dimarts, 11 de gener del 2011

Volem que hi guanyi Molins de Rei

El passat diumenge 9 de gener es va realitzar l’Assemblea Nacional de la CUP a Vilanova i la Geltrú, on es va aprovar el Programa Marc per afrontar les eleccions municipals del maig de 2011. Aquest programa recull la feina feta per centenars de persones que han participat en els diferents debats que s’han realitzat arreu del país. Hi han participat els militants de la CUP però també persones provinents dels moviments socials i populars dels Països Catalans.

Tot aquest procés arriba ara als municipis i a Molins de Rei la CUP tornarem a organitzar a partir del mes de febrer una sèrie de punts de trobada per decidir entre tothom que hi vulgui assistir quines propostes per Molins de Rei inclourem en el nostre programa electoral. També establirem mecanismes participatius perquè qualsevol persona pugui aportar la seva opinió sobre els temes que més coneixi. Aquest procés participatiu conclourà amb una assemblea a principis d’abril on s’aprovarà el programa electoral i on les persones assistents escolliran quines han de ser les principals propostes de la CUP a l’hora d’incidir en el nou govern municipal.

Volem que la CUP tingui més representació en el consistori perquè creiem que cal un canvi real en les polítiques del govern municipal. Les polítiques d’habitatge, serveis socials, gestió municipal, fiscalitat o culturals no canviaran substancialment tant si es manté el mateix govern com si guanyen les eleccions CiU o el PSC. El canvi real doncs no passa per un canvi de cares sinó que passa per un canvi real en les polítiques i que aquestes siguin valentes i innovadores a l’hora de lluitar contra l’especulació o gestionant de forma transparent i eficient l’ajuntament, per citar-ne dos exemples.

En les properes eleccions municipals es preveu un panorama molt obert i dificilment cap opció política treurà majoria absoluta i es probable que per arribar a una majoria sòlida siguin necessaris acords entre 3 o més opcions polítiques. No volem que es tornin a repetir els pactes basats en un simple repartiment del poder i de càrrecs de confiança.

És possible incidir en el govern municipal sense haver d’entrar en el repartiment de les poltrones i així ho ha demostrat la CUP en municipis com Sant Celoni o Vilafranca del Penedès, on s’ha aconseguit que algunes propostes nostres siguin aplicades.

Entrant a qualsevol preu en un govern municipal, com ha passat fins ara a la nostra vila, sí que s’aconsegueixen aplicar certes propostes pròpies de cada opció política però que es basen en una política continuista i que no contribueix a un canvi real en l’ajuntament de Molins de Rei.

Nosaltres continuem prioritzant per damunt de tot el nostre programa electoral a l’hora de negociar amb qualsevol govern municipal. Ho fem perquè volem tornar a elaborar aquest programa de forma participativa i que esdevingui doncs representatiu de la voluntat popular.

La CUP serem la garantia que la veu d’aquesta voluntat popular sigui present sempre a l’Ajuntament. Altres opcions polítiques ja es vendran ràpidament el seu programa polític a canvi d’alguna poltrona o càrrec de confiança. El nostre compromís amb la gent ens impedeix entrar en aquesta dinàmica de renúncies a canvis de sous. També volem que tothom que cregui en el nostre projecte (i també els que no) participin debatent i discutint què ha d’estar present al nostre programa.

Si la CUP té més força serà perquè més gent ha participat en aquest procés participatiu i això significarà que les propostes resultants també tindran més força i més opcions de ser aplicades i al final hi guanyarem tothom i hi guanyarà Molins de Rei!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

La lluita de classes no es fa des de les institucions.

Carles ha dit...

no es fa només de de les institucions. Crec que s'ha de fer des de tot arreu, començant pel carrer, però sense oblidar altres llocs / oportunitats!

Anònim ha dit...

Per mi el municipalisme ben portat és una de les bases d'una democràcia verdadera.

No la representativa (votar cada 4 anys i prou) sinò la participativa (que cadascú de nosaltres s'impliqui i prengui part en les decisions de la comunitat)

I això és el que espero que faci la CUP quan arribi al gobern de Molins

Us recomano el llibre:

"Las políticas de la ecología social: municipalismo libertario" de Janet Biehl con Murray Bookchin

Resum: En un mundo en el que más que nunca se dejan sentir los efectos de la acumulación y depredación capitalista global sobre el medio ambiente y las estructuras sociales, y con un sistema de partidos absolutamente desacreditado, ante la falta de otras alternativas tangibles, vuelven a cobrar fuerza ideas que, como las de Bookchin, intentan buscar maneras inmediatas de actuar y transformar la sociedad, sin renunciar a lo principal: un mundo sin jerarquías, reparto igualitario de la riqueza, producción descentralizada y a escala local, y capacidad de decisión irrenunciable sobre nosotros y nuestro medio.

En el presente libro, que incluye una entrevista con Bookchin, Janet Biehl -una colaboradora del autor- nos presenta de manera sintética el conjunto de ideas que conforman el pensamiento de Bookchin en torno al tema del municipalismo libertario.

Su estructura es el de un manual divulgativo, cuyo objetivo es abrir el debate y esbozar una serie de propuestas de actuación para empezar a desarrollar formas de participación directa efectiva a escala municipal.

Anònim ha dit...

Si, teories molt maques però...."del dicho al hecho hay un trecho".Les paraules se les emporta el vent.

Anònim ha dit...

Aquí l'únic objectiu es posa fí a la corrupció i a que uns quans malfactors s'aprinofitin del càrrec.

Anònim ha dit...

Mañana se va uno, con los bolsillos llenos, y riendose de todos. VAYA SINVERGÜENZA.

Anònim ha dit...

Se va por la puerta de atrás con nocturnidad con "excusillas" de jubilación. NO LO SOPORTAN NI LOS SUYOS.

Toda su vida ha sido un FRAUDE.

Se va sin dignidad no porque la haya perdido sino por nunca la ha tenido.

Es posible que se haya llenado los bolsillos ... pero yo no me cambiaria por el, yo no me cambiaria por UN MISERABLE podrido de rabia y de odio.

Tiene lo que se merece: SER COMO ES y que todo el mundo lo sepa.

CHAO BAMBINO !!!

Anònim ha dit...

DIMES Y DIRETES DEL MONTSITO AGAZAPADO

Dicen que al Montsito lo mantienen cobrando de baja y sin destituir para que no se vaya de la lengua.

Dicen que Franqui es su único amigo, que pasea con el y le pide consejo mientras transita por su crepúsculo político estos últimos dias.

Dicen que Montsito tiene tanta porqueria en su curriculum que es mal compañero de viaje y que para acercarte a el (politicamente) tienes que ponerte un traje de goma para no pringarte.

Dicen que todavia da algunas ordenes desde casita por correo electronico y por telefono y que algun Ivan (que no es Arcas) se acerca sigilosamente y discretamente a "can montsito" (sin que lo vean, pero lo ven) para recibir la voluntad de su amo en los trapicheos que todo el mundo conoce.

Dicen que tiene un buen marrón (que apesta) en la gestión que ha hecho de las multas de tràfico de la poli y que cuando se abra ese melón se puede armar una muy gorda.

Dicen ...

Anònim ha dit...

Doctor Àlex, has convertit el teu blog en el divan on tots els teus amiguets immadurs fan teràpia contra la seva disfunció sexual a base vomitar merda tot el temps amb la cara tapada, i tot i així, no s'els acaba de curar la seva impotència ... quina peneta me fan !

Saps què ? digue'ls-hi que es facin una palla de les de sempre, que igual els dóna més bon resultat i per fi se'ls posa dura !

Àlex Maymó i López ha dit...

1. És cert que la lluita de classes no es fa només des de les institucions sinó que també des del carrer i des dels llocs de treball, però això no és incompatible en ser present a les institucions.

2. Respecte a l'últim comentari només dir-te que aquests "amiguets" que tu esmentes fan comentaris perquè es dona una situació lamentable a l'ajuntament. Si algú no els hi donés motius no hi hauria comentaris.

Anònim ha dit...

"....Doctor Àlex, has convertit el teu blog en el divan on tots els teus amiguets immadurs fan teràpia contra la seva disfunció ........"

MONTSITO, descansa que estas alterado. (tranquimazínnnnnnnn....)

ALEX, Chapóooooooo. Has alcanzado un grado de madurez política digna de elogio.

Anònim ha dit...

La lluita de classes mai es fa des de les institucions, el municipi és el primer esgraó de l'estat. La lluita es fa a les fàbriques i al carrer! Ki ni entengui aixo s'eqivoca.

Anònim ha dit...

A Molins no hi ha lluita de classes, hi una lluita contra els xorissos i aprofitats

ki no ho entengui el ke no ho vol veure o ke està cec