dissabte, 7 de febrer del 2009

Amb una dent menys per culpa d'un desgraciat

Avui he sortit en bici amb els amics de l'Agrupació Ciclista Montjuic i el que havia de ser una sortida normal l'he acabada a l' Hospital de Viladecans. En un carrer de Gavà jo anava pel carril bici i un cotxe m'ha tancat de cop creuant el carril bici per entrar a un aparcament. He frenat de cop i he sortit volant impactant amb la cara, el braç i el genoll al terra.

El resultat ha estat una dent trencada, un forat entre el llavi i el nas que ha traspassat i rascades i cops per la cara, el braç i el genoll. Només aixecar-me del terra pensava que la cosa seria pitjor perquè tenia la cara plena de sang i intentant ser positiu encara m'he fet poca cosa.

A l'Hospital m'han confirmat de moment que no tinc res trencat ni a la cama ni al braç tot i que ara el cop em fa força mal. M'han posat 2 punts per fora i un punt per dins la boca i la dent hauré d'anar a un dentista...

A la bici només s'ha trencat la maneta dreta i com sol passar en aquests casos el cotxe i el seu conductor no s'han endut ni una rascada. Avui he estat jo però sovint els ciclistes no som respectats per certs conductors com aquest desgraciat que devia tenir molta pressa en arribar a casa per dinar...

El passat dijous ja vaig tenir un ensurt amb un camió articulat que premeditadament em va passar a un pam i vaig haver de sortir de la carretera amb la sort que allà el voravia no era cap barranc. Avui el conductor simplement ha dit que no m'havia vist, cosa que no em crec de cap manera perquè just abans de tancar-me m'ha avançat. La veritat és que en aquell moment he acceptat les disculpes i m'he callat perquè estava més preocupat pel meu estat però ara sento molta ràbia. I no és pel que m'ha passat a mi sinó perquè cada any moren més ciclistes atropellats que dones maltractades. No son casos comparables però el cas dels ciclistes té molt poc ressò mediàtic i els conductors normalment no pateixen cap càstig.

Jo avui he tingut sort i només he patit lesions que amb el temps més o menys es curaran però ja va sent hora que les administracions treballin en serio per fer que el número de conductors que no respecten als ciclistes sigui molt menor. Cada dia que sortim en bici patim alguna situació d'aquestes i això s'ha d'acabar!!!

Per últim agraïr al Xavi i al Raül, que s'han preocupat de tots els tràmits mentre em duien en ambulància a l'Hospital i després m'han esperat a la sortida. Espero que mai els hi hagi de tornar aquest favor. I com anècdota per tancar el tema dir que aquest matí era el segon ciclista que havia passat per l'Hospital per un accident...

Ara durant uns dies em veureu pel carrer ben guapo... jejeje

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser si que encara hauries d'estar content, perquè podia ser molt pitjor, però això no hauria de passar. Hi ha conductors que de tot el que es mes petit que ells, no veuen res. Una distracció la pot tenir qualsevol, però sempre acostuma a rebre el mes dèbil. Espero que et recuperis aviat

Anònim ha dit...

Ai quin mal!! I quin ensurt que me donat al veure la teva cara....
Si necessites alguns cosa, aquí ens tens.

Anònim ha dit...

osti tu, en la poca estona que porto blogejant, ets el segon que veig que avui ha passat per l'hospital....quina mala sort.

I amb el del conductor com heu quedat? heu fet papers? l'has denunciat? o no li has dit res?

els humans només aprenem a base de garrotades i aquest conductor de la unica manera que aprendrà a mirar abans de creuar un bicicarril, es si li cau alguna denúncia....

Noe SLopes ha dit...

Vaya, que mal rato. Espero que te recuperes pronto y sin complicaciones.
Espero que hayas dado parte del accidente. El seguro del conductor debe pagarte todos los gastos y incluso la ropa rota, dentista, bici y todo lo demas resultante del accidente.
Un saludo y deseos de pronta recuperacion.

Anònim ha dit...

Ànims Àlex!

Mira que circulem per llocs "perillosos" (perillosos per culpar dels conductors) i va i t'ens l'accident en un carril bici. L'acció del cabró/cotxe és imperdonable!

gorri70 ha dit...

A més de mal, quina impotència deus haver sentit!! Espero que et milloris aviat. Salut!

Anònim ha dit...

Noi,quin greu em sap!
Carai, obrir el teu blog i veure, inesperadament, aquesta foto ha estat un bon impacte.
Si tens pensada alguna acció compta amb nosaltres.
El millor que pots fer per recuperar-te bé i ràpid és dormir molt. No val seure davant l'ordinador.

Núria

Àlex Maymó i López ha dit...

Moltes gràcies a tots i totes pels vostres comentaris! Espero que en pocs dies estigui recuperat del tot. Això si, em veureu uns quants dies sense una dent...jejeje. Ja veureu que guapo estic!

Vinga, salut!

Igter ha dit...

Hòsti Àlex, ho acabo de veure.

Ànims i que et recuperis aviat.

XAVI NOVELL ha dit...

molts ànims àlex !!!qui em va parir !!!! collons quina putada .
Records i k tinguis una bona recuperació Company.

Anònim ha dit...

Al llegir el títol pensava que algun grup de nazis t'havia ostiat...

Ara recuperat aviat, a veure si diumenge vinent ja pots donar guerra a les costes de garraf!

Carles Bluesbiker

Marc ha dit...

Àlex!

Renoi! a Gaudi el va atropellar un tramvia, i al nostre regidor un cotxe... és el destí dels personatges catalans que fan història ;) I afortunadament tu has tingut més sort que ell!

Espero que et millors aviat...

Una forta abraçada i molts ànims!

Marc

Guillem ha dit...

Ànims!

Joan Gálvez ha dit...

Hola Alexandre, jo soc el altre cicliste que va pasar per el hospital de Viladecans, encara que no me he trencat res, estic molt dolorit i amb uns cuan spunts a la cara.
Recuperat i salutacions.
Joan.

Anònim ha dit...

Hola Alex:

Tinc una armadura mitjaval a casa i una bici amb rodetes que crec que et pot interesar.....jejejee que cabron¡¡¡¡
Noi es la sort de la vida i avui has tingut una visita de les dolentes, mirat-t ho del sentit posititu, si durantr aquest any havies de tenir 1 cop de mala sort, tu ja las pasat....Millora´t company que encara tenim moltes "maladones" pendentes...Per cert si la maneta es de carboni, en tinc una per a tu a casa que nomes et costarà un esmorçar.
Santi -Pare-

Anònim ha dit...

Ho sento. Si necessites quelcom compta amb mi. Solament has de demanar-ho mitjançant la web i estaré a la teva disposició.

Un amic.

ACCOUNTABILITY

Anònim ha dit...

Recuperate pronto campeón, que la (mala-dona) sin tí no es lo mismo.
Un saludo.

Anònim ha dit...

Benvolgut Alex, abans de tot espero que et trobis bé i que ja estiguis recuperat. Crec que tot i tenint la raó no pots perdre el respecte a la gent i qualificar-los com a "desgraciat". Insisteixo que potser tents tota la raó, però parat a pensar que un moment de dubte, o senzillament una distracció pot ocasionar un accident. Segurament que quan fas sortides amb la bicicleta ets el primer que no compleixes les normes de trànsit aplicables a les bicis. Es definitiva no crec que el senyor que va produïr l'accident ho fes amb intencions i cal deixar-ho com un desafortunat incident que, per sort, no va passar a majors. Anims i recuperat.