dimarts, 17 de febrer del 2009

Qui diu que el ciclisme està mort?

Normalment quan surten notícies als mitjans de comunicació que parlen de la mort del ciclisme no se n'adonen que una cosa és el ciclisme professional i l'altre és el ciclisme com a esport, que practiquen centenars de milers de persones habitualment en els Països Catalans. Segons una enquesta del govern de l'estat espanyol el ciclisme és l'esport, després del futbol, amb més persones que el practiquen de forma habitual.

Això evidentment no es veu en els mitjans de comunicació ja que només parlen de ciclisme quan hi ha escàndols de dopatge però l'anomenat cicloturisme, que és com es denomina al ciclisme que practiquem tots els aficionats a aquest esport, cada cop creix més.

La Quebrantahuesos és la marxa ciclista més important de l'estat espanyol. Es celebra cada mes de juny a Sabiñanigo (Aragón) i té un recorregut de 205 kms amb els ports de Somport (1ª), Marie Blanque (1ª), Portalet (HC) i Hoz de Jaca (3ª). Malgrat la duresa l'any passat érem 8.500 ciclistes fent aquesta prova i no érem més perquè les inscripcions es van acabar en només 2 dies.

Ahir dilluns es van obrir les inscripcions per l'edició del 2009 i malgrat les ampliacions dels servidors de la plana web de l'organització i de l'entitat bancaria al final la cosa ha petat. Amb les mateixes condicions tècniques que quan es venen entrades per grans concerts de música el servidor no ha aguantat i al final només hem aconseguit inscriure'ns 3.500 ciclistes però al ritme que anava la cosa s'haurien inscrit els 8.500 en menys de 2 hores!

El proper dilluns es tornarà a obrir el sistema d'inscripció però els fets canten per si sols. 4 mesos abans d'una prova on segurament patiràs bastant per acabar-la pots trobar-te més de 10.000 persones a les 10 del matí intentant-se inscriure pagant els corresponents 35 € que costa.

A qui li agradi el ciclisme li recomano que faci aquesta prova o sinó que vagi a acompanyar a algun amic. Realment val la pena viure l'ambient de ciclisme que es viu durant aquell cap de setmana a Sabiñanigo. Aquest any serà la meva sisena Quebrantahuesos i espero poder disfrutar-la al màxim!

PD: la foto és de l'edició del 2008 quan estic pujant el Portalet (1798 mts) entre mig de tota la gentada que hi ha animant.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

vas poder inscriure't?

Anònim ha dit...

una cosa és que siguem uns "matats" i una altra és que estigui mort.
Cada dia de l' any, faci fred o calor, a Collserola hi ha gent en bici, sigui de carretera o BTT...
que com ho se? je,je, hi sóc (quasi)cada dia

Carles "Bluesbiker"

Àlex Maymó i López ha dit...

Ei, bones!

Si que vaig poder inscriure'm.

I per cert, fins i tot quan neva a Collserola hi ha gent en bici...jejeje.

Anònim ha dit...

Alex:
Ja cal que et preparis, jo tambe vaig conseguir inscriure´m i anire per tu....jejejejej.
Com vas de la cara?
Santi -Pare-

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Santi,

Aquest any tinc ganes d'entrenar més i intentar apropar-me als meus millors temps. Això si, la presió de moment és a la teva "teulada", que el record molinenc el tinc jo...jejeje

Vinga, salut!