dimarts, 22 de desembre del 2009

Omplint el Camp Nou no es contrueix la nació catalana

«Si Catalunya no és capaç d'omplir el Camp Nou millor que ens ho fem mirar això de la nació catalana, que acaba de complir 650 anys». Això és el que ha dit en Jordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF) referint-se al partit de futbol Catalunya - Argentina.

Jo personalment fa anys que no assisteixo a cap partit de la selecció de futbol de Catalunya perquè penso que és una presa de pèl. Els ciutadans i ciutadanes ja ens hem mullat moltes vegades a favor de la seleccions nacionals catalanes, ja sigui recollint més de 500.00 firmes com omplint en altres ocasions el Camp Nou o l'Estadi de Montjuïc.

En canvi la classe política només s'ha mogut per sortir en la foto però no han aconseguit res. Els jugadors professionals, aquells que cobren milions d'euros, tampoc han mogut ni un dit. Si tant desitgen jugar amb la selecció catalana també s'han de mutllar i renunciar a jugar amb altres seleccions com l'espanyola i anar més enllà del paripè que fan cada nadal jugant un partit amistós.

Penso que anar a aquests partits només serveix per finançar a una Federació Catalana de Futbol que no és res més que una "administració" burocràtica més d'aquesta societat. Evidentment respecto a totes aquelles persones que assisteixen a aquests partits per reivindicar l'existència de la nació catalana però penso que la nació es contrueix en el dia a dia i en la lluita política per la nostra llibertat com a poble i com a persones.

Aquests serveixen perquè la classe política i els jugadors professionals es rentin la seva imatge però en el fons ells no faran cap pas per assolir la oficialitat de les seleccions catalanes perquè això passa per aconseguir la llibertat dels Països Catalans. No ens enganyem, no hi ha una altra via...



4 comentaris:

ferriol ha dit...

Doncs ho sento per l´autor del blog però la seva crònica em sembla pèssima.

Jo del que n´estic far és dels independentistes que van 5 cops al camp i pensen que ja han fet suficient.

Estem a l´any 2009 i encara no hem aconseguit la independència, si fos verdader el vostre raonament, ja no faria falta ser independentista...

Segons aquesta regla de tres seria "costellada":

- l´11 de septembre

- les consultes independentistes

- qualsevol acte independentista..



Perquè? perquè els polítics no s´han mullat i no han fet res....



Si hem d´esperar als polítics...



O sigui, això es una piràmide...si els políltics no es mullen, nosaltres tampoc. Visca aquesta corrent independentista...



No sé com a Madrid temen tant...si nosaltres no som mai forts ni anem a una...



El partit d´avui no és cap costellada, hauria de ser cop sobre la taula que reforci el que va passar el 13-d, les enquestes i tots els actes encaminats a la independència...



Gràcies! Així ens va...

Àlex Maymó i López ha dit...

Jo no se el que fas tu en el dia a dia però jo intento ser consequent al llarg de tot l'any.

Prefereixo destinar els diners de l'entrada al partit de futbol a moltes altres causes més lloables.

No em comparis un partit de futbol en el qual hi juguen jugadors que no es mullen gaire per no dir res amb les consultes independentistes o l'11 de setembre, on sempre hi ha molta gent que hi dedica hores del seu temps per lliure per garantir que tot surti bé.

Salut!

Anònim ha dit...

Aquest Casals és una mica ignorant, la nació catalana és bastant anterior a 650 anys, fa 650 anys es va crear la Generalitat, que és una de les formes de govern que ha tingut el Principat, però això no és el començament de la nació catalana. I l'home va donant lliçons de patriotisme.

Potser passa que molta gent que abans hi anava amb tota la il·lussió es cansa d'anar a partits simbòlics només un cop l'any i veure com quatre mediocres arribistes de federacions i càrrecs polítics es fan fotos i no fan res més.

Anònim ha dit...

Sóc una catalana que vol viure en una Catalunya lliure i no m'agrada el futbol.
No crec que el Barça sigui més que un club.
Els futbolistes no m'ajudaran mai en res.
Què he d'anar a fer al Camp Nou?
Si es pensava que faria negoci venent entrades que s'ho faci mirar però a mi que no m'insulti.

Núria