divendres, 27 de febrer del 2009

La raó del regidor del 27 de febrer de 2009

Bon dia Molins de Rei,

Avui m’agradaria poder comentar algun tema del passat ple però aquest mes de febrer l’equip de govern ha decidit que no n’hi havia perquè no hi havia temes a parlar. A nosaltres ens sembla surrealista que en una situació com aquesta algú digui que no hi ha res a parlar i es suspengui un ple deixant així a la resta de formacions polítiques sense el marc de debat per contraposar les idees i propostes.

Per desgràcia aquest equip de govern està paralitzat des de fa bastants mesos, per no dir anys... Son molts els temes que es van arrossegant al llarg del temps.

A dia d’avui encara no sabem quan es podrà aprovar el Pressupost Municipal pel 2009 i ja estem quasi al mes de març. Portem anys esperant el Pla de Mobilitat. Portem anys esperant el desenvolupament del Pla de Participació, que preveia pel 2007 la constitució del Consell de Vila i l’aprovació d’un Reglament de Participació. Portem mesos esperant la redacció d’un Pla d’Habitatge Local i aquest tema és encara més greu quan a Molins de Rei fa molts anys que no hi ha cap promoció d’habitatges públics. Portem anys esperant que l’ajuntament regularitzi les antenes ilegals de telefonia mòbil.

A l’oposició no se’ns informa del perquè tots aquests temes (i d’altres) porten paralitzats tan de temps però podem imaginar que l’equip de govern té problemes interns importants ja que per exemple ahir ens vàrem assabentar que el gerent de l’ajuntament ha dit que se’n va…

De totes maneres, des de la CUP no volem estar esperant i per tant el diumenge passat en la nostra assemblea oberta vàrem decidir engegar 2 campanyes per presentar propostes concretes en temes com Habitatge i Participació Ciutadana i volem que aquestes propostes siguin el reflex de les reivindicacions de les entitats i persones de Molins de Rei.

Ja hem incorporat a diferents persones, que no participen habitualment en la CUP, en aquestes campanyes per començar a treballar d’una forma més oberta i transversal en la elaboració de les propostes per aconseguir una vila més participativa i amb un accés més digne a l’habitatge. Volem que aquestes propostes tinguin èxit i per això volem generar debat i mobilització social al respecte per tal què l’ajuntament les hagi d’assumir com a pròpies.

Malgrat la paràlisi de l’equip de govern des de la CUP volem començar a portar la iniciativa, una paraula aquesta que alguns la tenen en les seves sigles però que poc apliquen en el dia a dia.

Bon dia i bona hora!

Àlex Maymó López
27 de febrer de 2009

Espai radiofònic emès a Radio Molins de Rei el divendres 27 de febrer de 2009.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Podriem afirmar que un dels pocs professionals d'aquest ajuntament ha estat el gerent municipal, una persona que ha aportat al govern municipal consells i eines de gestió modernitzadores i solucions a problemes concrets, el que passa és que aquest senyor és un professional de la gestió pública i com a tal al veure que no el deixen exercir de gerent a decidit marxar