dimarts, 9 de juny del 2009

Eleccions europees: resultats II-SP al Baix Llobregat

En aquestes eleccions europees a nivell de Baix Llobregat s'ha creat un grup de suport a la candidatura Iniciativa Internacionalista. La veritat és que s'ha fet molta feina ja que s'ha encartellat tots els pobles de la comarca, s'han fet 15 actes electorals i s'han embustiat prop de 50.000 futlletons.

D'entrada hem de ser conscients que vivim en una comarca molt complicada electoralment parlant per una candidatura d'aquest tipus i més si tenim en compte que només té 3 mesos de vida i la gent no coneixia les sigles. Si us descarregueu aquest arxiu podreu veure els resultats a tota la comarca.

Les meves valoracions al respecte son:
  • Hem tret 1.309 vots a la comarca, el millor resultat des de 1989.
  • Hem tret un 0,61% a la comarca, al igual que el 1989 però no tan bó com al 1987.
  • Hem multiplicat per 4 els resultats de la CUP del 2004.
  • Hem incrementat en un 40% el suport percentual a EH el 1999 ja que hem passat del 0,43% al 0,61%.
  • Hem superat el 2% a 2 municipis (Molins de Rei i Torrelles de Llobregat)
  • Hem superat l'1 % a 7 municipis (Molins de Rei, Torrelles de Llobregat, Sant Just, Martorell, Esparreguera, Collbató, Cervelló)
  • En 29 dels 30 pobles hem millorat els resultats del 2004
  • En 21 dels 30 pobles hem millorat els resultats del 1999
  • En tots els 30 pobles hem millorat els resultats del 1994
Sempre és desitjable treure més vots però tenint en compte la comarca que som podem estar satisfets dels resultats ja que segurament sense aquesta campanya els resultats haguessin estat molt inferiors. S'han tret més bons resultats i s'han millorat més en els pobles on s'ha fet més campanya i això demostra que sempre és necessari fer campanya electoral, especialment amb candidatures que son poc conegudes com era II-SP.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

no és gens difícil superar els resultats d'una candidatura que, al baix llobregat, no va tenir ni teles que la difonguessin, ni campanya electoral.

Anònim ha dit...

Està bé l'anàlisi, però no podem valorar positivament que s'hagin superat resultats inreiors a l'1%. Això és patètic, II ha rracassat estrepitosament als Països Catalans, això és obvi

Àlex Maymó i López ha dit...

Algú fracassa estrepitosament quan es marca uns objectius que després no assoleix però no crec que ningú digués que II-SP treuria gaires més vots dels que han tret.

Jo a títol personal creia que es treurien més en global. En els pobles on s'ha fet campanya s'ha tret resultats acceptables però en altres no gaire. Per la poca campanya que s'ha fet en general, tenint en compte que el país és molt gran, crec que els resultats son acceptables, tot i que millorables, evidentment!