dimarts, 21 de setembre del 2010

Una mesquita a Molins de Rei

En els últims mesos ha sorgit una certa polèmica a la vila per la possible instal·lació d'una mezquita a la nostra vila. S'ha parlat ja fins i tot de la seva ubicació i que ja s'havia adjudicat la llicència per part de l'Ajuntament. Fins i tot alguns comentaris apuntaven que es feia amb diners públics. I per acabar de rematar-ho es va crear un grup al facebook contra la mezquita i que va ser tancat pels seus comentaris racistes de l'estil: "que hagan la mezquita y asi aprovechamos para quemar los moros todos juntos"...

La realitat és que ni hi ha ubicació concreta ni s'ha aprovat la llicència d'activitats de moment ja que l'únic que és veritat que l'Associació Musulmana de Molins està buscant algun lloc per fer un local de culte. Evidentment, tot s'ho hauran de pagar ells i per això porten temps buscant ja que no els hi deuen sobrar els diners precisament.

Jo personalment soc ateu i per tant penso que millor que no existís cap religió però si permetem la religió catòlica (que aquesta si rep moltes ajudes públiques) haurem de permetre les altres religions, ens agradi o no.

A mi tampoc m'agrada la discriminació de la dona i és cert que en alguns sectors musulmans això passa però penso que aconseguirem avançar molt més en aquest sentit des de l'educació i el respecte mutu que no pas des de les prohibicions i la persecució. Només pel fet de viure aquí ja hi ha moltes persones musulmanes que han canviat les seves costums i els seus fills/es ja creixen més amb la nostra mentalitat més oberta que no pas els seus pares. Per això crec que se'ls hi ha de donar temps. També la situació de la dona era molt pitjor a l'estat espanyol que a Europa durant el franquisme i amb el temps s'ha anat canviant. Què hagués passat si des de fora haguessin vingut amb imposicions? Segurament la gent d'aquí s'hagués radicalitzat en les seves postures i no s'hagués avançat tant...

Si ara es prohibeix la mezquita algú creu que aconseguirem una millor integració dels musulmans? Sembla que realment certs partits polítics que utilitzen aquests temes per treure'n rèdit electoral els hi importi ben poc la situació de la dona musulmana o la integració real de tot el col·lectiu. En el fons només busquen la confrontació entre gent treballadora per distreure'ns de temes molt més importants. És curiós com gent com els del PP o el Sr. Anglada son ultracatòlics i parlen de suposats privilegis amb els musulmans però no es queixen dels privilegis històrics i actuals de l'església catòlica.

I anant al tema de fons... la immigració. Mentre l'economia anava bé (pels especuladors) llavors els immigrants servien per fer feines que ningú volia fer. Ara alguns diuen que se'ls ha d'expulsar al seu país. Alguns no en volen saber res d'ells però ningú parla de les nombroses empreses espanyoles i europees que utilitzen els països del tercer món per implantar els seus interessos empresarials i comercials, provocant encara més precarietat laboral i imposant un sistema comercial que provoca la misèria de la població. El què hem d'aconseguir és que des del "primer món" no es facin coses a Àfrica que aquí no permetríem de cap manera.

No caiguem a la trampa que ens posen els governs i el poder establert. No anem a perseguir a companys i companyes treballadores, que s'han vist obligats a deixar el seu país. Hem de perseguir a tots aquells que provoquen els moviments migratoris i que alguns d'ells els tenim a casa nostra. Per mi és molt més culpable l'empresari de REPSOL que no pas un immigrant que roba per sobreviure. El primer fa coses molt pitjor però com les fa a altres països no ho veiem i el segon és cert que molesta si et toca a un mateix patir el robatori però no hem de caure en el recurs fàcil.


28 comentaris:

Guillem ha dit...

Es diu meSquita.

Mentre no rebin ni un cèntim públic que tinguin el local què vulguin i puguin, i ja de pas aprofitem per fer extensiva aquesta demanda a les altres religions.

I si alguns aprofiten per atacar els nostres valors o llibertats es denuncia i es combat, com s'hauria de combatre qualsevol ingerència pública de qualsevol religió.
Si algú per creure en un déu vol portar vel, no practicar sexe per plaer o fumar marihuana, endavant. Però quan digui que els homosexuals no han de poder adoptar com qualsevol o que no vol que l'entrevisti una dona, se'ls hi ha de parar els peus.

Aina ha dit...

M'agraden tan les mesquites com les esglésies dels cristians. És a dir gens ni mica. Ara bé, si uns tenen dret a tenir la casa de Crist no veig per quin motiu s'han de prohibir les mesquites. Mentre se la paguin ells...
Per cert, de pas, que els retirin les subvencions als catòlics i que es destinin a millores socials, que falta fa. Ah! I que deixi d'ensenyar-se religió a les escoles públiques i concertades, que les hores lectives es destinin a altres continguts més útils per als nostres fills, que el nivell de català i d'anglès dels estudiants és de pena.
Quan veig la riquesa que han acumulat en nom de Déu, quan sento el seu discurs caduc que utilitza la por i la ignorància per condemnar a la submissió els dèbils i mantenir ells els seus privilegis i el seu poder, m'entra vomitera.
Visca la desmortització!!!

Anònim ha dit...

Doncs jo com a ateu cada vegada em sento més aclaparat per tant d'Islam. NO he lluitat tota la meva vida contra el catolicisme depravat com per ara veure que en nom d'Al·là ens volen imposar valors medievals.

Que avui dia ens hàgim de callar per correcció política i no poguem criticar ni caricaturitzar Mahoma em sembla molt trist. Per quina raó no podem cagar-nos en el deu dels musulmans? Per quina raó permetem que a casa nostra s'estigui discriminant dones i es retorni a un masclisme violent que ens ha costat tant i tant de superar?

Em sembla lamentable i covarda aquesta actitud de l'esquerra anticapitalista, que s'estima més mirar a un altre cantó i fer veure que no passa res per por de perdre vots. Islam, catolicisme, la mateixa porqueria. Déu no existeix i punt, i que no em vingui un iman feixista a dir res perquè aquesta gent no haurien de pintar res, ni els imans ni els capellans, colla de farsants depravats!

Àlex Maymó i López ha dit...

Jo no crec que l'esquerra anticapitalista sigui covarda per no perdre vots perquè precisament avui en dia el que dona vots és el discurs racista.

Jo també estic d'acord amb el comentes, company anònim, però que podem fer per ajudar a aquestes dones que viuen oprimides.

Primer de tot hauran de ser educades perquè elles mateixes vegin que estan oprimides. Això és bàsic.

Després no s'ha de caure en mesures prohibicionistes que no vagin més enllà. Per exemple, si simplement ens quedem amb la prohibició del burka a espais públics passarà que aquestes dones no puguin ni sortir al carrer i seguirem tenint a dones oprimides però dins de casa i ningú ens assabentarem de res...

Així és com ho veig jo.

Lluís ha dit...

Jo estic d'acord amb l'Alex en el sentit de que ha de passar una o dues generacions per aconseguir una plena integració dels col·lectius musulmans. Sempre hi haurà minories que no s'integrin és clar, però avui dia ja podem veure noies musulmanes vestides "a lo occidental", sense vels ni mocadors al cap.
A Catalunya i a Espanya, als anys 70, les dones encara anaven amb mocadors al cap i es vestien de negre fins la mort desprès de quedar vidues...
Em de ser tolerants i, a l'hora intolerans amb la seva intolerancia

Anònim ha dit...

l'Esquerra anticapitalista ( i tristament l'esquerra independentista en fa seguidisme acrític) s'estima més callar per no pedre els vots dels progres. Criminalitzar immigrants dóna vots al PP però callar davant la islamització fa perdre vots progres a la CUP. I per mi això és covardia política.

Em sembla aberrant el burka, i és molt trist que moltes musulmanes el defensin. És la prova de la por i d'una falsa voluntat lliure de les pròpies dones oprimides. Ja se sap que l'esclau no vol ser lliure perquè l'han reprimit tant que té por de la llibertat.

Però el més lamentable és el silènci còmplic d'aquesta esquerra covarda i atrapada en el cercle del correctisme polític.

Àlex Maymó i López ha dit...

Anònim, i quina solució proposes?

Prohibim el burka? Amb això només aconseguirem que aquestes dones no surtin de casa i ja no veurem burkes pel carrer però el problema encara serà més greu perquè aquestes dones segurament es sentiran perseguides ja que el que hem d'aconseguir és que elles mateixes se n'adonin...

Prohibim les mesquites? Què vols que es faci?

Jo en aquests temes també tinc els meus dubtes perquè tens raó que hi ha coses que xoquen de cara amb tot el que hem anat aconseguint les últimes dècades però penso que la solució no son les proibicions i el discurs racista com fan alguns partits polítics...

Anònim ha dit...

Solucions màgiques no n'hi ha. Però cal valentia i deixar clar que el Burka és un instrument feixista per reprimir la feminitat, això no ho podem tolerar, de cap de les maneres. Potser prohibint-ho no ho solucionarem però si fem com si no passés res tampoc és solucionar-ho. MIllor comtre un error que no fer res, jo aposto per la prohibició, per potenciar la laicitat ( a mi com a ateu em molesta veure tanta devoció religiosa), per obligar que les dones puguin entrar a les mesquites igual que els homes ( sabieu que ho tenen prohibit?) i per enfortir els valors de la convivència.

Si no fem res veurem com en pocs anys la religió va guanyant pes a la societat, i a mi personalment això em fa molta por.

Anònim ha dit...

EL BURKA D'ICV

A mí em genera molta més desconfiança la hipocresia i les constants mentides del nostre alcalde.

El nostre estimat Ivan s'ha convertit en un iman i ha fet de l'ajuntament la seva pròpia mesquita on només té cabuda el pensament únic i erràtic d'uns comunistes trasnoxats que no es poden veure entre ells i que només s'entenen per continuar aprofitant-se del nostres impostos.

Els molinencs ja estem cansats de tanta prepotència i de tant feixisme sota el burka del progressisme integrista d'esquerres d'aquest ajuntament.

Alex, cal que d'una vegada, tots digem PROU A TANTA MERDA a l'ajuntament de Molins.

FEM FORA JA, A L'IVAN ARCAS I A TOTA LA SEVA CORT DE XUPOPTERS, MENJAOLLES I MANGANTS QUE S'ESTAN APROFITANT DEL CARREC!

Miquel ha dit...

Realment estic "flipan" una mica amb tots els comentaris, jo que soc de Sant Boi, per 4 marroquins o arabs que hi han a Molins i a sobre no teniu ni Mesquita. Anem a pams: em sembla bé prohibir el burka,crec que és del tot denigrant per la dona i és la única manera que ellas ho vegin. D´altre manera no fo faran. Crec que qualsevol religió, sigui la que sigui, representan formes de veure la vida que no s´adapten a la época en la qualm estem vivint i tinc la esperança que amb els anys aniran desapareixen poc a poc. També m´agradaria que aquelles persones que ataquen tan durament al Islam, ho fessin igualment amb la religió católica que sens dubte a sigut la religió més feixista que hi ha hagut mai, historicament. Per últim, crec que hi ha coses i problemes més importants avui dia,que estar discutint sobre xorradetes de Mesquites i religions...

Anònim ha dit...

Cert, discutir de mesquites i de religions segurament és una xorrada. Però resulta que aquesta xorrada és un fenòmen que va a més.

El petroislam creat pel capitalisme ( com a reacció a l'imperi ianqui) és una versió feixista de l'Islam. Impulsat pel moviment waabista, pretén expandir l'Islam per tot el món, i a mi realment em fa por tota aquesta història.

Sabieu que els ateus som considerats per aquesta gent com els essers més despreciables? I que hi ha una mena de croada per erradicar-nos? Algú creu que es pot ser ateu públicament a Aràbia, El Sudan o a Síria? Proveu-ho, a veure que us sembla

La religió catòlica ha tingut èpoques autètincament feixistes i violentes, però afortunadament a Catalunya ha anat perdent pes i influència, ara és un poder fàctic més i després de tants anys ens hem alliberat del seu jou opresor directe.

Jo em cago tant en el catolicisme com en l'Islam, però hi ha algú que s'atreveixi a cagar-se públicament en Al·là? O algú que tingui pebrots o ovaris de fer caricatures d'Ala o mahoma? Jo no , ho reconec, en canvi no em fa cap por cagar-me en Déu, jesucrist, el sant pare i la mare que va parir a tots els sants.

Anònim ha dit...

Benvolguts, la veritat de tot és la següent: "Europa és la Llum", és dir, vivim en un lloc en que més o menys la democràcia funciona, la pena de mort esta abolida i fins i tot el més repugnant dels assessins té els seus drets, vivim en un lloc on cada dia, a poc a poc, la dona s'equipara realment al homa, vivim en un lloc en que es pot dir i ser el que vulguis (mes o menys); Tot això és Europa, és a dir, Europa és la Llum.
No podem permetre que aquests bàrbars que estan instaurants en l'edat mitjana vinguin i ens facins retrocedir en els nostres drets. Si venen bé, però amb les nostres obligacions, drets i constums...
I una altra cosa, ens agradi o no, Israel és el mur de contenció d'aquesta colla de fanatics, és mur que ens protegeix d'una IN-cultura i d'un salvatgisme brutal, perquè sinó EEUU i mitja europa els hi dona suport.
Visca el poble Israelí, visca la nostra llibertat com a homes, visca europa; Europa és la llum

Unknown ha dit...

Jo també sóc ateu, i també prefereixo que no hi hagin religions.
Ara bé mentre no convencem als creients que estan equivocats, hauran de tenir els seus llocs de culte.
La veritat és que es fa molt més alarmisme del que realment és en realitat.
A Sant Feliu també hi ha o hi havia una mesquita, no ho sé del cert, i gairebé ningú ho sap, no ha molestat a ningú i mai ningú s'ha queixat per problemes que hagi pogut ocasionar. Jo ho sé, bàsicament pq el meu veí del pis de sota n'era l'iman, un paio una mica "xapat a l'antiga" però bona gent. No veig gaire diferència amb els catòlics cretients convençuts. I aquests si que disposen de diversos espais de culte en cada poble.

Anònim ha dit...

Maymonet,
Ets una criatura que juga a la política, no en tens ni la menor idea. Creix una mica, madura i després en parlem. Quan tinguis 40 anys en tornem parlar i ja veuràs com canvien es coses.

Àlex Maymó i López ha dit...

Anonimet....

A veure si tu ens deleites amb la teva sabiduria dels 40 anys i ens expliques com s'ha de solucionar aquest tema....

Anònim ha dit...

Ho veus Maymonet,
Volia fer-te saltar i ha estat més fàcil que bufar i fer bombolles. És això al que em refereixo: reflexió, calma, pensament previ, maduresa, no caure en provocacions... i tot això t'agradi o no t'agradi t'ho proporciona l'experiència.

Àlex Maymó i López ha dit...

Utilitzar la ironia no crec que es pugui considerar caure en provocacions, però en fi...

Anònim ha dit...

La diferènciea és molt clara. Si a Aràbia o Síria algú es declara públicament ateu el lapiden, i si algú es dedica a obrir centres culturals catòlics, on s'hi crïin porcs i on es resi als sants, senzillament el liquiden.

El problema és l'expansionisme wahabista, 1000 milions de musulmans que volen expandir l'Islam arreu del món. A mi senzillament em fa por.

Anònim ha dit...

Tranquils, no tingueu por !!!. Si això va malament enviarem una creuada formada per molinencs d'èlit, els de les millors families, i en l'escut que portaran en el pit es veura una creu i un molí!. Molins de Rei és la reserva espiritual d'occident i els cavallers molinencs, encapcelats per Sir Ivanovich Arcas posaran al seu lloc aquesta colla de malvats.

Josep ha dit...

totalment d'acord amb les teves opinions, els qui cerquen atiar el conflicte són els mateiuxos que volen distreure'ns de les seves polítiques antisocials que ens faran pagar als treballadors, siguem d'on siguem, la crisi provocada pels paràsits banquers, especuladors i empresaris

(PD: en català és mesquita)

salutacions

Josep ha dit...

ah, el covard anònim que defensa un estat colonial genocida i racista com Israel és un desgraciat reaccionari, ves-te'n amb els teus correligionaris de Libertad Digital, la FAES, Aznar i Rahola a defensar l'extermini contar els àrabs, racista pudent

Anònim ha dit...

Em pregunto si seria tan fàcil anar a obrir una esglèsia catòlica en un país musulmà.
Ja cansa tanta defensa i tan dir que no som racistes. No és una qüestió de raça. A mi particularment, em molesta que vagin amb mocador al cap, em molesta que haguem d'adaptar els nostres costums per no ofendre'ls i em molesta que vinguin a imposar la seva cultura. Quan nosaltres viatgem fora, ens adaptem al país que ens acull i no ens sentim discriminats per fer-ho. D'això se'n diu INTEGRAR-SE i si no volen fer-ho, que es quedin a casa seva!!! Ja està bé de tants beneficis fiscals, ajuts i facilitats. Una feina i accés a un habitatge és fomentar la integració. La resta, com hem de fer tots, se l'han de guanyar. Que només fem que llençar pedres damunt la nostra teulada. Tan donar i guaita com estem ara...

Anònim ha dit...

"Per mi és molt més culpable l'empresari de REPSOL que no pas un immigrant que roba per sobreviure", "el segon és cert que molesta si et toca a un mateix patir el robatori", vaja, que un robatori és una molèstia no un delicte, tal com una picadura de mosquit o alguna cosa així...No es clar, viure a Molins no deu ser com viure a L'Hospitalet, El Prat, El Carmel, Bellvitge...

Anònim ha dit...

Jo no estic d'acord en que facin una mesquita, pero ni a Molins ni enlloc al nostre pais. Si no s'adapten aqui que no vinguin. Aixi de clar, ja que si som nosaltres els qui anem al seu pais hem de seguir els seus costums, si son ells qui venen que facin els nostres. Ni burka, ni mesquita ni osties, aio es España i aqui tenim les nostres normes.

Àlex Maymó i López ha dit...

Només dir que hi ha musulmans que són "espanyols" de naixement i no han vingut d'enlloc. Segon, dir que les normes de "Espanya" no les has fixat tu i si mirem a la Constitució encara hi ha llibertat religiosa... A mi tampoc m'agraden ni les mesquites ni les esglésies, però aquestes últimes si que estan subvencionades per tothom...

Anònim ha dit...

Si volen una mesquita i la paguen de la seva butxaca, cap problema. Ara, si les dones no hi poden entrar, això es pot fer? Vull dir que si aquest lloc legalment és un espai de culte, ha d'estar obert a tothom que hi vagi amb aquesta finalitat, sigui home o dona. I fins i tot a persones que no són d'aquest culte però s'hi acosten amb respecte. I si no, jo penso que això no compleix amb la legalitat, no? No diu la llei que no es pot discriminar una persona per raó del sexe? Per altra banda, sabeu que els musulmans poden pregar en qualsevol esglèsia cristiana? L'alcorà els ho permet. L'Islam no és oposat al cristianisme, sinó que el supera, va més enllà, com va passar amb el cristianisme respecte al judaisme.

I si, hi ha musulmans nascuts a Catalunya i amb cognoms catalans o espanyols. Jo, de fet, tinc dos amics musulmans que són de família espanyola. Un d'ells no és gens fanàtic i de fet no accepta totes aquestes imposicions de l'Edad Mitjana. Es declara sufí. L'altra, que és una dona, és musulmana perquè es va casar amb un musulmà, crec que marroquí. I aquesta sí que està patint força per les imposicions del seu home (portar vel, no poder beure alcohol, no poder tocar els amics, no poder fer segons quines feines, etc.). Perquè ella no creu en l'Islam. S'ha fet musulmana perquè estima el seu home.

Jo penso que aquestes són les coses que no hem de tolerar, tot i que és un tema complicat. Una persona té dret a triar la pròpia esclavitud? Pots renunciar als teus drets en nom d'una altra persona o d'una ideologia?

La gent que ha llegit l'alcorà diu que l'Islam no és així. Jo no ho sé. Pero potser no es tracta d'un problema religiós sinó cultural. Parlem de cultures (l'àrab, la mora, etc.) on la dona sempre ha estat tractada com una no-persona, una peça de la casa o una mercaderia. És clar que això els va bé als homes. I se n'aprofiten. Si a més has criat aquestes dones dins la ignorància, és molt fàcil convèncer-les que són inferiors perquè Al·là així ho ha volgut. No passava igual amb el cristianisme? Aquesta gent no ha llegit mai l'alcorà. La majoria dels musulmans que hi ha a Catalunya són àrab-analfabets. I al Marroc hi ha moltíssima gent que no parla l'àrab sinó altres llengües com l'amazic i per tant no poden llegir l'alcorà. Són manipulats pels il·luminats que n'han llegit una miqueta (com fan els testimonis de Jehovà, que tampoc no conèixen gaire la bíblia). Imagineu que nosaltres fossim analfabets totals i que estiguessim del tot en mans de les barbaritats que de tant en tant diuen els nostres polítics? Doncs és una cosa semblant. I si aquesta situació beneficia a la meitat (el homes) i l'altra meitat ha estat educada per no queixar-se mai (les dones), ja tenim totes les peces del joc.

Anònim ha dit...

SEGONA PART (ho sento, és que era massa llarg i no més me l'admet així).

Què podem fer? És molt complicat. Però almenys no deixar que ens venguin la moto. Vols obrir un centre religiós masclista? Doncs no, perquè va contra la llei. Vols que la teva dona porti burka pel carrer? Doncs no, perquè tampoc està permés anar encaputxat o amb antifaç. No vols que es fotin de la teva religió? Doncs t'aguantes, perquè hi ha llibertat de religió i també llibertat de crítica. No deixes que la teva filla vagi a les sortides del col·legi públic? Doncs busca't un col·legi privat sense sortides perquè a l'ensenyament públic les sortides són obligatòries per tothom. No vols que la noia faci educació física? Doncs el mateix. Seguim?

El que mai mai mai mai podem fer és permetre la vulneració dels drets de les persones, sobretot dins l'àmbit públic. El que passi a casa de cadascú, mentre no hi surti a la llum, és una altra història i aquí no ens hi podem ficar. És clar, si una dona porta sis mesos sense sortir al carrer també cal actuar i saber què passa, no?

I tot això és un tema cultural i no pas religiós. La religió és l'hostatge que aquesta mala gent ha agafat com a pretext per poder tractar les dones com si fossin ramat. Si no, mireu la història de l'Islam i veureu que gràcies als àrabs i a l'Islam es va salvar bona part de la cultura europea clàssica, es van crear imperis avançats i plens d'esplendor, etc. Cultura, innovació tècnica, reformes socials i polítiques, etc. Tot això va ser l'Islam en segles passats. I fins i tot
el segle XX, molts països islàmics no eren gaire diferents de Catalunya pel que fa a la vida social, les costums, etc. Tota aquesta merda ha començat fa no més de 40 anys.

I la correcció política és una vergonya. Fa 6 o 7 anys, un artista de Madrid, David Delfín, va estar a punt de trobar-se amb un judici perquè havia vestit unes noies amb uns vestits inspirats en burkes durant una desfilada de moda. El fiscal no se qui i el defensor de no quina gent de Madrid deien que era un atentat a la dignitat de la dona. va haver de demanar perdó públicament i plorant, i llavors van retirar la denúncia. Ara, el que és políticament correcte és defensar el dret de la dona a portar burka? Estem tots bojos o qué? Heu vist alguna vegada una dona amb burka pel carrer? Jo sí! Però si a més és un perill perquè no hi pot veure res quan travessa els carrers. Acabarem defensant també el dret a l'ablació?

Anònim ha dit...

Això va pels anònims que hi ha que no accepten la mesquita. La meva pregunta és: Tant us molesta el fet de que una musulmana vagi vestida amb el seu hijab? (roba llarga i mocador) A més si la mesquita se la paguen de la seva butxaca, quin problema teniu?
Si els catòlics tenen dret a tenir una esglèsia, per què els musulmans no disposen d'aquest dret?
Per cert, les dones que usen burka o mocador, l'utilitzen per voluntat pròpia i no perquè els marits les obliguin.
CONSELL: Abans d'opinar, informeu-vos sobre l'islam.