dissabte, 30 d’octubre del 2010

IiE + ERC (+ CiU) ???

A Molins de Rei tenim suposadament un equip de govern format per Iniciativa i Esquerra (IiE), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència i Unió (CiU). Dic suposadament perquè en les últimes setmanes, si escoltessim les declaracions públiques de regidors/es de CiU, i fins i tot algun d'ERC, podríem pensar que son grups de l'oposició.

Sobretot en el cas de CiU les crítiques cap als seus companys de govern son constants: gestió de les obres, informe d'intervenció, nou CAP, zona blava de la Granja, moció sobre les festes rave, etc...

Nosaltres sempre ho hem dit, des del mateix dia de constitució del govern municipal, el 16 de juny de 2007. Aquest govern només té una raó de ser: el repartiment del poder i de les poltrones (dedicacions exclusives i càrrecs de confiança). Fins al 2007 només existien 3 àrees a l'Ajuntament i amb el creixement electoral de CiU es van inventar la nova Àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local per poder donar als conservadors una àrea, amb el corresponent regidor a dedicació esclusiva i també el corresponent càrrec de confiança.

Aquesta àrea és la que menys activitat ha tingut i demostra que no era necessària la seva creació però clar, tothom vol la seva parcela de poder per poder fer el que vulgui. No s'ha consensuat realment un programa conjunt d'actuació de les 3 forces polítiques. Si que diran que van aprovar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) però en el dia a dia es repeteixen els exemples en què alguns regidors de l'equip de govern s'assabenten al mateix temps de certes coses que els regidors/es de l'oposició. Això és simplement lamentable en un govern que hauria d'estar cohesionat.

Arribats a aquest punt estem veient l'espectacle lamentable, ara que s'apropen les eleccions, de partits que estan al govern que estan sempre criticant al mateix govern. Això encara crea més desafecció envers a la política i el que haurien de fer la gent de CiU, si realment tantes desavinences hi ha, és trencar l'equip de govern i marxar a l'oposició. És cert, deixarà de cobrar algun regidor un important sou però demostraria, si més no, coherència política. Per desgràcia estem veient que molta queixa però la cadira la continuen escalfant.

Sembla que només esperen a les properes eleccions per veure amb qui poden negociar per investir alcalde i treure'n el màxim de rèdits (dedicacions exclusives i càrrecs de confiança...). Jo com a regidor conec aquestes desavinences des de fa anys i fins ara no s'han fet públiques. Tot plegat és lamentable i demostra el poc nivell que tenen alguns i les poques ganes de no embrutar més la visió que és té de la "política"...


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Alex,

Ciu és el que és i no ho amagat mai, pacta amb qui pot per treure el que pot. Hem vist Ciu pactant amb l'Aznar amb el Psoe amb la UCD, són com són PERÒ NO ENGANYEN A NINGÚ.

I vosaltres els independentistes de "xiringuito" què ?

la CUP no es mulla, és més fàcil no mullar-se... què opines Alex ?

i els vostres cosins germans a Molins d'ERC encara pitjor. Tenen un cap de files el Victor Puntas que thotom sap que el poble, Catalunya i la independència se li en refoten, que és un aprofitat i que s'ha muntat un negoci a mitges amb ICV i Ciu mentre duri "el xollo"; i això sí, el tio no dóna pal un pal a l'aigua ni que el punxin!

Saps què Alex ? Un fàstic tot plegat en el qual tu col.labores passivament.

Pere

Anònim ha dit...

En el Ayuntamiento, todo el mundo sabe donde esta el problema: ENRIC FRANCK. SU MANERA DE HACER POLÍTICA ES EL OSCURANTISMO. SU FALTA DE TRASPARENCIA EN LA GESTIÓN POLÍTICA ES SU PRINCIPAL HERRAMIENTA DE TRABAJO.

La penúltima victima POLITICA ha sido el JORDI ROMEU (recordais el tema del presupuesto 2011????)

Su última víctima sera el alcalde, por haberle dado demasiada parcela de poder.

Anònim ha dit...

CUANDO LE DEN LA PATADA EN EL CULO AL ALCALDILLO DEL TRES AL CUARTO IVAN ARCAS NO SERA CULPA DE L'ENRIC SI NO DE SU POPIA INUTILIDAD Y ESTUPIDEZ DE TODOS HARTO CONOCIDA

Àlex Maymó i López ha dit...

Pere, tot això és un fàstic tot plegat perquè, entre d'altres motius, la majoria de gent tampoc es mou i per tant amb aquesta passivitat els partits polítics de tota la vida fan i desfan al seu gust.

La CUP vàrem entrar per primer cop a l'ajuntament i tenim la força que tenim. I ja no parlo que la gent entri o no a la CUP sinó que si la gent estigués minimament mobilitzada al menys algunes coses no les farien. La gent es queixa de les obres, de la pujada d'impostos, de la zona blava, dels arbres caiguts , etc... però quanta gent es mou per aquests temes?

I nosaltres, com a CUP, evidentment no entrarem en un equip de govern en el qual segurament per coherència hauriem de marxar al cap de 3 mesos d'entrar-hi. Ja ens escandalitza saber com funcionen les coses des de l'oposició. En el govern, que sabríem més coses encara ens escandalitzaríem més...

Anònim ha dit...

Els ciutadans tenim drets i dures i un de molt important és anar a votar cada 4 anys i triar els polítics que han de fer una tasca de responsabilitat i de servei públic.
Qui no estigui a l'alçada de servei, s'ha de denunciar públicament i cap a casa.
Si l'alcalde IVAN ARCAS és indigne d'ostentar el càrrec que li ha donat Molins de Rei, cap a casa. Critiquem-lo.
Nosaltres decidim nosaltres votem, tothom no és igual. Algú hi haurà que sigui DIGNE del càrrec de representació que suposa ser alcalde.

Anònim ha dit...

El tio del bigotillo como no lo echen los votantes no se va ni con aceite hirviendo.

En la empresa privada hay que trabajar y no estar todo el dia en el bar, dar la cara y ser competente.

¿ Alguien en su sano juicio contrataria a un tal Arcas para dirigir su negocio?

Anònim ha dit...

Avui he rebut a casa la propaganda electoral de CIU, que aprofitant l'espai ja anuncia que es presenta com alcalde el Joan R.Casals.

Però es que ja no hi ha dignitat, o que potser creu que la gent de Molins és TONTA???
Que algú lidigui al J. Ramon que està en el govern municipal, que potser se li ha oblidat...!!!
El poder ja ho deu tenir això perds l'oremus!!!!!
Com que no sap el problemes de la Intervenció municipal..???? que no sap, que no sap..... VINGA HOME!!!!
i si ara si que és conscient, què fa en un govern que li amaga informació??? què no té dignitat???
surti del govern!!!! això li donaria un plus de veracitat.....petitet....però un plus!!!!
Ah....! ja....!!!! el SOU???? clar, no hi havia pensat..!!!!