dimarts, 9 de juny del 2009

Eleccions europees: resultats II-SP a Molins de Rei

A Molins de Rei també s'ha fet campanya per Iniciativa Internacionalista (II-SP) com ha passat en molts pobles del Baix Llobregat i dels Països Catalans. En aquesta campanya hi hem participat diferents persones de la CUP, d'Endavant i a títol individual.

A la nostra vila hem assolit 148 vots, que representen un 2,05 % dels vots i hem quedat com a sisena força política, just darrera de tots els partits polítics parlamentaris. Per barris el resultat ha estat el següent:
  • Centre Vila 24 vots (1,77 %)
  • La Llave de Oro 14 vots (1,76 %)
  • La Carretera* 13 vots (2,49 %)
  • La Carretera** 4 vots (0,84 %)
  • El Canal 7 vots (0,92 %)
  • La Granja 17 vots (1,77 %)
  • Bonavista - La Pau 36 vots (3,51 %)
  • Torrent de l'Hospital - Urbanitzacions 15 vots (2,59 %)
  • L'Àngel - Conserves 12 vots (1,90 %)
  • Riera Bonet 6 vots (2,07 %)
* Zona de la carretera de l'Avinguda València i Avinguda Barcelona fins al Parc de la Mariona
** Zona de la Carretera entre el Parc de la Mariona i la Riera Bonet.

Si amplieu la imatge de l'article podreu veure la taula amb els resultats de totes les eleccions des de 1987. Partint d'aquesta base les meves valoracions al respecte son:
  • Hem obtingut el millor resultat en unes europees per part d'una candidatura de l'esquerra independentista.
  • Hem multiplicat per 3 els resultats de la CUP al 2004.
  • En municipis més grans de 20.000 habitants hem estat el millor 3r municipi dels Països Catalans, només per darrera de Vilafranca del Penedès (2,87%) i Sant Pere de Ribes (2,47%).
  • En número de vots hem estat el millor poble del Baix Llobregat, per davant de municipis que ens tripliquen la població
  • En percentatge hem estat el segon millor poble del Baix Llobregat, només per darrera de Torrelles de Llobregat: 32 vots (2,23 vots)
  • El percentatge assolit a Molins és 2,4 vegades superior a la mitja del Principat (0,85%)
  • El percentatge assolit a Molins és 3,3 vegades superior a la mitja del Baix Llobregat (0,61 %)
Malgrat tot cal reconèixer que amb més temps i una millor campanya segurament haguessim obtingut més vots. He pogut constatar personalment que molta gent de Molins no sabia ben bé que era això d'II-SP i per això crec que no son extrapolables els resultats d'aquestes eleccions europees amb els resultats de les municipals. Per exemple, en les europees del 2004 la CUP va treure 42 vots i en les municipals vam treure 539 vots.

Segurament si en aquestes eleccions ens haguessim presentat com a CUP hauríem tret molts més vots perquè son unes sigles més conegudes per la població. Malgrat tot crec que podem estar satisfets perquè en comparació amb la resta d'indrets hem tret molt bons resultats.

Només com a anècdota dir-vos que II-SP ha guanyat en un poble dels Països Catalans: veure resultats a La Vilella Alta (El Priorat)

A nivell d'estat espanyol s'han obtingut 175.895 vots, dels quals 21.727 han estat dels Països Catalans i més concretament 16.575 vots s'han recollit al Principat de Catalunya.


14 comentaris:

Roger ha dit...

A Sant Just ha estat una agradable sorpresa, passar dels 10 vots CUP a 57 de II, i superar l'1%!
D'altra banda, a Molins surt un 1,93% (no un 2% i escaig) http://resultados2009.mir.es/99PE/DPE0908912399.htm?d=2065

Anònim ha dit...

Resultats insignificants, de vegades és bo fer autocrítica i reconèixer que II ha fet pena

Marc ha dit...

De fet, no sabem quins són els resultats perquè hi ha hagut tupinada generalitzada.
A molins els vots nuls han passat de 0.16 a 0.83 i els vots en blanc de 0.57 a 2.78. Alguna explicació?
És casualitat que el mateix hagi passat a Berga, Vilafranca, Sant Celoni, i Girona? vilaweb, l'avui i el gara se n'han fet ressò.
Em sembla que aquesta vegada ens han pres el pèl.
Molts ànims!

Anònim ha dit...

marc, mira el % de vots en blanc a les passades eleccions municipals i t'enduràs una sorpresa.

no dic que no hi hagi hagut tupinada, però les coses en la seva justa mesura són més creïbles.

Àlex Maymó i López ha dit...

A Molins van haver-hi 148 vots. Jo vaig fer d'apoderat i aquesta és la quantitat bona. El Ministeri de l'Interior ens ha robat 5 vots.

I respecte a si hem fet pena o no cal dir que si ens comparem amb els partits parlamentaris clar que és un resultat fluix però no tenim ni els seus mitjans econòmics ni mediàtics.

Influència positiva ha dit...

Es té de valorar la campanya mediàtica que hi ha hagut en contra d'II..., que si es votava a ETA, etc.

Els hi fa molta por que la gent pensi i les candidatures com les Cup i II fan pensar, no es tracta de seguir el líder com uns xais com fan els partits piramidals que hi ha hagut fins ara.

A mi em fa pensar i m'ajuda a entendre la situació de la humanitat l'antropòleg Eudald Carbonell, quan diu:

“Mentre tinguem líders no hi haurà consciencia, i quan hi hagi consciencia no hi haurà líders”
“La consciencia ve de la capacitat d’entendre’ns entre nosaltres i a això ens hi portarà la consciencia crítica d’espècie”
“Tenir un líder fa que no pensem, quan algú pensa per nosaltres, encara que pensi molt bé, no pot tenir la consciencia de tots”

Si ens ho mirem amb perspectiva:

1- Fa 14.000 milions d'anys que es va formar l'univers
2- Fa 4.000 milions d'anys que es va formar la terra
3- Fa 3 milions d'anys que els humans som damunt de la terra
4- Fa 250 anys que el sistema econòmic pel que ens regim és el maleït capitalisme...abans hi havia el feudalisme..i abans l'esclavisme

El temps que tenim cadascú de nosaltres per introduir canvis és limitat...però per això jo no deixaré d'intentar-ho

Si voleu llegir el primer capítol del llibre "El naixement d'una nova consciència", d’Eudald Carbonell, podeu linkar:

http://web.lavanguardia.es/
lavanguardia/docs/20070327
/txdocllibreeudom2007.pdf

kitsch ha dit...

Ei! no crec que II hagi fet pena!!! només faltaria!!! l'alex té raó que els mitjans eren escassos i la possibilitat d'arribar a la gent que no els coneixia difícil... però tot arribarà!

Anònim ha dit...

PROU BASQUITIS ALEX! SI US PLAU! EL TEU PAÍS ÉS CATALUNYA!

Àlex Maymó i López ha dit...

Gràcies per la teva observació... ja no sabia on vivia... Pensava que estava en algun poble basc...

M'ho prenc amb humor l'últim comentari perquè no cal enfadar-se. Jo ja se perfectament on visc i on dedico moltíssimes hores del meu temps lliure en la militància.

Pere ha dit...

és un resultat molt digne tenint en compte de què anava això, l'atac de l'estat, el silenci mediàtic

i un honor haver estat l'única opció que s'ha atervit plantar cara a la llei de partits, que passar`pa a la història com una infàmia antidemocràtica

Sobre els bavosos procoadors, ni cas, el millor és que aquestes rates miserables que parlen de 'basquitis' no han fet en la seva trista vida ni la milèssima part del que ha fet per la llibertat del nostre país gent com vosaltres

Anònim ha dit...

N'hi ha per flipar. Silenci mediàtic??? Et refereixes als 10 dies seguits d'aparèixer a tota la premsa, tele i ràdios espanyoles i catalanes? Ah, no, que els deu últims dies de campanya no es va dir res...per favor, home!

N'hi ha que no volen veure les coses perquè no els dóna la gana. A vegades penso que no hi ha res a fer.

I l'anònim que parla de basquitis és un maleducat en les maneres, però moltíssima gent que parla d'error i cagada greu ha treballat tantes o més hores que els que han donat suport a II. No crec que sigui un joc de veure qui la fa més llarga.

Anònim ha dit...

L'exportaveu de la CUP Adam Majó es va pronunciar personalment a favor de la candidatura d'ERC a les eleccions al Parlament Europeu i va ser cessat, amb bon criteri a parer meu. La CUP posteriorment va emetre un comunicat en què deia que els seus càrrecs electes no donarien suport a cap candidatura. El fet que tu, Àlex, hagis fet cas omís de la decisió de la CUP no creus que fa restar molta credibilitat i seriositat a l'organització? M'agradaria que expliquessis perquè has donat suport a II perquè sincerament no ho entenc.

Joan

Àlex Maymó i López ha dit...

La CUP va aprovar en el seu Consell Polític un document en què deia que la CUP no formaria part de cap candidatura i què donaria llibertat de vot a la seva militància. Deia que no es demanaria el vot per ningú però que es podien fer recomanacions de cara a la gent que volgués votar. Aquest és el document que val i no pas la nota de premsa que en molts aspectes no reflexa tot el que diu aquest document intern. Aquest document era tan obert que ha generat interpretacions de tota mena.

I si vols un dia t'explico en persona els motius més a fons, que aquest no és el canal adequat per fer-ho. Dedueixo qui deus ser pel nom.

Vinga, salut!

Anònim ha dit...

Felicitats per la campanya i per la demostració de solidaritat, compromís i dignitat que heiu fet en aquesta campanya.

Gent com vosaltres sou un motiu d'orgull