dijous, 19 de març del 2009

El tripartit utilitza la repressió policial i què diran els seus "amics" de Molins?

Ahir dimecres vaig assistir a la manifestació convocada a les 8 del vespre per denunciar la brutalitat policial dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants que lluiten contra el Pla Bolonya. El dimecres passarà a la història per les 6 càrregues policials efectuades per la policia autonòmica, en els quals han estat agredits/es nombrosos periodistes i fotografs tal i com denuncia el mateix Col·legi de Periodistes. Al final de l'article us adjunto algun vídeo. Les imatges ja ho diuen tot.

Després de veure tot el que havia passat durant el dia i veient com les autoritats han decidit reprimir al més pur estil franquista les reivindicaciones estudiantils vaig decidir anar a la manifestació, que ha aplegat a milers de persones. No se quantes seríem però la plaça de la Universitat estava plena de gom a gom.

A Canaletes hi hagut la primera càrrega policial quan els Mossos han impedit que la manifestació baixés per les Rambles. La manifestació ha hagut de continuar per Via Laietana però no l'han deixada arribar a la plaça Sant Jaume ja que al C/ Ferran han carregat amb contundència. Tot això ho he vist amb els meus propis ulls i en pocs minuts han dispersat als milers de manifestants a cop de porra i avançant amb les furgonetes entre la gent amb el perill que això comporta.

Com sempre, l'actuació dels antidisturbis ha estat marcada pel salvatgisme i han tornar a agredir a periodistes. Fins i tot un nen de 10 anys ha estat agredit pels Mossos segons el diari "El Periódico". Davant d'això em vull afegir a la demanda unànime en la manifestació de demanar la dimissió del Conseller Joan Saura i del Conseller Josep Huguet.

A la manifestació hi havia diferents persones de Molins de Rei però per desgràcia em temo que l'alcalde de la nostra vila Ivan Arcas preferirà defensar al company de partit Joan Saura (ICV) que no pas posar-se del costat dels convilatans que hem patit una agressió en tota regla per part dels Mossos d'Esquadra.

Un altre cop quedarà en evidència com ICV i els companys de govern tripartit (ERC i PSC) miren cap a una altre banda davant d'aquestes actuacions repressives. Això si, quan s'hagi de parlar de la violència a d'altres indrets seran els primers en parlar-ne però quan son ells els violents callen com rates.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ens peguen per demanar un ensenyament de qualitat i independent de les multinacionals.

No n'hi ha prou en que dimiteixi el Saura, que també. Tenim de prendre la decisió d’autogestionar-nos i passar de les seves normes i sistema de vida.

Mireu el diari que ha fet el grup “crisi” de l’Enric Duran i companys. Se’n poden treure idees... i no oblideu que nosaltres sempre serem més i que si volem podem.

http://podem.cat/

cal·lo ha dit...

Gràcies Àlex per la teva reflexió. Els fets d' avui han estat desproporcionats: càrregues, càrregues i més càrregues. Els Mossos són animals, bèsties en tota regla. A la Conselleria d' Educació ja ho era però al vespre al barri del Born ha estat una autèntica cacera, una violència brutal. Els estudiants s' amagaven en portals o on podien: un grupet i jo hem hagut d' entrar en un bar o rebíem segur i tot i així un ha entrat i s' ha endut un noi. Molt fort tot plegat. Una cacera!

Però resistirem! Salut!