.

Vinga, salut!

Anònim ha dit...

Ànim Alex, ets l'única persona honesta en aquest ajuntament.

Segueix així i no facis cas dels insults ni de les demagògies.

Si fa dos anys que es tenia de convocar un concurs per la plaça de conserge i no s'ha fet és una il•legalitat que ha fet l'equip de govern, i si a més hi han col•locat a un enxufat ...no cal parlar-ne més.... no és el primer cas....i els problemes personals de cada treballador és un tema que es fa difícil d'arreglar, segur que amb bona voluntat hi ha solucions.

EL QUE NO TÉ SOLUCIÓ NI JUSTIFICACIÓ ÉS LA CORRUPCIÓ POLÍTICA NI ELS FAVORITISMES A QUE, PER DESGRÀCIA, ENS TÉ ACOSTUMATS AQUEST EQUIP DE GOVERN.

Tens tota la raó a nivell legal per demanar explicacions. Una altre cosa és que te les donin.

COM S’HA VIST EN LLOC D’EXPLICACIONS DONEN INSULTS.

A les urnes rebran la resposta a la seva gestió.

Anònim ha dit...

Un suggeriment:

Al proper ple porta l'mp3 i grava la sessió, ningú t'ho pot privar, és un acte públic i els ciutadans tenim dret a saber què passa als plens si no podem sentir la ràdio en aquell moment.

La transparència democràtica és això, tenir accés a la informació de primera mà, i què millor que una gravació?

Estaria bé sentir els exabruptes del Sr alcalde per la web

Anònim ha dit...

L'eina dels polítics és la paraula. Davant una pregunta, per molt enutjosa que sigui, han de respondre i respondre amb la veritat. Ja es veia venir que el tema no li agradaria, a l'alcalde. Jo creia que contestaria amb la demagògia típica a la que ens tenen acostumants els polítics del parlament espanyol. Aquesta vegada ha anat més enllà i ha arrivat a nivell del losantos.
Si la veritat fos com la que ens vingut a dir en/na Spamolins, per què no ho ha dit el mateix alcalde i tots feliços?
És una llàstima que per quatre quartos i per l'inèrcia d'anar fent el que 'em surt de...sense que el poble s'adoni', arrivem a malfiar-nos tant del nostre alcalde
i les seves decisions.
A veure si tan l'Arcas com el Puntas s'adonen que han de conviure amb les CUP i que no és tan difícil. Només han d'eliminar certs tics, ser més demòcrates.
Insultar a n'Àlex ha estat insultar a totes les persones que l'han votat. Qué no són poques.

LES CUP AL PARLAMENT!
ENDAVANT ÀLEX!

Núria

Anònim ha dit...

En quant al tema que ens ocupa, si no ho has fet fins ara, et recomano que parlis amb el conserge de l’escola, cara a cara i amb el director de l’escola en qüestió. T’explicaran uns quants detalls molts curiosos, ja veuràs.
Ratifico el fet i demano disculpes per això, que l’administració pública ‘s’escapa dels meus coneixements i segurament els meus comentaris no s’acabin d’ajustar a la realitat normativa i legislativa del funcionariat.
El que si puc dir, és que cal ser realista. L’economia d’aquest país fa aigües per totes bandes. Cal que tots siguem conscients que estem en un sistema econòmic capitalista amb totes les conseqüències que comporta. Cap al 2029 el sistema de pensions, si no es fa res, farà fallida. O les coses canvien de forma important o ja cal que tots entenguem que caldrà treballar fins als 70 anys si estem bé de salut.
L’altre cosa Alex és el tema de pensions ara mateix. Jo no sé quines necessitats econòmiques tens, però pensa amb la pensió que li quedarà a aquest conserge, a veure si podries viure amb uns ingressos així. Parla amb ell i t’explicarà que li queda si es jubila ara i entendràs perquè fa el que fa.
Per últim, els llocs de treball es creen o s’han de crear, mitjançant una política activa sobre l’empresa. Les subvencions no serveixen de res. Les injeccions de liquiditat són per donar diners als que tenen diners. Un país tira endavant amb innovació, productivitat i formació. Si has de crear treball donant feina a una persona que cobra i no fa res, en un lloc de treball com el de conserge, les coses van fatal. A l’ajuntament els diners s’escapen per altres bandes, mira’t per exemple les despeses de disseny gràfic de publicitat dels diferents departaments, qui ho fa? Qui treu rendiment d’això? Ui, curiosament sempre apareix la mateixa persona.
Reitero les gràcies pel que fas.

Anònim ha dit...

Per cert, el comentari anterior és meu. Spamolins

Anònim ha dit...

Deixeu tranquil al conserge de l'Alzina. Es un bon home, treballador i que no te cap interés a crear polèmica... mira pels seus interessos i els de l'escola, es clar que si! i qui no ho fa?.
Estem parlant d'una persona que deu cobrar entre 900 i 1000 euros! que no és cap xollo! és supervivència.

Anònim ha dit...

Spamolins... no entenc això que dius del disseny gràfic... a qui va?

Àlex Maymó i López ha dit...

A veure, jo crec que des de la CUP el que hem denunciat és el fet de que l'alcalde hagi pres una decisió sense complir el que diu el conveni i sense convocar l'òrgan que podia prendre aquest acord segons el mateix conveni. També s'ha volgut informar de quines quantitats estaríem parlant com a tall informatiu però si t'hi fixes, en cap moment, ni per escrit ni en les meves intervencions al Ple Municipal menciono de quin treballador es tracta, ni el seu nom ni el lloc de treball que ocupa.

Anònim ha dit...

Com pot ser que les disputes més fortes entre els polítics de Molins siguin entre ICV, ERC i CUP?
Sorprenent...

Carles.

Àlex Maymó i López ha dit...

Doncs la resposta és fàcil. ERC i ICV estan a l'equip de govern i la CUP estem a l'oposició, i entre d'altres feines, hem de controlar el que fa el govern municipal.

En alguns temes hi ha acords però en molts altres no.

També fixa't que entre l'equip de govern (ICV, ERC i CiU) i entre la part sindical de l'ajuntament (CCOO, UGT, CGT) hi ha moltes divergències i això que hi ha regidors de l'equip de govern i diria que el mateix alcalde son afiliats/des a CCOO.

Jo crec que a l'equip de govern fallen bastantes coses i aquest tema n'és un exemple.

Anònim ha dit...

He llegit els comentaris i vaig escoltar el Ple.També he vist els comentaris de l'equip de govern al dia següent del Ple. Realment l'alcalde està fora de lloc i ara al llegir els insults, demostren que està a punt del Kao!
l'insult no es pot permetre. Has fet be Àlex de dir-ho però crec que has de fer quelcom més.
Respecte a les obres de la Incresa completament d'acord amb la teva exposició en el Ple. El que em va sobtar va ser la resposta de l'alcalde, realment va preocupar els comentaris fora de lloc que va pronunciar, i també les frases que diu per TV molins el dia després del Ple, crec que haurieu de demanar una auditoria d'aquestes obres. Per altra banda referent al conserge. La part sindical de l'ajuntament en el mes de juliol va estudiar el cas pormenoritzadament. Els conserges de l'ajuntament guanyen 1.100 euros mensuals i aquest conserge que ara li toca jubilar-se , tal i com ho recull el Conveni als 65 anys, per 6 mesos més de treball li correspon un 2% més en la cotització acumulada que ja té. En total la seva pensió acumulada serà de 1100 o 1200 euros al mes. Molts treballadors de l'ajuntament son caps de familia i guanyen aquesta quantitat. En aquesta qüestió el que crida la atenció és que l'alcalde en el mes d'agost fa una resolució denegant allargar la vida laboral de l'esmentat treballador i ara per presions alienes a l'ajuntament l'alcalde fa una reolució autoritzant allargar la vida laboral, obrint un precedent incomprensible. fa una alcaldada, que és una acció prepotent i autoritarista, que demostra amb fets la dictadura que s'està exercint en l'ajuntament. I només ens cal coneixer com a molinencs que també les paraules son d'un jove poc democràtic. PENÓS
ànim Âlex i no et deixis trepitjar. El teu grup no pot deixar els insults sense resposta.

Anònim ha dit...

He viscut a molins uns quants anys i he de dir que aquest ciutadà que és l'alcalde massa bona persona no és, l'he vist entrant en comerços al temps que entrava una dona amb cotxet i ell ni tenir la decència d'aguantar-li la porta a la dona, si el veus pel carrer i el saludes (pq és lògic q el coneixes essent del poble) encara et mira com si li debéssis algo i no esperis resposta al teu salut, no et mirarà com si fossis marcià... Personalment he demanat alguna cita amb ell per problemes al carrer on vivia i en els 4 anys que vai gestar visquent allà no va ser capáç d'atendre'm ni tant sols telefònicament... Jo em crec que aquest home insulti i tant, i més que et deu insultar a casa seva, Àlex, no et piten les orelles despres dels PLENS??

Anònim ha dit...

Doncs, qualsevol persona de l'ajuntament ho sap. No seré jo qui doni noms.

Per cert, l'alcalde va signar la primera resolució per pressions i to seguit al cap d'un temps va rectificar. Per favor, si l'alcalde actua com un prepotent i autoritari, no m'atreveixo a definir l'actuació dels sindicats.
L'alcalde et pot caure bé o no, ningú l'elegeix per ser simpàtic, sinó per governar. Si parlo dels sindicats i de certa persona que manega les cireres, sabrà perfectament de qui parlo, dubto molt que algú del l'ajuntament no el conegui.
Un precedent incomprensible, una resolució reconeixent un dret d’un treballador que té per llei? Que ens hem tornat bojos o que? Qui s’ha de creure aquesta animalada?

Anònim ha dit...

spamolins que ets l'alcalde?
com pots saber que l'alcade de molins signa sota presions? qui pot presionar a un alcalde? què fort què fort, què fort...!!!
millor es callar que escriure bretolades!
l'alcalde va signar una RA, la primera, segons un informe tècnic del responsable de recursos humans( el cap de peronal) i després la segona resolució SI que la va signar sota presions però com ho saps??? es sorprenent , has encertat! per cert quin número de la loteria de nadal creus que serà la grossa??? comparteix amb els bloggers de la CUP- apa bona nit!

Anònim ha dit...

Ja em perdonaràs que no contesti el post, no tinc res a dir a les teves paraules.
Només m’agradaria puntualitzar que, pel que veig tu en saps tant com jo o més fins i tot, ho dic per la seguretat de les teves paraules, fa que pensar, veritat? Com va dir algú, ningú és qui sembla, ni menys qui pretén ser.
Només vull dir-te una cosa, no et posis tant nerviós, només és un comentari d’ algú amb pseudònim, no és tant greu. Hi ha moltes formes de pressionar algú, no totes tenen que ser evidents ni directes.

Anònim ha dit...

Penós, penós, penós!!! Pensava que els únics que desfeien el país eren els polítics que amb el sou perdien les formes i els ideals. Però veig que va molt més enllà, pel que es pot llegir, militants i simpatitzants són tan o més rancorosos que els mateixos polítics. Prou de merda entre uns i altres! A veure si us poseu a treballar pel país i deixeu aquestes històries pels patis de les escoles (o potser és que allà hi ha més maduresa que a altres llocs...)
INDEPENDÈNCIA JA! CUP o ERC tant me fot, però JA!

Anònim ha dit...

Molt bé spammolins! ets el més coerent de tots!

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Carles,

Sempre he cregut que per aconseguir la independència s'ha d'aconseguir apropar a aquest projecte a totes aquelles persones que ara no hi estan d'acord i això jo crec que passa per defensar unes polítiques d'esquerres i honestes en defensa de les classes populars. Si volem que l'espai polític de l'independentisme creixi hem de demostrar que som diferents a la resta de partits i per això des de la CUP també denunciarem els casos en els quals ERC hi estigui implicada. Ens sap molt de greu haver de denunciar aquests casos però tampoc podem quedar-nos callats i a vegades la crítica externa o fins i tot interna és la que pot fer canviar aquestes coses.

Respecte al comentari de la coherència jo també penso que l'SpaMolins és coherent però això no vol dir que pensi com ell en aquest cas.

Anònim ha dit...

Gràcies pel qualificatiu de coherent. El més important no és estar d’acord, sinó tenir opinions fonamentades i no dedicar-se a insultar com fan alguns.
Com molt bé diu l’Alex, s’han de denunciar les irregularitats sigui de qui sigui. Quant dic sigui de qui sigui, em refereixo a tots.

Crec que l’Alex és el que diu los coses més clares, coherents i sinceres, estigui o no d’acord, però té la virtut de dir les coses clares i això s’agraeix molt.

Anònim ha dit...

Tornem-hi!
Ja està bé de barallar-se per foteses! A veure si som capaços d'avenir-nos una mica, que entre uns i altres se m'acaben les opcions de vot!
Tant la CUP com ERC esteu més per altres històries que pel que s'ha d'estar...

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Robert,

Des de la CUP estem d'acord amb la construcció nacional d'un país en el qual hi hagi igualtat d'oportunitats i per això veig que és normal que denunciem els casos en els que creiem que no es dona aquest criteri.

El que no farem és callar quan això pot afectar a un partit més proper a nosaltres ideològicament parlant i denunciar-ho quan ho fa el PP o el PSOE.

Intentem ser coherents i tractar a tothom per igual.