dilluns, 13 de juliol del 2009

Llibertat Amadeu Casellas, pres anarquista

Amadeu Casellas és un pres que porta ja més de 25 anys empresonat per la seva participació en desenes d'atracaments a bancs, amb els quals recolzava el finançament de lluites obreres a finals dels anys 70 i sense cometre cap delicte de sang. Amadeu ha sigut sempre una persona compromesa i activa, participan tant al carrer com a la presó, de llluites i denuncies colectives contra el sistema, ja sigui al régim franquista o"democrátic". Amadeu ha estat sempre una persona compromesa i activa, participant tant al carrer com a la presó, de lluites i denúncies col lectives contra el sistema, ja fos el règim franquista o "democràtic".

Quan tenia 14 anys en 1973 i treballava en una fàbrica de Balenyà va descobrir l'anarquisme."Em sentia explotat per l'empresari, vaig conèixer a gent de la CNT i vaig començar a repartir propaganda subversiva pels carrers. Anava de paquet en la moto amb les octavetes i assistia a reunions clandestines".

Creia en la lluita armada, en la revolució imprescindible per canviar les coses, i encara avui, als 49 anys, convençut que les pistoles no arreglen res, considera que l'anarquisme, encara sense ser la solució definitiva, "funcionaria millor que la democràcia que tenim ". "A Espanya no tenim democràcia. Abans havia un dictador que era Franco, i avui hi ha uns partits polítics. Les empreses funcionen igual. Les necessitats de primer ordre no estan resoltes. Manca igualtat entre rics i pobres".

El 1976, va atracar el banc mercantil de Manresa. "Va ser gairebé el meu primer delicte". Durant els següents dos anys i mig va atracar més de 50 bancs. "Era una manera de recuperar el que els bancs ens agafaven. No em penedeixo de res, llevat de no haver agafat prou".

El 1979, entra a la presó i és rebut amb una brutal pallissa. "Aquí va començar el que avui encara no s'ha acabat ..., vaig tenir els meus primers contactes amb alguns membres de la COPEL i comencem els preparatius per reivindicar la reforma del Codi Penal i millores en el menjar, higiene i condicions de vida penitenciària en general" .

Al llarg de tots els anys que porta de condemna, ha protagonitzat nombroses vagues de braços caiguts i de fam, s'ha cosit la boca i ha realitzat infinitat de denúncies per l'abusiu preu dels productes de l'economat, o per les irregularitats i la explotació del treball penitenciari, o les falsificacions d'analítiques o d'informes penitenciaris, cosa que li ha costat diversos primers graus i trasllats de centre a centre amb l'únic propòsit que desistís. Ha denunciat els abusos sobre els drets dels presos, de tota l'estructura penitenciària.

L'any passat, i després de mantenir una vaga de 76 dies, Amadeu va aconseguir el compromís de la institució penitenciària per a l'obtenció de permisos que li facilitarien la consecució del tercer grau i la posterior llibertat condicional. Aquest acord va ser miserablement incomplert per la institució, amb l'excusa d'una causa pendent de feia un any i que en un principi semblava arxivada. Per aquesta situació, Amadeu reiniciat la vaga de fam, fins que la va abandonar per un canvi d'estratègia, i perquè la CNT-AIT, va assumir la defensa legal i política de la seva situació penitenciària.

A causa de les expropiacions comeses, ha complert més de 25 anys de condemna, que amb les redencions, superen els 30 anys, el màxim contemplat en la seva llei, pel que roman segrestat per la institució penitenciària, com a venjança per la seva trajectòria de lluita .

Per tot això, es fa una crida a la solidaritat amb Amadeu Casellas i es convoca a sengles concentracions el Dissabte 25 de juliol, a Madrid i Barcelona, per reclamar la seva immediata posada en llibertat.

Concentracions per l'alliberament d'Amadeu Casellas
Divendres 17 de juliol 20:30h Plaça de la Vila (Molins de Rei)
Dissabte 25 de juliol
19h Plaça Sant Jaume (Barcelona)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.directe.cat/article/sectors-de-la-cup-demanen-que-saclareixi-per-que-dos-regidors-de-la-formacio-van-avalar-in-15458

El regidor de molins porta merder a la cup

Àlex Maymó i López ha dit...

Sobre aquest tema donaré totes les explicacions en el Consell Polític de la CUP i no ho faré en un mitjà de comunicació proper a ERC, com ha fet algú, ni tampoc ho faré en el meu bloc.

Pep ha dit...

Gràcies anònim per l'enllaç. Gràcies a això veig que la CUP van pel bon camí decidint NO anar a les autonòmiques tal i com molins i vila, entre d'altres, volien.

Endavant Àlex.

Anònim ha dit...

T'estàs superant Maymó: Ara també fas apologia d'un delinqüent comú? Em sembla que la teva credibilitat ja no pot caure més baix

Àlex Maymó i López ha dit...

L'Amadeu Casellas robava diners als bancs per donar-ho a les lluites socials. No només no es va fer ric amb aquestes accions sinó que ha patit moltíssims anys de presó.

A mi em sembla una persona admirable.