diumenge, 30 d’agost de 2009

Crònica de la marxa de Ripoll


Avui diumenge 30 d'agost he participat en la Marxa Ciclista de Ripoll i després de 2 anys sense estar gaire en forma he tornat a estar per les posicions davanteres de la marxa.

El recorregut de la marxa era de 112 kms amb l'ascensió a la Collada de Tosses (1800 mts) per dues de les seves vessants. Primer hem pujat pel poble de Tosses, que es tracta de la vessant més dura, amb una zona de 4 kms amb rampes de més del 10% en alguns moments. Després hem pujat des de la Cerdanya per Urtx, que és més llarga però bastant suau.

Pel que fa a la marxa el ritme ha estat tranquil entre Ripoll i Ribes de Freser i un cop ha començat la pujada a la Collada de Tosses el ritme s'ha incrementat bastant. A Planoles ja quedavem per davant un grup d'uns 10-15 ciclistes. A Tosses, amb les primeres rampes dures han marxat dos i pel darrera anava jo amb dos més. Al final de la pujada han coronat primer els dos escapats i nosaltres hem passat a uns 20-30 segons amb un grup de 7.

Hem baixat per la Molina i no hi hagut gaire entesa i els dos de davant han obert una mica de forat. Sense terreny pla entremig ha començat la pujada a la Collada de Tosses, que tenia uns 22 kms però era bastant suau sobretot en la segona part. He anat tirant gran part de la pujada jo amb un ritme bastant fort perquè em notava bastant bé i al final hem coronat un grup de 5.

D'allà fins a Ripoll quedaven 40 kms, dels quals 25 kms de baixada i 15 kms plans. En el grup hi havia un bon ambient i tothom entrava a relleus i per tant s'ha fet agradable aquest últim tram. Jo m'he notat força bé i les cames no em feien gaire mal.

Al final hem arribat a Ripoll a uns 4 minuts del primer. En el grup no hem esprintat i hem fet un temps de 3 hores i 29 minuts i una mitja d'uns 32 km/h. A veure si pengen la classificació aviat.

Ara el diumenge que ve toca la Xa Pujada al Turó de l'Home, per donar per finalitzada la temporada ciclista. Aquesta serà la meva sisena participació consecutiva amb les seguents posicions en els 5 anys anteriors (2n, 1r, 1r, 3r, 12è). A veure si aquest any puc continuar estant per alla davant. A partir de llavors el ritme d'entrenament baixarà fins al desembre.


3 comentaris:

XAVI NOVELL ha dit...

òlè olè i olè ... jajajaj

couto ha dit...

Hola Alex, jo hi vaig anar tambe a la marxa. De fet em vaig quedar mirant, perque em semblava que et coneixia, pero ho dubtava i ho vaig deixar correr perque estaves parlant... Je,je,je!!! Ja veig que segueixes donant canya per tot arreu. Era la primera marxa que feia i vaig patir força a les rampes aquelles mes dures. Per la resta força be. Cuidat!!!

Anònim ha dit...

Es clar després del Turó ve el bolet...!

carles "Bluesbiker"