diumenge, 26 d’abril del 2009

25 d'abril a Torrent i València

Aquest dissabte 25 d'abril he baixat cap al País Valencià per participar en els actes de la diada del 25 d'Abril. Feia bastant anys que no hi baixava i per tant ja tocava participar en aquesta diada nacional dels Països Catalans. Malgrat que alguns ho vulguin silenciar es va tornar a demostrar que també al sud de la nació hi ha molta gent que lluita també per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans.

A les 7 del matí vàrem sortir en autocar des de Molins de Rei en direcció a Torrent, ciutat molt propera a la ciutat de València. Allà s'hi va realitzar una manifestació i acte polític organitzat per la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI). Unes 300 persones vàrem manifestar-nos pels carrers de la capital de l'Horta Sud. Després d'un acte polític molt ben estructurat i amb uns bons parlaments vàrem dinar allà. Més tard ens vàrem desplaçar a València.

Cap a dos quarts de set es va iniciar la manifestació de València. Enguany convocava en solitari l'esquerra independentista i per tant era tot un repte veure quina resposta hi hauria. Tota la feina feta pels companys i companyes del País Valencià es va veure recompensada amb una assistència més que satisfactòria. Unes 5.000 persones es van manifestar en la primera diada del 25 d'abril en molts anys que no estava convocada també per Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Crec que podem fer una valoració molt positiva dels actes del 25 d'abril i des de Molins de Rei hem de prendre el compromís de continuar organitzant un autocar des del Baix Llobregat per baixar a la diada del 25 d'abril i així de pas conèixer més d'aprop la realitat del sud de la nació.

Per a més informació:

Cinc mil persones prenen els carrers de València per la llibertat dels Països Catalans (Llibertat.cat)