divendres, 7 de novembre del 2008

Resum del ple municipal del 5 de novembre de 2008

1- Increment de les tarifes de l’Aigua pel 2009

La CUP va votar en CONTRA de l’augment de les tarifes de l’aigua que serà entre el 5 i el 6%. Un cop més es demostra que l’externalització dels serveis suposa que els molinencs i molinenques hagin de patir uns increments de les tarifes per sobre de l’IPC.

L’Ajuntament ha perdut el control real sobre la gestió del servei i per tant és impossible poder comprovar que el suposat augment en les despeses del servei que presenta l’empresa AQUALIA són reals o no.

2- Debat sobre l’estat d’execució del pressupost a data 30 de juny de 2008

Des de la CUP denunciem que l’equip de govern no ha explicat quines mesures en concret estan aplicant per tancar l’exercici del 2008 sense dèficit. Vàrem demanar quines partides del Pressupost del 2008 s’han deixat de realitzar o quins ingressos han estat superiors per tal de recuperar el milió d’euros que s’han deixat de recaptar degut a la baixada d’ingressos en taxes com la d’Activitats o d’Obres o en Impostos com el de Construccions.

3- Moció del PSC-PSOE sobre mesures d’austeritat.

El posicionament de la CUP va ser l’ABSTENCIÓ perquè entenem que aquesta moció és un engany a la ciutadania ja que el PSC-PSOE també van votar a favor de l’increment d’un 33% dels sous dels polítics i ara han proposat la congelació dels sous dels polítics i càrrecs de confiança. Creiem que cal anar més lluny.

Des de la CUP continuem demanant que s’anuli aquell increment abusiu, cosa que representaria un estalvi cada any de 210.000 € (35 milions de ptes.)

4- Moció d’ICV sobre la situació de conflicte laboral a NISSAN

La CUP va votar a FAVOR d’aquesta moció perquè demanava clarament a la Generalitat de Catalunya que no accepti l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que vol presentar NISSAN per acomiadar 1.680 treballadors i treballadores i que podria afectar a més de 7.000 treballadors/es de les empreses auxiliars.

Malgrat tot lamentem que des del grup municipal d’ICV no es volgués un incloure un punt en el qual es demanés també als sindicats que no acceptin aquest ERO ja que des de la CUP no volem que es torni a repetir el cas de SEAT, on els sindicats UGT i CCOO van acabar acceptant l’ERO, cosa que va evitar que el Govern de la Generalitat s’hagués de pronunciar. No volem que els sindicats oficialistes acabin fent la feina bruta a la Generalitat de Catalunya i un cop més ICV va demostrar que no creuen en un sindicalisme realment combatiu enfront del terrorisme patronal representat per NISSAN.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb la postura de la CUP, i agraeixo l'esforç que s'està fent en aquesta legislatura per tirar endavant un projecte polític progressista com el vostre, cosa que té més valor per la falta de mitjans de què disposeu i amb la resta de partits en contra.

Molts ànims a tot l’equip, encara que no us ho puguem dir en persona, estigueu segurs que els molinencs ho sabem valorar i a les properes eleccions es veurà.
Alex ets un CRAC!!!