divendres, 24 d’abril del 2009

Es crea la secció local d'UPyD a Molins de Rei

Avui a la Junta de Portaveus ens han informat que Unión Progreso y Democracia (UPyD) ha demanat que singuin inclosos en el cens de partits polítics de Molins de Rei. Buscant per la xarxa he trobat que fa pocs dies han creat un bloc del Comitè Local de Molins - Pallejà - Sant Feliu.

Just abans de les anteriors eleccions municipals ja van ser llavors Ciutadans qui van intentar organitzar-se a la nostra vila per muntar una candidatura a les eleccions municipals. Aquell intent per sort no va tenir èxit degut a la poca gent que eren.

Espero i desitjo que ara UPyD tingui el mateix èxit que la gent de Ciutadans perquè crec que una formació política com aquesta no aporta res de positiu. Fan una política similar a Ciutadans. És l'espanyolisme pur i dur però "maquillat" perquè ens creiem que són un partit polític diferent i modern però a l'hora de la veritat no deixen de parlar de la "unidad de la patria" i la "imposición del catalán".

Aquest partit centra la seva política en denunciar una suposada imposició del català i defensant el "bilingüisme", tal i com fa també la Falange. En la dictadura van prohibir el català però com que ara això seria massa fort es dediquen a defensar el bilingüisme perquè saben que això a la llarga farà que el català quedi reduït a un àmbit molt petit.

Ja n'he parlat en altres ocasions en el meu bloc i segueixo pensant que aquesta gent el que han de fer és marxar dels Països Catalans perquè en realitat no els hi agrada que existeixi el català. La realitat no és una altre que la nostra llengua està perdent el seu ús social i encara en molts àmbits el castellà és la llengua majoritaria i som precisament la majoria de catalanoparlants els que som bilingues mentre que els castellanoparlants en un percentatge molt elevat només utilitzen el castellà.

Jo no tinc cap problema en què una persona parli en castellà i jo soc el primer que en moltes ocasions també l'utilitzo. És més, estic orgullós de saber parlar i escriure aquesta llengua. El que no entenc ni accepto és que hi hagi gent que s'inventi la història de la persecució del castellà a Catalunya (ja no parlo dels Països Catalans perquè a València seria encara més absurd parlar de persecució del castellà). Veurem què acaben fent aquesta gent a Molins de Rei....

4 comentaris:

Guillem ha dit...

El seu bilingüisme es demostra en el seu bloc: castellà i prou.

És el que sempre han volgut tots els que han dit i diuen defensar el bilingüisme, que els catalanoparlants siguem competents en castellà per tal que ells puguin seguir sent monolingües castellans.

Espero que siguin una simple anècdota i no tinguin cap rellevància, però en cas que arribin a tenir alguna veu estaria bé no caure en el seu joc i enlloc d'haver de veure als catalanistes defensar la situació actual, crear discurs per avançar realment cap a la plena normalització del català (i de la sobirania nacional), de la qual estem encara lluny.

Guillem ha dit...

Per cert, a part de demostrar que entenen ells per bilingüisme, ahir es veu que també van demostrar que entenen per llibertat i educació:

http://www.directe.cat/punt-de-mira/el-dedo-que-nos-une-13853

Anònim ha dit...

YO SOY CASTELLANOPARLANTE NORMALMENTE PERO LO QUE ESTA CLARO ES QUE SI HAY UNA LENGUA EN PELIGRO DE EXTINCION ES EL CATALAN, POR LO QUE ESTOY DE ACUERDO EN PROMOCIONAR MAS LA LENGUA CATALANA (SOBRE TODO EN OS PATIOS DE LOS COLEGIOS) PARA QUE NO
SE TENGAN MAS PROBLEMAS EN EL FUTURO COMO YO POR EJEMPLO. YO EMPECE A DAR CATALAN EN 7º DE EGB Y ME LO DABA UN PROFESOR DE GRANADA QUE NO TENIA NI PAJOTERA IDEA Y NOS APROVAVA A TODOS SIN APRENDER NADA. Y ESTOS DE UPD SON OTRA BANDA COMO LOS DE CIUTADANS.

Aina CR ha dit...

Jo per Sant Jordi vaig quedar parada de veure la paradeta que tenien muntada al final de les rambles de Barcelona (lluny dels grans partits, confinats a la pitjor zona... però allà estaven) vaig acostar-me per veure de què anava i són un clon de ciutadans... amb la diferència que aquests no es definien de centre-esquerra, sinó que deien agafar el millor de la dreta i de l'esquerra...

en fi, no cal que patim perquè mirem l'èxit de ciutadans... algú se'n recorda encara d'ells, als mitjans o al carrer?

no cal perdre el temps amb tota aquesta púrria pseudo-intelectual...

Aina