divendres, 28 de novembre del 2008

La CUP demana més control de l’equip de govern en l’execució de les obres

En el ple municipal del 26 de novembre de 2008 la CUP de Molins de Rei va demanar a l’equip de govern que incrementi el control de l’execució de les obres contractades per l’Ajuntament de Molins de Rei.

Des de la CUP volem destacar sobretot la mala execució de les obres dels baixos dels pisos Incresa. Arran de la pavimentació de les places interiors no s’ha aconseguit solucionar els problemes de filtracions d’aigua en els aparcaments subterranis que ja en tenien i a més a més han aparegut filtracions en aparcaments que mai n’havien tingut. Després de tornar a aixecar el paviment de les tres places es va aplicar una nova solució a base d’un paviment de formigó continu, que no ha aconseguit solucionar els problemes, ja que actualment en 4 aparcaments hi ha filtracions d’aigua.

L’equip de govern va encarregar un informe a un arquitecte tècnic extern a l’ajuntament per determinar qui havia de pagar aquest sobrecost de l’obra i quina solució s’havia d’aplicar. L’arquitecte tècnic contractat per l’Ajuntament ha determinat en el seu informe que no ha estat responsabilitat de l’empresa constructora i per tant l’ajuntament ha de pagar 302.401,61 € (50 milions de ptes) per les feines realitzades no previstes inicialment. En total aquesta obra ha costat 1.239.294,92 €.

Des de la CUP no ens creiem el que s’afirma en aquest informe perquè creiem que el problema ve de lluny, en el moment de l’execució de l’obra. En aquest tipus d’obres és molt important la fase de la impermeabilització i van haver-hi diferents problemes tècnics i meteorològics durant aquests treballs. No creiem que un tècnic que no ha pogut seguir l’obra durant la seva execució pugui determinar de qui és la responsabilitat quan el paviment ja està col•locat.

També volem desmentir les afirmacions del regidor Víctor Puntas en el sentit de que el regidor de la CUP no va insinuar en cap moment que l’Ajuntament pagués suborns a tècnics. Simplement en el ple municipal vàrem deixar clar que en un cas com aquest la opinió d’un tècnic no és infalible i per tant pot ser equivocada. Això a més a més seria impossible perquè en els ajuntaments tots els moviments de diners estan sota control i és impossible que un ajuntament pagui suborns a un tècnic.

Creiem que des de l’equip de govern han intentat desviar l’atenció del veritable problema, que son els problemes que han aparegut en les obres municipals, intentant manipular les paraules del regidor de la CUP. Nosaltres creiem que hem d’aprofitar aquesta situació per aprendre dels errors i articular mesures de prevenció per evitar situacions com la del barri del Canal, perquè un cop el problema està sobre la taula és difícil determinar els responsables i per desgràcia normalment acaba pagant l’Ajuntament els sobrecostos.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei Àlex,
He escrit aquest comentari al bloc del Víctor Puntas. La veritat és que quan més us acusen de demagogs, és quan més demagògia fan.
Lamentable.
Ànims i endavant!
Joan

-----------------

A mi em sembla que el que tergiversa paraules és el senyor Puntas, l'obsessió del qual per la CUP em comença a semblar malaltissa, a l'igual que la del senyor Arcas, que utilitza ja sense vergonyna l'insult.

En relació a la política de contractació de l'Ajuntament és obvi que hi ha unes quantes ombres, com demostra una sentència recent.

Crec que la majoria de població de Molins de Rei agraeix que hi hagi una força política com la CUP que es dedica a mirar amb lupa totes les actuacions del govern municipal que normalment els partits com ERC,PSC,ICV,PP o CiU esteu acostumats a fer sense que ningú us qüestioni, per exemple els augments de sou.

Augments de sou, que ara amb la crisi (crisi que els i les treballadores d'aquest país venim patint de fa anys) resulta que vosaltres esteu d'acord no només a congelar-los, sinó a reduir-los. I això un mes després d'haver acusat la CUP de fer demagògia i d'haver votat en contra de la moció que la CUP presentava (amb més de 500 signatures de recolzament) per reduir aquests salaris.

Podeu tirar a la CUP tanta merda com vulgueu, que no serà tanta com la que vosaltres us tireu a vosaltres mateixos amb la vostra xuleria.

Bona tarda

Anònim ha dit...

Hola Àlex. Mes coses que passen al barri de la Incresa, l’aigua que ens arriba a les nostres cases, arriba amb terra i amb pedretes, això fa que sens faci malbé els tubs per allí on passa l’aigua i que no ens arribi amb suficient pressió per les calderes de la calefacció i altres electrodomèstics, i ja no et dic per veure’n!! Si volem unes aigües mínimament netes, o posem una mena de depuradora cada veí o una general per a tots, amb la conseqüent despesa que això comporta per a tothom. Ja que paguem l’aigua amb tots els cànons que fiquen en el rebut, com a mínim que ens arribi sense terra. De fet, aquest barri com mes el toquen pitjor està.
Renoi, amb els impostos que es paguen en aquest poble, ja s’hi podrien mirar de fer les coses millor, i si el consistori te la caixa buida , que vagin al govern d’Entesa, i que els hi demanin. Oi que son el mateixos? Doncs que es noti.
Espero que el Sr. Alcalde tingui bona educació i et demani disculpes. Els insuls demostren una feblesa en vers el raonament i la paraula.

Un suggeriment: LES CUP, AL PARLAMENT!!!

Anònim ha dit...

DONCS AIXÒ, LES CUP AL PARLAMENT !!!

La feina que feu des de la CUP de Molins és d’admirar !!!

Penseu que com més digueu la veritat més us insultaran i intentaran desacreditar-vos. Hi teniu de comptar, però no us desanimeu, això voldrà dir que aneu pel bon camí.

Ànims... salut... i paraules. Les paraules ben dites i amb arguments els hi fan mal.

Ja és hora d’un govern democràtic a Molins!!!

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Rosa,

Prenc nota del tema de l'aigua però m'agradaria que m'indiquessis si es cosa del vostre edifici o saps si es en general a tot el barri. Si vols envia'm un correu a molins@cup.cat

De cara a preguntar-ho a l'equip de govern com més informació tingui millor.

Salut i gràcies per aquesta informació i pels ànims que em doneu! Ja tinc les coses prou clares però sempre ajuden aquestes mostres de suport!

Anònim ha dit...

Sobre el tema de l'aigua potable, no crec que sigui del nostre edifici. Encara que estem arreglant la façana, aquestes obres no tenen res a veure amb les conduccions d'aigua , a mes a mes, tenim aigua directa i no hi ha dipòsits. Les filtracions que hi ha als pàrkings, penso que no deuen venir de les aigües que es filtren del terra quan plou, jo diria que deu venir dels desaigües, però, jo no soc tècnic...