dijous, 4 de desembre del 2008

El debat de les autonòmiques

Avui ha aparegut una nova notícia en el diari AVUI sobre el debat intern que existeix al si de les CUP de cara a la propera Assemblea Nacional Extraordinària que es celebrarà a Mataró el proper 11 de gener per acordar la línia estratègica de la CUP en els propers anys.

En aquest article es parla de la possibilitat de que la CUP es presenti a les següents eleccions autonòmiques. Aquest serà un dels temes estrella en la propera Assemblea Nacional però també n'hi haurà un de molt important que és decidir com s'ha de coordinar la CUP amb la resta de l'esquerra independentista i els moviments socials.

D'entrada jo no soc contrari a la participació de la CUP en unes eleccions autonòmiques i dins de la CUP crec que quasi ningú ho descarta totalment però el debat està en quan estem preparats per fer-ho. Jo ara per ara veig que tècnicament és molt difícil presentar-se a les properes autonòmiques. Calen molts recursos per poder fer una campanya amb cara i ulls a tot el territori català i hi ha moltes zones sense presència de la CUP.

És molt difícil entrar al parlament sent una força extraparlamentaria perquè els grans mitjans de comunicació et fan el buit. Nosaltres no tindrem la "sort" de Ciutadans, que van tenir dos mitjans com la COPE i el Mundo que els hi van fer campanya demanant el vot.

Estem en un procés de consolidació interna de les CUP existents i amb un creixement sostingut de nous nuclis i crec que és millor dedicar esforços cap a aquesta línia que no pas abocar-se a una campanya electoral de les autonòmiques que serveixi per cremar-nos i no treure cap diputat.

L'altre tema "espinós" en aquest debat és que des de les CUP sempre hem dit que som el referent institucional de tot el moviment de l'esquerra independentista (SEPC, Alerta Solidària, MDT, Maulets, CAJEI, PSAN, Endavant, COS, Casals,...) i per això crec que a l'hora de prendre una decisió com aquesta s'ha de comptar amb un consens més o menys ampli dins de l'esquerra independentista perquè cal tenir present que en moltes poblacions no existeix la CUP però si alguna d'aquestes organitzacions polítiques i sectorials.

A continuació teniu l'enllaç amb l'article de l'AVUI:

La CUP sospesa fer el salt al Parlament però evita fixar el 2011 per evitar friccions


4 comentaris:

XAVI NOVELL ha dit...

si àlex tens raò , anem a poc a poc , ara tenim l'arrel de l'arbre que amb el temps tindrà uns bons fruits.

sols el poble salva al poble !!
records company .

Anònim ha dit...

Hi ha molts elements a tenir en compte a l'hora de prendre decisions importants com aquestes.

Jo estic amb tu en que és una qüestió de ritmes. Tothom té clar (penso com tu) que hem de lluitar per tots els mitjans que ens puguin ser útils, i aquest n'és un.

La qüestió, per tant, és més aviat el "quan" (ara? a les properes?) i el "com" (en quines condicions i de quina manera) que no el "què". Diferències tàctiques, vaja.

I si es planteja en aquests termes, no veig pas cap contradicció important. Hem de fer un debat tranquil sobre el tema i que cadascú exposi de manera raonada perquè sí (i de quina manera) o perquè no, anar-hi al 2011. I assumir, després del debat tranquil, la opinió de la majoria de les persones de la CUP.

Arnau
Sant Celoni

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Déu ni dó amb l'Avui, com hi van.
Suposo que aquesta assemblea del mes de Gener serà moguda però a mi personalment no m'espanta debatre, escoltar opinions diferents a la meva i entre tots prendre una decisió que ens representi conjuntament.
Es un debat complexe tot i que coincideixo amb tu en que les precipitacions no són bones, una campanya electoral a unes autonòmiques són costoses i requereixen un desplegament de recursos enormes.
Jo penso que no ens hem de deixar impressionar ni amb articles de l'Avui ni amb les editorials tendencioses d'El Punt.
salut des de Girona

Toni.Rico ha dit...

Estic totalment d'acord amb l'anàlisi que fas sobre el fet de presentar-se a unes eleccions autonòmiques i a la manera de prendre la decisió de fer-ho. A poc a poc i bona lletra, però sense parar la màquina: tenim una gran responsabilitat tots plegats a sobre. Les presses mai han estat bones companyes de viatge, però tampoc ho ha estat mai la por a fer passos decidits i valents. Trobar aquest entremig és el que portarà algún dia a l'Esquerra Independentista a convertir-se en una alternativa real per a aquest país tan divers i allargat.

Records.