dijous, 4 de novembre del 2010

Les Ordenances 2011 són una enganyifa de cara a les eleccions

En el ple municipal del 3 de novembre de 2010 l’equip de govern de l’ajuntament de Molins de Rei, format per IiE, ERC i CiU, han aprovat les Ordenances Fiscals per l’exercici 2011, que preveuen la congelació de la majoria de taxes i impostos i un increment de l’IBI d’un 2,5%, segons paraules del mateix alcalde a Ràdio Molins de Rei.

Des de la CUP vàrem denunciar que la diferència de criteris que s’han aplicat aquest any només correspon a interessos electorals, com ja va passar a l’anterior legislatura. Aquest 2011, l’augment dels impostos serà molt menor als increments aplicats en anys anteriors, tot intentant que la ciutadania no s’enrecordi dels anys anteriors.

Nosaltres volem denunciar un cop més l’erràtica política fiscal d’aquest ajuntament que s’ha traduït en un augment de la recaptació en els principals impostos i taxes del 29,57% de mitjana en els últims 3 anys.


Creiem que el govern municipal hauria d’actuar en coherència al llarg de tota la legislatura i per tant no poden augmentar desmesuradament els impostos durant els tres primers anys i en l’any de les eleccions reduir considerablement aquest augment.

Si comparem els pressupostos de l’any 2007 i 2010 podrem veure com els ingressos corrents de l’ajuntament han augmentat en 3 milions d’euros, bàsicament a l’augment en 1,5 milions dels impostos directes i també en 1,5 milions d’euros de les aportacions d’altres administracions. L’augment en Taxes (+0,40 M) es veu compensat per la davallada dels impostos directes (-0,36 M).

Per contra, el conjunt de despeses destinades a inversions (-1,2 M), serveis i despeses corrents (+0,70 M) i transferències a entitats (+0,20 M) s’ha reduit en 0,3 milions d’euros. Les despeses de personal han augmentat en 1,4 milions d’euros.

L’IPC ha variat entre el 2007 i el 2010 en un 7,70 %.

Per tot això, des de la CUP volem manifestar el següent:
  • Els molinencs i molinenques han vist perjudicat seriosament el seu poder adquisitiu ja que els impostos han augmentat en un 29,57% mentre que els salaris han pujat en un 7,70% durant el període 2007-2010.
  • L’augment de la pressió fiscal no s’ha traduit en la mateixa proporció en una millora de serveis i més inversions, que fins i tot s’han vist reduides en un 34,51 %.
  • L’impost amb el qual l’ajuntament recapta la majoria dels diners, l’IBI, ha augmentat en un 35,09 % de mitjana entre 2007 i 2010. El govern municipal s’ha negat a aplicar mesures paliatives com el retorn de part dels increments en forma de subvencions a les persones i famílies amb rendres baixes i mitges.
  • Amb l’augment dels impostos s’ha pagat l’augment injustificat de la plantilla de personal de l’Ajuntament: augment dels sous dels polítics i grups municipals, augment del número de càrrecs de confiança, creació de llocs de treball innecessaris, etc…
Per tots aquests motius no vàrem votar a favor de les Ordenances Fiscals del 2011 perquè entenem que la política fiscal s’ha d’entendre globalment ja que ha estat el mateix govern el que ha aplicat durant 4 anys una política d’escanyament dels vilatans i vilatanes, que no s’ha vist traduida per la seva mala gestió, en un augment dels serveis i de les inversions.


16 comentaris:

Anònim ha dit...

Una enganyifa ?
Una enganyifa ?
Una enganyifa ?

De vegades Alex la teva ingenuitat m'entendreix.

ENGANY ALEX, TOT ÉS UN GRAN ENGANY, NOMES HI HA ENGANY !

Aquesta gent ha fet de la mentida, de la desqualificació i de la manipulació la seva forma de comunicació, L'ÚNICA FORMA DE COMUNICAR QUE CONEIXEN ÉS LA MENTIDA COMPULSIVA, la mentida fosca, retorçada, constant, implacable, fastigosa ....

Tothom ho sap Alex !

A veure si te n'adones noiet !

Anònim ha dit...

Que voleu esperar, són gent que ha begut del estalinanisme més sectari, tot i que a mi alguns tics feixistes de "L'ESTRANYA PARELLA" em recorden més al tàndem de Hitler i Gooebbels.

Anònim ha dit...

FRAGMENTS BIOGRAFICS DE JOSEPH GOEBBELS

"Poseía una personalidad basada en el cinísmo, impulsiva y dominante, abiertamente manipuladora e incisiva, gustaba del protagonismo"

"Una mentira repetida adecuadamente mil veces se convierte en una verdad"

"Durante la caída de Alemania, Goebbels siguió haciendo creer al pueblo que la victoria llegaría finalmente"

"Trabajó activamente durante los últimos meses de la Alemania nazi estimulando el fanatismo de la lucha"

"Fue uno de los personajes con mayor poder en el régimen de Hitler; gracias a su elevada posición medró de los beneficios y privilegios"

"Su función consistía en controlar todos los medios"

A ALGÚ LI SONA UN INDIVIDU SEMBLANT PER MOLINS DE REI

Anònim ha dit...

¡¡¡¡OSTRAS¡¡¡¡¡¡ EL FRANCK I EL MONTSERRAT

Anònim ha dit...

"..Aquesta gent ha fet de la mentida, de la desqualificació i de la manipulació la seva forma de comunicació, L'ÚNICA FORMA DE COMUNICAR QUE CONEIXEN ÉS LA MENTIDA COMPULSIVA, la mentida fosca, retorçada, constant, implacable, fastigosa ...."

FELICITATS COMPANY. ÉS LA DEFINICIÓ MÉS ENCERTADA QUE HE LLEGIT EN MOLTS ANYS.

ACOUNTABILITY

Anònim ha dit...

Jo afegiria que

NO ES POT ENGANYAR A TOTHOM TOT EL TEMPS!

Per que la mentida, la perfidia i la manipulació és el camí que transiten els feixistes i els insolvents morals sense valors, fins que arriben al seu destí final, que no es altre que LA SOLITUD I EL DESPRECI PERSONAL de tots aquells que un dia els van donar suport per confiança, per por, per comoditat o fins i tot, per interès.

Anònim ha dit...

VOILÀ:

http://4.bp.blogspot.com/_7a9IJz4Ptyk/S2xNJGVdudI/AAAAAAAADHk/BpPv6wJZZTU/s1600-h/moran.png

Anònim ha dit...

Ostres aquest mati de dissabte estic llegint els comentaris i sento una gran tristor .Conec aquestes dues persones que s'han convertit en personatges i estic d'acord amb l'apelatiu de "l'estanya parella" jo diria que és una "parella perillosa".
He dit tristor perquè utilitzen el servei públic com una eina malaltissa dels greus problemes de personalitat que pateixen .... però qui té la màxima responsabilitat d'aquest tàndem él l'alcalde Ivan Arcas que els va nomenar i que els manté en els càrrecs, potser els té POR??? La por no deixa actuar. L'alcalde conneix molt bé totes les actuacions i malifetes i no fa res, només s'amaga sota una capa ben gruixuda de cinisme.
No ens mereixem en aquest poble un alcalde que no fa d'alcalde, que fa triste figura.

Anònim ha dit...

Alex per que no "instal.les" al teu blog en lloc visible i preferent un comptador de temps enrera dels dies que falten per que aquesta gent d'ICV surti del govern de Molins ?

Àlex Maymó i López ha dit...

Això del comptador, primer de tot no se com fer-ho i segon, millor esperar a veure que vota la gent... que mai se sap com quedarà la cosa després de les eleccions i els pactes que fa la gent...

Anònim ha dit...

Benvolgut Àlex,

Vaig llegir al teu blog que no censuraries res, però veig que la teva afirmació no es igual per tots.

Tu ja saps de que et parlo.

Maria

Anònim ha dit...

Franky, no et passis............

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Maria,

Suposo que et refereixes a un comentari anterior, que a mi m'ha arribat al correu electrònic però que veig que no s'ha publicat. Deu ser un error del bloc ja que no tinc els comentaris moderats i per tant es publiquen automàticament.

Per tant copio el que havies escrit:

Benvolgut Alex,

Estic completament d’acord amb el teu comentari anterior i vagi per davant que no soc votant d’ICV, perquè no es aquesta la meva opció política.

Ja fa uns dies que llegeixo el teu blog i voldria jo també tenir l’oportunitat d’expressar la meva opinió.

El teu blog s’ha convertit quasi exclusivament en general, en un espai de desqualificació del govern municipal de coalició de Molins i en particular del regidor Enric i el seu equip professionals.

Res que objectar, és el teu espai i tu l’administres con vols en nom de la llibertat d’expressió, però no vull deixar de recordar algunes coses.

Enric Franc ha dedicat la seva vida a la defensa dels treballadors, fins i tot quan en aquest país no hi havia llibertat i l’acció sindical estava perseguida per la policia, la policia de franquista evidentment; es per això, que amb una trajectòria personal com la seva en defensa de les llibertats ni son certes ni justes les qualificacions ideològiques que se li fan i que jo no repetiré.

Donar “cancha” a un grupuscle QUE NO ES REPRESENTATIU DE RES NI DE NINGÚ, per que desacrediti a persones que cada dia s’esforcen per que l’ajuntament de Molins de Rei funcioni, no es de justícia Alex, i res no aporta la convivència política ni a la necessària coordinació administrativa.

Si volguéssiu fer una mirada amb la responsabilitat de qui te el deure del benestar dels molinencs, segurament no veuríeu males persones sinó persones que amb mes o menys encert, però amb bona fe sacrifiquen moltes vegades de forma altruista la seva pròpia vida personal i familiar per tirar endavant el nostre poble.


Moltes gràcies,

Maria

Àlex Maymó i López ha dit...

Maria, respecte al que dius només dir-te que el Sr. Enric Franch ha permès durant els anys que porta a l'ajuntament que hi hagi una política de personal contrària al que hauria de ser la defensa dels drets dels treballadors/es i d'això hi ha molts exemples que he anat explicant al meu bloc.

Jo no conec el seu passat però el present i passat recent no demostren gaire el que tu comentaves.

Salut!

Anònim ha dit...

MARIA = MARC = MONTSERRAT

TOT UN EXERCI DE CINISME INFINIT AL QUE JA ESTEM ACOSTUMATS.

QUINA BARRA EL TIO !

NO LE FA VERGONYA NI RES !


CREC QUE NO CALEN MES COMENTARIS !

Anònim ha dit...

".....TOT UN EXERCI DE CINISME INFINIT AL QUE JA ESTEM ACOSTUMATS....".

Pues queda otro ejemplo: 206

Que significa?

Empieza a contar dias, y veras la última representación de la obra de teatro L'ESTRANYA PARELLA en el Fomento Cultural y Artistico de Molins de Rey.