divendres, 23 de gener del 2009

La CUP presenta una moció de suport a la ILP contra les corrides de braus

La CUP de Molins de Rei ha presentat una moció de suport a la Inciativa Legislativa Popular (ILP) contra les corrides de braus, que serà discutida en el proper ple municipal del 28 de gener de 2009.

El 2004, el Ple de l’Ajuntament, fent seves les inquietuds de cada vegada més amplis sectors socials que rebutjaven els espectacles de braus que provoquen el seu patiment fins a la mort, va aprovar una moció que declarava Molins de Rei vila antitaurina volent expressar d’aquesta manera el seu rebuig a les curses de braus i el desig que Molins de Rei sigui una vila en la qual els drets dels animals siguin reconeguts i respectats i se n’asseguri així el seu benestar.

Veure moció de la CUP de suport a la ILP contra les corrides de braus

Actualment està en marxa la Iniciativa Legislativa Popular que impulsa la Plataforma Prou i que és una proposició de llei de modificació de l’article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals aprovat pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril. Aquesta modificació es basa en la prohibició de les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les “sorts” de la pica, les banderilles i l’estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que es celebrin en les places de braus o fora d’elles, llevat de les festes amb bous sense mort de l'animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir danys als animals.

Per tot això, des de la CUP proposem que l’Ajuntament de Molins de Rei s’adhereixi a aquesta iniciativa i n’assumeixi la difusió amb l’objectiu què el número de molinencs i molinenques que signin aquesta ILP sigui elevat. Des de la CUP creiem que el poble de Molins de Rei tornarà a demostrar un cop més la seva solidaritat amb causes justes com aquesta i per tant l’ajuntament ha d’estar al costat d’aquestes iniciatives.

Avui divendres 23 de gener podeu signar en favor de la ILP en una parada informativa situada a la plaça del Mercat de Molins de Rei de 10:00 a 14:00h i de 16:00h a 20:00h.


10 comentaris:

Guillem ha dit...

Jo vaig firmar i en vaig parlar al bloc fa un mes.

Aleshores jo només sabia d'un lloc fixe de recollida de firmes, una botiga de roba al carrer Raseta, hi ha avui algun punt de recollida fix més, a part de la parada que fan avui?
Si l'Ajuntament aprova la moció i en fa difusió estaria bé tenir algun lloc on la gent s'hi pogués adreçar encara que només fos unes hores a la setmana.

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Guillem,

A Molins de Rei sembla ser que hi ha uns quants fedataris/es. Fa un parell de setmanes es va col·locar una parada informativa per recollir signatures a la plaça del Mercat i avui divendres també hi estarà.

Sembla ser que durant la Fira de la Candelera també hi seran.

Anònim ha dit...

ILP Prou! Molins de Rei (Barcelona): Rambla de la Granja, 20
CLINICA VETERINARIA LA GRANJA
Dilluns a divendres de
10:00 14:00 - 16:30 20:30
Dissabte de 10:00 a 14:00

Aquest és un punt fixe de recollida de signatures.

Anònim ha dit...

Algú sap ben bé que és un 'correbous'? M'ho podria explicar?

Gràcies,

Núria

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Núria,

Quan es parla de correbous és el que es fa en moltes festes dels pobles de les terres de l'Ebre que consisteix en circuits tancats on es fan curses com els "San Fermin" però sense matar al toro després.

Això sino es maltracta físicament a l'animal no estaria prohibit si tira endavant la ILP.

Potser si que hi ha maltractament psicològic cap a l'animal perquè se l'obliga a córrer entre molta gent però com a mínim no pateix físicament cap maltractament.

Anònim ha dit...

O sigui, un correbou és un Guantanamo de braus...

Carles "Bluesbiker"

Àlex Maymó i López ha dit...

Un correbous és com el "San Fermin". En els carrers o recinte tancat corren junts persones i braus.

Anònim ha dit...

Continuo sense saber qué és un 'correbou'. Es maltracten famelles o mascles, de quina edat, d'on venen, com els han traslladat, on els guarden, quants 'bolos' fan durant les 'festes', quína esperança de vida ténen, qué fan quan no 'treballen', quin descans ténen, a quínes pràctiques humiliants s'els sotmet per tal que siguin mansos?

Núria

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Núria,

Doncs si et soc sincer no arribo a saber tant sobre els correbous però confio en la gent que està portant a terme la ILP i estic segur que sino han inclòs als correbous en la petició de prohibició serà perquè creuen que no es tracta d'una pràctica denigrant pels animals.

Igualment segur que d'una forma mínima els animals també pateixen però llavors també podríem dir que s'hauria de prohibir tenir gossos en un pis perquè no poden gaudir d'un espai prou gran per fer una vida més agradable. Això ho dic perquè a vegades és dificil posar el límit de fins a on acceptem considerar una pràctica com a bona o dolenta.

A veure si algú que hi entengui més del tema ens explica exactament el que son els correbous.

Salut!

Anònim ha dit...

Faré veure que no has contestat.

Núria