diumenge, 20 de juny de 2010

Quebrantahuesos 2010 passada per aigua

La QH 2010 ha estat per mi la sisena edició en la marxa ciclista més important de la península amb un recorregut de 205 kms i 4 ports de muntanya: Somport (1.640 mts), Marie Blanque (1.035 mts), Portalet (1.794 mts), Hoz de Jaca (1.272 mts).

Els anys anteriors els resultats van ser:

2004 6:41:05 326è 30,67 km/h
2005 6:08:42 33è 33,36 km/h
2006 6:10:38 136è 33,19 km/h
2007 7:09:52 1608è 28,61 km/h
2008 7:11:43 1303è 28,49 km/h

Quan estava millor de forma, als anys 2005 i 2006, vaig aconseguir uns resultats que seran dificils de millorar perquè impliquen moltíssimes hores d’entranament i és dificil quedar entre els 30 millors de 8.500 participants, entre els quals hi ha gent molt forta.

Aquest any arribava a la QH amb pocs mesos d’entrenament ja que vaig començar a entrenar en serio a partir de meitat de març ja que amb els preparatius de la Consulta Popular sobre la Independència no vaig poder entrenar.

A més a més aquest any no he realitzat cap cursa ni marxa i per tant no sabia en quin nivell de forma estava exactament. És cert però, que m’he preparat per la BPB de 600 kms realitzant previament una brevet de 300 i una de 400 kms.

Aquests últims dies la veritat és que em trobava força bé de forma i per tant vaig arribar a la QH amb ganes de realitzar un bon temps però tenia clar que superar el meu propi record personal era molt díficil.

Així doncs sortim de Molins el divendres a les 4 de la tarda en Toni Roca i jo en direcció a Sabiñanigo. Arribem allà cap a les 7:30, recollim el dorsal i anem a muntar la tenda de campanya davant del camp de futbol i anem a sopar amb dos amics de Tremp, en Jordi i en Xavi. Després anem a fer unes birres i acabem anant a dormir a les 12:30.

El dissabte ens llevem a les 6 del matí, esmorzem, ens vestim i agafem tot el necessari per fer la prova. A Sabiñanigo fa sol i no gaire fred però comentem que a la zona d’Occitania potser plourà…

Com que els últims 3 anys no havia fet gaires bon temps a mi em toca sortir a la “gàbia” dels que tenim temps entre 7:00 i 7:30 hores. Per tant, tinc un dorsal de color verd i a la sortida tenim uns 1.500 participants per davant.

El primer tram anem cap a Jaca i és pla i per tant anem bastant ràpid però potser més còmode que altres anys, cosa que farà que els temps finals no siguin tan baixos. Com sempre veiem algunes “montoneres” però per sort no tinc cap caiguda.

Abans de començar el Somport em menjo una barreta i de moment m’estic notant molt bé. Fins i tot em provo una mica i em poso a tirar del grup on anava per atrapar al grup del davant. Quan ja estem començant a pujar el port escolto a un motorista que li diu a un ciclista: “en el lado francés está caiendo la del copón”. Al cap de pocs minuts es posa a ploure i coronem el port amb bastant fred però la veritat és que m’he trobat bastant bé i he anat passant a bastanta gent. Ara ja veig molts dorsals de color taronja i vermell.

M’aturo un moment a dalt i em poso un diari i el xubasquero. Començo a baixar i els primers kms son terribles. Hi ha una boira molt densa i no es veu pràcticament res. Les curves no es veuen fins que estàs a dintre. A més a més fa molt fred. És una baixada de 35 kms i la veritat és que estic desitjant que comenci quan abans millor el següent port.

Tota l’estona està plovent i dins les botes noto els peus com si estiguessin en una piscina. Per sort arribem a Escot i comença la pujada al Marie Blanque, un port no gaire llarg però amb els 4 últims kms al 11% de mitja. Quan arribem al tram dur ho poso tot, el 39x29, i pujo a ritme però em trobo bastant bé i vaig passant a molta gent mentre la força de la pluja s’incrementa considerablement. A l’últim quilòmetre baixo un pinyo i pujo amb el 39x26.

La baixada del port es fa complicada per la pluja. Com que les ulleres s’entelen s’ha de baixar sense i la pluja com que cau forta tota l’aigua et va als ulls i fa mal però s’ha de seguir.

En el tram pla abans del coll de Portalet coincideixo amb un basc que roda molt fort i jo li vaig donant relleus fins que atrapem a un grup de davant. Hem estat rodant bastant fort durant uns 5 km plans però de moment em trobo bé.

Arribem a Laruns i allà comença el Portalet, son 27 kms de pujada però no gaire durs en generals. Començo en un grup d’uns 50 i els primers 3 kms els fem junts. A partir de llavors una noia de la Universitat de València es posa a tensar el ritme. Jo em trobo molt còmode i em poso a marcar el ritme i em quedo sol pel davant. Queden uns 21 kms de pujada i decideixo forçar per intentar fer un bon temps.

Es nota que vaig bé de fons i durant la pujada al Portalet avanço a moltíssima gent i no em passa ningú. Ara ja no veig cap dorsal verd i tot son dorsals dels primers. La veritat es que em vaig animant i acabo els últims kms pujant molt ràpid. Hi ha molta gent animant i això sempre ajuda. La pluja per cert, encara conitnua.

Començo a baixar el Portalet molt animat perquè he pujat molt bé i més m’animo quan al poc de baixar para de ploure. En una rotonda poc abans he estat a punt de caure però per sort al final no ha passat res. Al final hem estat uns 120 kms sota la pluja i amb moments de fred i de por perquè baixant era perillós per moments.

Ara només falta un port de 2 kms però bastants durs i just quan comença la pujada m’agafen rampes. L’esforç al final ha passat factura però ara toca patir i regular una mica. Aquí m’avança algú però m’és igual. Ara es tracta de regular i aguantar el dolor.

Els últims kms plans fins a Sabiñanigo els faig en un grup i entro a donar relleus. Ara es tracta de fer el millor temps possible.

El resultat final:

2010 6:32:37 182è 31:33 km/h

Aquest any tothom ha fet temps bastant superiors als anys anteriors per les condiciones meteorologiques i per tant estic content amb el temps I també he sortit de bastant enrera. Ara toca continua entrenant ja que encara queden moltes coses a fer aquest any!

15 comentaris:

Mireia Batlle ha dit...
L'autor ha suprimit aquest comentari.
Mireia Batlle ha dit...

Carai, quina avançada!

Déu n'hi do amb aquest temps sota la pluja...

Jo ja començo a sortir pel monte, cuidant l'esquena!

sort*

Àlex Maymó i López ha dit...

Bueno, els ciclistes ja estem curtits. Això, després de la BPB, no era tan dur... hehehe.

Que et recuperis del tot aviat i a fotre canya!

Salut!

Anònim ha dit...

És increïble!, amb tot el que està passant i un regidor de la CUp només fa que parlar de ciclisme.

Anònim ha dit...

Comparteixo l'opinió am el darrer comentari: Amb el que esta passant i només en aquest blog es parla de ciclisme. Un suggeriment; fer només un blog de ciclisme i un altre de política.
Álex, quina és la teva opinió en relació al procés de promoció interna de auxiliars administratives que recentment a realitzat l'Ajuntament...

Anònim ha dit...

De vegades les postures que tenen un excés de purisme ideològic acaben passant factura.

Anònim ha dit...

"De vegades les postures que tenen un excés de purisme ideològic acaben passant factura" suposo que això ho deus entrendre tu i algu més. Si us plau explica el que vols dir, no jugem a fer adivinalles

Francesc ha dit...

Hola Alex,
Encara ets a l'ajuntament de Molins representant a la CUP?
Com és que no dones cap notícia?
T'agrairia que ens posesis una mica al dia. No soc per aquí i estic molt desconectat. M'agradaria saber com va per Molins.
Moltes gràcies

Anònim ha dit...

Alex,
Molta bicicleta molta història heroica ciclista, però quan n'hi ha un fet tant important com la manifestació del dia 10 no obres la boca.
Realment, encara que et sapiga greu, ets coms els altres polítics...
On esta la CUP, on esta la informació sobre la retallada de l'estatut...
Continua amb la bici, que arribaràs molt lluny, però només en distàncies fisiques..

Anònim ha dit...

"Les postures puristes", senzillament vol dir que de vegades hi ha gent jove que durant una època de la seva vida creu que té el dret d'acusar a tothom de no ser prou pur, de tenir la veritat absoluta, de creure que la revolució és a tocar. I passa el temps i la realitat s'estavella davant seu.
No pot ser que algú vulgui donar lliçons de puresa ideològica i que després quan les circumstàncies ho reclamen no estigui mínimament a l'alçada.

Per què no dóna més informació de tot el que està passant? Potser per esgotament? La realitat passa factura i tard o d'hora molts militants s'adonen que les coses no són senzilles i que la revolució senzillament no arribarà perquè una minoria radicalitzada es cregui estar en posessió de la veritat absoluta.


No pot ser que algú de la CUP decebi d'aquesta manera, cal donar la cara amb tot el que està passant.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el darrer post. Alex: on ets ?, que fas ?... no m'agradaria pensar que tot s'acaba com sempre: bla bla bla bla bla bla, i alhora de la veritat ets com els demés politics, però amb tu tenim un plus de desengany perque en un moment donat ens vas donar il.lusió.

Anònim ha dit...

Maymó, perquè no comentes alguna cosa del tour de França, ja que dels problemes de Molins de Rei i de Catalunya t'has oblidat.

Anònim ha dit...

I seguim igual, és una molt mala notícia.

Anònim ha dit...

Maymó, des del 20 de juny que no obres boca. Crec que els aconteixements són mereixedors de comentaris per part del representant de la CUP a Molins de Rei. Que saps de l'Informe "destroyer" de la interventora de l'Ajuntament de Molins de Rei ?

Anònim ha dit...

Això no pot ser, la gent es mereix alguna explicació. Si us plau maymó, que passa? Confiàvem i confiem en tu, no ens fallis!