dijous, 29 de gener del 2009

ICV, PSC i PP voten en contra de la prohibició de les curses de braus

La moció de la CUP presentada en el ple municipal de Molins de Rei del 28 de gener de 2009 a favor de la prohibició de les curses de braus no va ser aprovada degut al vot en contra d’ ICV (7), PSC (6) i PP (1). Van votar-hi a favor la CUP (1), ERC (3) i CiU (3).

La moció demanava que l’ajuntament donés suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que està impulsant la Plataforma Prou i que és una proposició de llei de modificació de l’article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals aprovat pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril.

Aquesta modificació es basa en la prohibició de les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les “sorts” de la pica, les banderilles i l’estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que es celebrin en les places de braus o fora d’elles, llevat de les festes amb bous sense mort de l'animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir danys als animals.

Des de la CUP entenem que s’ha produit un retrocés històric en la defensa dels drets dels animals a Molins de Rei ja que en el 2004 el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció que declarava Molins de Rei com a vila antitaurina.

No entenem el vot en contra del grup municipal d’ICV ni les declaracions del regidor Jordi Romeu afirmant que “aquesta moció vol dir més coses de les que hi ha escrites” quan en la moció presentada només es parlava dels drets dels animals sense entrar en valoracions polítiques o culturals, que si van treure en el debat el grup municipal del PSC-PSOE.

Lamentem que el grup municipal del PSC vulgui polititzar aquest tema per justificar el seu vot en contra per amagar de cara al seu electorat les aficions per la tauromaquia d’alguns dels seus regidors/es. Des de la CUP no ens oposem a les curses de braus perquè siguin o no una tradició espanyola sinó que defensem que es prohibeixin a tot arreu perquè entenem que la legislació en defensa dels animals també s’ha d’aplicar en el cas dels braus.

Veure moció de la CUP de suport a la ILP per la prohibició de les curses de braus

7 comentaris:

Guillem ha dit...

Trist, trist.

No sé que voldria dir el Jordi Romeu amb això del que més vol dir la moció, però és que no té massa secret el tema. A Catalunya es maten animals per pur plaer i això s'ha d'acabar.

Per cert, a la pàgina de la Prou.cat hi surt Molins de Rei com a municipi abolicionista per la moció del 2004, si ara que això es vol plasmar realment amb una ILP el ple l'Ajuntament hi vota en contra, s'hauria de dir que lamentablement treguin el nom del nostre poble d'aquella llista...

I els sociates ho polititzen perquè és la seva arrel política, defensar l'espanyolisme i els seus símbols a costa de tot, de la nació catalana o de la vida dels toros, tant li fa. El líder del PSC, en Montilla (no sé si ja era President de la Generalitat) se l'ha vist a curses de braus ben somrient:
Foto il·lustrativa

Anònim ha dit...

Amic Àlex, no seguiré polemitzant amb el tema de la moció. Podria ser que els arbres no ens deixessin veure el bosc, com em sembla que els passa a alguns dels lectors dels nostres blocs. Però en quan al tema de no dir les coses pel seu nom trobo ridícul l'explicació que dones per no dir Iniciativa i Esquerra i dir ICV . Si per evitar falses confusions no dius les coses pel seu nom, no creus que el que fas es fomentar la confusió? Potser interessada. Però no t'amoïnis, no ets el primer que ho fas ni seràs l'últim. En quan a l'evolució històrica hi ha molt a parlar, és clar. Però en política hi ha valors com la lleialtat, el compromís i la vila, que passen per damunt de sigles. Nosaltres sempre hem fet política a Molins de Rei i per Molins de Rei. I amb els companys més nobles, lleials, tolerants i generosos i que mai ens han condicionat per a res. Uns valors que, malgrat les diferències ideològiques que saps molt bé que hi són, són bàsics i fonamentals per treballar colze a colze en el dia a dia. Acabo, és un plaer compartir aquest petit espai del teu bloc. Un dia t'espero en el meu.

joant14 ha dit...

Jordi,
Suposo que ets en Jordi Romeu, no? Podries explicar-me què és el que se suposa que vol dir la moció però no diu? I per tant, perquè has votat en contra d'ella? I perquè el grup municipal de IiE hi ha votat en contra en ple? Trobo lamentable que hagueu embrutat el debat sobre aquest lamentable espectacle barrejant-lo amb el conflicte Espanya-Països Catalans, que no hi té res a veure, evidentment. Com a independentista estic en contra de les curses de braus no perquè siguin espanyoles intrínsecament, perquè no ho són - als Països Catalans, hi ha hagut places de braus molt abans que Espanya consolidés el seu domini sobre nostre - sinó perquè és una salvatjada contra els animals.

Per cert, aquest era l'únic argument al qual es referia la moció.

Per tant, et demanaria si us plau que m'assenyalis sobre el text de la moció quina és la part que vol dir una cosa que no diu.

Gràcies
Joan Teran

Anònim ha dit...

Sr. Jordi Romeu,
jo us votava perquè us aixoplugàveu sota la definició de 'verds'.
Pregunta: si us treieu el verd, qué us queda?
Resposta: Res.
No us tornaré a votar mai més, no cumpliu el vostre programa electoral. M'heu traït.
Núria

Anònim ha dit...

Viva los toros!!!

Àlex Maymó i López ha dit...

Veig que aquesta persona que defensa el suposat espectacle dels toros no té més arguments que dir "Viva los toros"....

Anònim ha dit...

'Viva los toros' Fora els toreros. Això és el que vol dir.

Núria