divendres, 9 de gener del 2009

Inauguració del CP Les Quinze Arcades‏

El Casal Popular les Quinze Arcades va obrir les seves portes amb un concorregut espectacle poètico-musical de Cesc Freixas i David Caño. L'acte d'inauguració tingué lloc la tarda del diumenge 28 de desembre, i començà als volts de les 18 hores, quan s'obriren portes i es posà a disposició de les persones assistents un servei de barra i un ampli assortiment de tastets, i s'allargà fins ben bé mitjanit. La setantena de persones que omplien la sala on tingué lloc l'actuació disfrutaren de les cançons del cantautor penedesenc, així com dels poemes que recità l'olotí. El fil conductor de l'actuació dels dos artistes catalans fou la reivindicació de la cançó i de la poesia com a mitjà per a la denúncia d'una realitat injusta i que cal canviar, en definitiva, com un mitjà per difondre la lluita per la llibertat.

La interpretació dels temes de "El camí cap a nosaltres" demostrà fins a quin punt Cesc Freixas ha desenvolupat un estil propi, definit per una veu i una forma de tocar la guitarra que, per moments, posaren els pèls de punta. Entre cançó i cançó, David Caño, recità alguns poemes del seu llibre Barcelona, d'altres de nous, i alguns de Joan Brossa, que fou reivindicat com un artista total, l'obra compromesa del qual és sistemàticament amagada per la història oficial.

El nou casal popular, impulsat per l'assemblea d'Endavant (OSAN) de Molins de Llobregat, és hereu d'un projecte anterior, Ca la Banya, que havia impulsat múltiples activitats de dinamització social i cultural a la vila des d'una perspectiva ecologista i d'economia solidària. Properament s'anunciaran les activitats que s'hi duran a terme durant l'any, i entre les que hi ha projectades actuacions en format acústic de diferents grups de cultura popular, recitals de poesia, xerrades sobre qüestions d'actualitat així com tallers sobre diferents temes.