dilluns, 20 de desembre del 2010

S'adjudica un servei d'assessorament jurídic a un regidor d'ICV sense contrastar-ho amb altres ofertes

El 23 de novembre de 2010 l'alcalde Ivan Arcas (ICV) ha firmat el contracte en el qual s'adjudica el servei d'assessorament jurídic per la secció de Planejament i Gestió Urbanística de l'Ajuntament de Molins de Rei al Sr. Rafael Bellido Cardenas, regidor d'ICV a Cerdanyola del Vallès.

Aquest senyor cobrarà 65.888 € per realitzar aquest servei d'assessorament durant 16,5 mesos i per tant cobrarà 3.993 € mensuals i com no està en plantilla de l'Ajuntament no sabem si la seva dedicació serà total o alhora ho compaginarà amb altres feines.

El preu de sortida que havia marcat per l'Ajuntament era de 66.000 € i per tant el Sr. Bellido només ha millorat la seva oferta en 112 euros, el que representa una baixa del 0,17%.

Com que el govern municipal (IiE, ERC, CiU) ha tramitat aquest procés mitjançant procediment negociat sense publicitat i tràmit urgent només ha sol·licitat a 3 empreses que presentin la seva oferta. Aquestes empreses han estat:

1.- Rafael Bellido Cardenas
2.-Jordi Panadès i Associats Advocats
3.-Clam Consulting, S.L.P.

Tant la segona empresa com la tercera han manifestat per escrit que no poden presentar una oferta perquè tenen un excés de feina. La mateixa interventora municipal ha manifestat que no es contempla complert el requisit de sol·licitar oferta a 3 empreses ja que Clam Consulting, SLP ja prestava serveis d'assessorament a l'Ajuntament i es podia preveure la impossibilitat de participar en el procés.

Així doncs, s'ha adjudicat aquest servei sense que el govern municipal hagi fet cap esforç per assegurar-se més ofertes i per tant ha guanyat la única oferta presentada i que a més a més no representa cap millora considerable respecte al preu inicial marcat per l'Ajuntament.

No podien preguntar per exemple a l'administrador de Clam Consulting, que es passa moltes hores a les oficines de Sostenibilitat i Territori, si tenien intencions de presentar oferta abans què els hi sol·licitessin per escrit? Realment dubto bastant que el govern municipal volgués que hi haguessin més ofertes.

El govern municipal ha justificat en tot moment la contractació d'aquest servei perquè existeix un gran retard en la tramitació de nombrosos expedients urbanístics. Aquest retard es deu a què l'assessora jurídica que feia aquesta feina ha estat de baixa durant un llarg període (6 mesos segons un informe), sense que el seu lloc hagi estat cobert per cap altra persona.

Una altra pregunta que ens fem és perquè no s'ha substituit aquesta persona mentre estava de baixa i així no s'ha de recorre a l'externalització d'un servei, que sempre acaba sortint molt més car.

Evidentment que un regidor té tot el dret a presentar-se per prestar un servei d'un ajuntament però aquest procés ha de ser el més obert possible i en el qual tothom tingui els mateixos drets a l'hora de poder participar-hi. Si el procés es fa amb el tràmit d'urgència (quan feia mesos que existia el retard amb el qual justifiquen la urgència) precisament no és un procés publicitat i a més a més l'ajuntament sembla que té el costum de no esforçar-se per tenir més d'una oferta a l'hora de valorar quina és la millor oferta per l'Ajuntament.

El Sr. Bellido segur que té uns coneixements molts amplis però segur que al nostre país també hi ha més persones que podrien optar a prestar aquest servei i no se'ls hi ha donar aquesta oportunitat.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

ALEX, ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡FELICITATS PER LA TASCA QUE FAS¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

¿I ELS SOCIALISTES CALLATS? AQUÍ HI HA MARRUUUUUUUUUUUU¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Felicitats per la teva valentia i rigor, un cop més demostres que la CUP és una eina imprescindible.

Malauradament els ajuntaments catalans estan farcits de porqueria, feina nostra és destapar-la i que tothom vegi el que hi ha.

salut i revolució!

Anònim ha dit...

Alex, PODRIAS ESCRIBIR UN ARTICULO CON LAS IRREGULARIDADES EXISTENTES Y PUBLICARLO EN UNA REVISTA DE AMBITO LOCAL

samuel de haro ha dit...

s'ha de fer més publicitat, no només a la xarxa. La majoria de la gent del Poble no s'entera d'aquetes qüestions.
Realment és una vergonya que les administracions es passin la llei pel forro.

sam

Anònim ha dit...

Hay que explicarlo a todas las personas con las que tengas ocasión de hablar a título personal.
Cuántas más personas lo sepan mejor.
Esto no puede quedar oculto.
Los ciudadanos de Molins deben saber quién los gobierna y qué catadura moral tienen.

Basta ya de encubrir y callar.

Estos tíos piensan que el Ajuntament es su chiringuito particular y no tienen ningún tipo de reparos con nada.

No su puede soportar tanta desvergüenza.