divendres, 4 de desembre del 2009

El ple municipal de Molins de Rei demana la llibertat d'Amadeu Casellas

En el passat ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei del 2 de desembre de 2009 es va aprovar una moció de la CUP per demanar la llibertat del pres anarquista Amadeu Casellas. Aquesta moció va ser proposada pel grup de suport de Molins de la campanya per la Llibertat de l’Amadeu i des de la CUP la vàrem presentar al ple municipal. Va rebre 14 vots a favor (CUP, ERC, CiU, Iniciativa i Esquerra) i 5 abstencions (PSC, PP)

Evidentment, la CUP també compartim plenament el contingut de la moció ja que entenem que el cas de l’Amadeu és una prova més que posa en evidència, un cop més, aquest “suposat” estat de dret i aquesta falsa democràcia.

Malgrat que la moció va ser modificada per tal què pogués ser aprovada justificant la petició de llibertat per raons humanitaries, des de la CUP entenem que existeixen moltes raons per demanar la llibertat immediata d’en Amadeu Casellas, tant per motius legals reconeguts en la mateixa legislació, com per motius polítics i de classe.

Mantenir a l’Amadeu en la presó només té una clara justificació, que no és una altre que criminalitzar i perseguir a totes aquelles persones que s’enfronten a l’estat i al capitalisme. Aquest fet encara és més evident avui en dia veient casos com que el Sr. Millet continua en llibertat després que la classe política estigués anys mirant cap a una altra banda.

Des de la CUP ens felicitem doncs per l’aprovació de la moció perquè entenem què cal denunciar aquesta situació en qualsevol instència i és important que també les administracions es posicionin en aquest sentit. Esperem que es repeteixin aquests posicionament en altres ajuntaments per tal de poder trencar el silenci mediàtic que envolta aquest cas.

Veure moció de la CUP per la llibertat d'Amadeu Casellas

Més informació: http://llibertatamadeu.blogspot.com/

5 comentaris:

Coherència nois...coherència ha dit...

La falsa democràcia és la que defensa IiE per l'afegit que ha fet a la petició de la CUP.

No m'agrada que la CUP hagi acceptat.

No és per raons humanitaries que es demana la llibertat de l'Amadeu.
I això exactament és el que es diu a l'escrit.

No permeteu que us comprin voluntats. La força la tenim en les persones i no en el quatre gossos que mouen el govern de la vila i de la nació catalana.

Creieu que l'escrit farà cap força?
La força la dona la coherència que demostrin els moviments ciutadants... I si no en tenim...

APAGA Y VAMONOS!!!

Àlex Maymó i López ha dit...

La moció la vàrem presentar a petició de l'Assemblea de Suport de Molins i elles també estaven al ple i van acceptar el canvi del redactat.

Sobre el tema de la coherència podríem parlar-ne molt perquè si som puristes al 100% tampoc l'Amadeu hauria d'acceptar les reduccions penintenciàries perquè podríem dir que son una cessió a l'estat.

A mi també em crea contradiccions haver d'acceptar certes coses però entenc que això només ha de servir perquè el cas tingui més ressó a la premsa. Estic d'acord amb tu que és molt més important la mobilització popular.

Anònim ha dit...

és una molt bona notícia per la solidaritat amb l'Amadeu que s'aprovi aquesta moció

per mi heu fet molt bona feina Àlex

Anònim ha dit...

Si, acceptar això de les raons humanitaries és començar acceptar ja altres coses.

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Jo crec que hem fet molt bé, intentarem nosaltres que també es tiri endavant això en el nostre Ple.

I sobre el purisme, crec que cada vegada queda més clar que aquest pràctica és contrarevolucionaria, la realitat és dura i de vegades per tal d'avançar no hi ha més remei que prendre decisions que no agraden a tothom.

Bona feina i llibertat per l'Amadeu!