dijous, 8 de gener del 2009

Els projectes presentats per l'ajuntament al Fons Estatal d'Inversió Local

Ahir dimecres 7 de gener es va realitzar una junta de portaveus extraordinaria en la qual l’equip de govern (ICV, ERC i CiU) va informar als grups municipals de l’oposició de quins projectes presentaran al Fons Estatal d’Inversió Local, pel qual l’Ajuntament de Molins de Rei cobrarà 4 milions d’euros per executar aquests projectes durant l’any 2009.

Avui dijous 8 de gener l’eq uip de govern ha aprovat en Junta de Govern Local aquests projectes. Ja feia setmanes que des de la CUP, i altres grups de l’oposició, havíem demanat poder realitzar una reunió per consensuar els projectes que es presentaran.

Un cop més l’equip de govern ha demostrat que no té voluntat d’arribar a consensos amb els grups de l’oposició i ens han informat el dia abans de que s’aprovi. És legitim que utilitzin la majoria que tenen però que després no ens parlin de democràcia participativa. Segurament en molts dels projectes estarem d’acord però no ens han donat l’oportunitat a debatre-ho.

Us adjunto fragments de la nota de premsa de l’ajuntament on s’expliquen els projectes presentats:

"Una de les obres més importants, i a la qual es destinarà més d’1 milió d’euros, és la urbanització de la plaça Ca la Còrdia, a la Riera Bonet. També es realitzaran obres de millora als carrers de Josep Folqué, Pintor Fortuny, Balmes i Puigcerdà (entre els carrers 11 de Setembre i Torres i Bages), i es millorarà la senyalització indicativa i es generaran més places d’aparcament al Polígon Industrial el Pla.

Quant a les obres d’equipament i conservació del patrimoni històric, està previst destinar una partida econòmica d’aquest Fons Estatal a la rehabilitació de la Sala Gòtica del Palau de Requesens. A més, s’invertiran 300.000 € en la piscina municipal infantil, a la qual es construirà una coberta, i més de 100.000 € en la coberta de la graderia del camp de futbol Josep Raich.

Per tal de continuar amb la política d’estalvi energètic planificada per l’Ajuntament, es destinaran gairebé 600.000 € a millorar l’enllumenat públic, especialment al barri del Canal i als carrers de Torres i Bages, passeig del Terraplè i Font dels Casats".


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Alex,
Què en saps d'aquest projecte?

http://www.pangea.org/alnus/Actualitat/SFeliutz08.html

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola,

Doncs no tenia coneixement d'aquest projecte però intentaré assabentar-me de com està tot. Ja us informaré. Gràcies per la informació!

Anònim ha dit...

Un milió per fer una plaça?!
Al barri Riera Bonet el que li cal immediatament és més seguretat al descampat de la riera i al carrer Sant Pere de Romaní, més neteja, més control en l'aparcament, millor connexió amb el CAP, l'arrivada del correu a temps i un munt de coses més que l'ajuntament ja coneix.
Això sí, aquestes necessitats no van acompanyades de grans pressupostos i factures.

Núria