dijous, 5 de novembre del 2009

Aprovada la moció de la CUP contra la reforma de la llei d’estrangeria i de suport a la Marxa per la Igualtat

En el passat ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei del 28 d’octubre de 2009 es va aprovar una moció de la CUP per donar suport a la Marxa per la Igualtat i adherir-se a les seves demandes. Precisament aquest marxa a peu que ha transcorregut entre Barcelona i Madrid s’ha realitzat per denúnciar que la reforma de la Llei d’Estrangeria vulnera gran part dels drets de les persones immigrades i representa un greu retrocés democràtic.

Des de la CUP ens felicitem per l’aprovació d’aquesta moció perquè creiem que és molt important que l’Ajuntament de Molins de Rei es posicioni per la igualtat de drets de tots els vilatans i vilatanes, ja siguin persones autòctones o procedents d’altres països.

Entenem que el fenòmen de la immigració és produeix arran d’un sistema econòmic, comercial i polític que genera grans desigualtats a nivell mundial, provocades en gran mesura per culpa dels governs, empreses i organismes transnacionals dels països rics. Per tot això, des de la CUP entenem que calen solucions globals que passin per actuar contra els veritables responsables d’aquestes desigualtats i no pas per aplicar mesures repressives contra les persones immigrants com està fent el Govern Espanyol i la Unió Europea.

Ens sumem doncs a les reivindicacions de la Marxa per la Igualtat, que son:
  1. El tancament de els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE)
  2. L'establiment d'un procés de regularització de les persones sense papers que no depengui del contracte de treball i eliminació de l'obligació de 180 dies cotitzats per a la renovació de permís.
  3. Eliminar les restriccions per a la reagrupació familiar i dotar de permís de treball als reagrupats.
  4. La no penalització del principi de solidaritat.
  5. La igualtat de drets plena entre immigrants i persones autòctones incloent el dret a participar o abstenir-se en els processos electorals que es produeixin