dijous, 30 d’abril del 2009

Presentació de la candidatura INICIATIVA INTERNACIONALISTA

El proper divendres 8 de maig es presenta la candidatura INICIATIVA INTERNACIONALISTA per les eleccions europees del 7 de juny de 2009. Aquest serà el primer acte organitzat pel Comitè de Suport dels Països Catalans a aquesta candidatura i amb la qual es donarà el tret de sortida a la precampanya de cara a les eleccions europees.

9 comentaris:

Albert ha dit...

Reprodueixo unes frases escrites textualment per una persona molt propera a tu:

"Està clar que tothom té llibertat d'opinió però hem de saber que un bloc és públic i pot ser utilitzat pels nostres enemics (alguns mitjans de comunicació) per fer notícies sucoses de la CUP. Tampoc comparteixo en absolut el que dius i crec que molta gent de l'esquerra independentista en general tampoc. En tot cas aquestes opinions les hauries de canalitzar pels canals interns de l'organització. Jo com a regidor de la CUP també faig articles basats en la meva opinió personal però en temes en els quals pot haver-hi debat dins de la CUP intento donar la visió de l'organització perquè no crec que sigui just aprofitar-me de la meva "popularitat" com a regidor per esbombar els meus arguments.
(...) Simplement reconèixer els errors és de savis i l'error no és pensar el que penses (ja que cadascú és lliure de pensar el que vulgui) sinó que com a portaveu no pots actuar d'aquesta manera."

Doncs això!

Unknown ha dit...

I encara n'hi ha menys en català.

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Albert,

Aquest text el vaig escriure jo sinó em falla la memòria i continuo pensant exactament el mateix què quan ho vaig escriure, que va ser quan un dels portaveus nacionals va demanar el vot pel candidat d'ERC.

L'article que he fet en el meu bloc no entra en contradicció ni amb la posició de la CUP de Molins de Rei ni amb el posicionament aprovat en l'últim Consell Polític de la CUP, el qual et convido a llegir i sinó el tens te'l puc enviar sense cap problema.

Salut!

Albert ha dit...

Si no entra en contradicció amb cap dels acords que es va prendre al darrer Consell Polític de la CUP, ja m'està bé.

Si no ho recordo malament es dóna llibertat de vot a la militància, no?

Anònim ha dit...

"Cap dels nostres càrrecs electes avalarà o donarà suport formal, ni participarà a les llistes presentades per altres opcions polítiques dels Països Catalans o de fora d'aquests." Crec que la CUP ha fet el correcte no decantant-se cap a una opció concreta.

La veritat és que no entenc perquè ha sorgit Iniciativa Internacionalista, quan ja feia temps que s'havia posat en marxa Esquerra Anticapitalista. A més hi haurà una candidatura d'Els Verds, i una altra de l'Europa dels Pobles - Verds! En aquestes eleccions, els socialistes, independentistes i ecologistes anem més desunits que mai. Com si tinguéssim molt de suport en la societat!

Sempre he tingut curiositat per saber en quin grup europeu s'integraria la CUP en cas d'una hipotètica representació a Europa: a l'Aliança LLiure Europea, al Partit Verd Europeu o al Partit de l'Esquerra Europea? Aquí s'hauria de veure quin dels tres pilars pesa més en la CUP.

Joan

Pau ha dit...

Joan, Europa dels Pobles és la coalició d'ERC, BNG, Aralar, Chunta i altres. Tots ells destaquen per la seva submissió a la legilitat espanyola i el seu afany per arribar a pactes amb el PSOE. Els Verds són una opció que es pot veure amb simpatia però, com els animalistes, són monotema i no ofereixen un programa socioeconòmic clar.

En el cas d'Izquierda Anticapitalista (abans Espacio Alternativo, bàsicament format per escindits d'Izquierda Unida) crec com tu que és una candidatura interessant. Ara bé, mentre IA s'ha presentat en solitari agrupant bàsicament a la gent d'Espacio Alternativo i Revolta Global, per la seva part "Iniciativa Internacionalista" és producte de la confluència amb voluntat de continuïtat en el temps per part de moltes i força diverses organitzacions: Corriente Roja, Izquierda Castellana, Iniciativa Comunista, Lluita Internacionalista, NOS-UP i d'altres de les que en sentirem a parlar en els propers dies.

Si et molesta la desunió de l'esquerra rupturista (a mi també em molesta) has de saber que, en tot cas, mentre PCPE i IA es presenten ells sols Iniciativa Internacionalista sí que ha treballat per bastir un projecte unitari i ha agrupat partits anticapitalistes diversos.

Salut!

Anònim ha dit...

Com és possible que a l'any 2009 encara hi hàgi qui afirma que els promotors d'aquesta candidatura han fet el possible per bastir una candidatura unitària?
Després de tants i tants anys, als Països Catalans sembla que hi ha coses que no avancen.

I que entre els grups que donen suport a aquesta història hi hàgi Lluita Internacionalista ens hauria de fer rumiar i repensar moltes coses.

Sobre la idoneitat o legitimitat de l'opinió expressada en aquest blog prefereixo no opinar, Hem de ser prou madurs i cadascú és lliure de fer el que la seva consciència li dicti.

Àlex Maymó i López ha dit...

Respecte a l'últim comentari no tinc cap problema en posar-me en contacte amb tu i explicar-te en persona quins esforços s'han fet en el sentit d'aconseguir una candidatura el més àmplia possible. Si vols pots enviar-me un correu a aml@molinsderei.cat i en parlem.

Per aquí no parlaré d'aquest tema ja que per internet ja s'han donat bastantes informacions, que en alguns casos no son certes.

Anònim ha dit...

jo també hi aniré i al votaré, serà la sopresa d'aquestes eleccions i una bona bufetada al govern espanyol.

Hi ha els manifestos i material en català a: www.iniciativaintenacionalista.cat

Un militant d'un CUP