dijous, 16 de juliol del 2009

Sembla que ressucita el Pla de Mobilitat Urbana de Molins de Rei

Ahir dimarts 14 de juliol de 2009 el regidor de Mobilitat, en Miquel Vila, es va reunir amb els grups de l'oposició per explicar-nos com estava el procés referent al Pla de Mobilitat Urbana de Molins de Rei.

El setembre del 2007 es va fer una reunió amb tots els grups polítics en la qual l'equip de govern ens va presentar una proposta de Pla de Mobilitat que havia elaborat un grups d'experts de l'UPC. Se'ns va dir que en un mes es tornaria a convocar una reunió però al final han hagut de passar 22 mesos perquè això passi.

L'argument de l'equip de govern ha estat que s'havia de redactar un Informe de Sostenibilitat Ambiental segons obligava la legislació vigent a partir de 2008 abans d'aprovar el Pla de Mobilitat Urbana (PMU). Ara ens han reconegut que hi ha municipis que ja tenien aprovat el PMU sense aquest informe i que ara només hauran de fer-lo i adaptar-lo si entra en contradicció en algun aspecte.

La llàstima és que hem estat quasi 2 anys sense avançar gens en aquest aspecte i s'han estat fent modificacions del planejament urbanístic de la vila i reurbanitzant carrers sense tenir una planificació global de quina mobilitat volem. I això vol dir saber quins carrers han de ser únicament per vianants, a on posarem carrils bici, en quins carrers farem prioritat invertida i en definitiva apostar per un model de mobilitat més sostenible.

Aquesta feina de converses i de recerca del consens entre els grups polítics es podria haver anat fent durant aquests 2 anys, ja que a hores d'ara no existeix consens ni dins de l'equip de govern (IiE, ERC, CiU) i així podríem haver tingut un model clar i pactat a l'hora d'anar modificant certes parts de la vila.

Ara el compromís per part del regidor de Mobilitat és que ens tornarem a reunir passat l'estiu per afrontar d'una vegada per totes aquest pla. Esperem que aquesta vegada no haguem d'esperar 22 mesos...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

zelo intiresno, hvala

Anònim ha dit...

beibeeeer