dijous, 10 de març del 2011

Valoracions de la CUP sobre les declaracions públiques efectuades arran de l’anunci de l‘acord entre ERC i ENMR

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Molins de Rei expressem la nostra valoració sobre l’acord entre ERC i ENMR per concórrer junts a les properes eleccions municipals:

1- La unitat independentista a nivell municipal s’ha de basar en un projecte compartit. Durant aquests 4 anys de legislatura no ha existit aquesta voluntat unitària: els partits independentistes al govern municipal (ERC i ENMR) no han demostrat mai a la pràctica la voluntat d’arribar a acords amb l’oposició, concretament amb la CUP. La CUP prioritza arribar a acords sobre programes polítics perquè entenem que la política s’ha de basar en propostes i programes concrets i no pas en personalismes. Tot el contrari del que afirmava el cap de la llista d’ERC, ara fa un mes, al seu bloc: “Ara no és moment de fer promeses electorals ni de confrontar programes; d’això ja hi haurà temps i oportunitats. Ara és l’hora de presentar equips i transmetre els valors que regiran les formes d’actuar dels pròxims anys, i que construiran el futur que ens interessa a nosaltres i els nostres fills”. ERC ha parlat de candidatures unitàries només després de la seva davallada electoral a les darreres eleccions catalanes, i si algú es pensa que trobarà la CUP per parlar únicament de llocs a la llista electoral va molt equivocat.

2- La coalició ERC-ENMR representa el continuisme i no ha tingut mai la voluntat d’incloure-hi la CUP. Les dues formacions polítiques han estat en el govern municipal durant els últims 8 anys (un govern que ha estat un despropòsit, especialment la segona legislatura), i els seus respectius líders porten 12 i 20 anys respectivament, com a regidors a l’Ajuntament. Des de la CUP vam atendre la petició d’ENMR d’estudiar una candidatura unitària, vam argumentar quins continguts polítics hauria de tenir (tal i com expliquem en l’editorial del nostre darrer butlletí) i també vam convidar-los a sumar-se al nostre projecte. ENMR ha preferit, però, l’aliança amb ERC. Pel que fa ERC, al marge de converses informals amb alguns membres de la secció local, se’ns ha convocat de forma oficial a una reunió aquesta mateixa setmana per primera vegada, quan manquen pocs dies per la proclamació oficial del cap de llista d’aquesta coalició. En qualsevol cas, la CUP no vol formar part de coalicions que no volen parlar de programa polític, perquè estan massa condicionades per interessos partidistes o per protagonismes personals.

3- Ens comprometem a no utilitzar la Consulta Popular sobre la Independència per interessos partidistes i esperem el mateix dels altres partits polítics. A la Consulta hi van participar molt activament molts dels militants i simpatitzants de la CUP, assumint diverses responsabilitats. Però també hi va participar molta altra gent, amb diferents afinitats polítiques. Volem que l’espai de treball conjunt que va significar Molins Decideix es mantingui viu, per sumar forces per la independència, i això passa per no fer-ne una apropiació partidista.

4- La CUP tenim ambició per governar de forma eficient, transparent i respectuosa amb els drets laborals. Per això, la CUP estem treballant per acabar d’elaborar el Programa Participatiu, l’eina necessària per oferir una autèntica alternativa de govern enfront a les polítiques continuistes dels partits tradicionals. La nostra llista electoral també serà un clar reflex del creixent suport al nostre projecte i que ens ha de permetre donar un pas endavant en aquestes eleccions municipals.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

VICTOR PUNTAS y JORDI ROMEU son los que han permitido que el Ayuntamiento haya llegado al preocupante grado de CORRUPCION que estamos conociendo.

Para ellos la corrupción y el abuso del cargo no SON ningún problema, lo importante es estar y cobrar la nómina a final de mes.

A dia de hoy no hemos visto ni un ápice de autocrita de la desastrosa y corrupta gestión del tripartito.

Hoy el Ayuntamiento ESTA PAGANDO DOS DIRECTORES DE SERVICIOS GENERALES (DOS) el que se fue y que ha vuelto y el sustituto que pusieron y que se ha quedado, mas de 60.000 € cada uno de ellos, pero por por hacer el mismo trabajo, I MOLINS CONTINUA PAGANDO LA FIESTA DE LA DESVERGUENZA

SOLO ES POSIBLE QUE ESTO PASE POR QUE ESTOS SEÑORES LO PERMITEN

Como se puede despreciar tanto a la gente de Molins que sostiene el Ayuntamiento con sus impuestos o a las familias que pasan apuros por la crisis.


SON MAS DE LO MISMO ... MAS DE LO DE SIEMPRE

Anònim ha dit...

Son unos impresentables

Mientras tu has ido destapando los múltiples casos de corrupción municipal y abuso del cargo, ellos se han limitado a mirar hacia Collcerola y hablar del tiempo

Y ahora pretenden darle lecciones a tí????

Reitero ¡¡¡¡SON UNOS IMPRESENTABLES¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Montsito

"ALEA IACTA EST"

La oración implica que se ha tomado el riesgo y pasado un “punto de no retorno”, es decir, no se puede retroceder de lo que se ha hecho.

Anònim ha dit...

Como puede ser que se puedan dejar comentarios anonimos !!!! si alguien tiene algo que decir, que de la cara y lo diga !!!! que facil es desprestigiar desde la oposición. Lo que esta claro es que a los socialistas (igual que a los convergentes) no nos interesa un pacto independentista en moleis de rei, pues tendrian muchas posibilidades de gobernar, por eso ya nos sirve el trabajo sucio que hace el hipocrita del Maymo, que puede decir a sus anchas lo que los demas no diriamos nunca, porque en politica la vida da muchas vueltas... o no maymo !!!! tu que defiendes tanto la honorabilidad y el respeto a las normas... hace falta que publiquemos tus solicitudes para saltarte las normas de la interventora y poder quedar bien con lo que predicas???
Ya nos va bien que os peleeis entre independentistas, que facil que nos lo estais poniendo al resto...

Anònim ha dit...

Dos que han estado mirando demasiado tiempo para otro lado, ahora resulta que quieren regenerar la vida política en Molins de Rei.
Pero si son cómplices de primera fila de todo lo que se ha estado cociendo
Cuánto descaro!
Qué poca vergüenza!
Menos mal que los molinenses no somos tontos.
Ahora van de ovejitas inocentes cuando son lobos.
Lo que pasa es que el sueldo del Ajuntament les va muy bien para continuar viviendo del cuento.

Anònim ha dit...

" Como puede ser que se puedan dejar comentarios anonimos !!!! si alguien tiene algo que decir, que ..."

La verdad dicha con anonimamente o con el dni en la boca vale igualmente, por mucho que les moleste a los corruptos, a sus socios o a sus amigos "anonimos".

Publica las peticiones del Alex, aquí no hay nada que esconder.

LA VERDAD OS HARA LIBRES Y LA CORRUPCION ... LA PAGAREIS

Anònim ha dit...

Hay solicitudes de Alex pidiendo saltarse las normas de la Interventora?

No me lo puedo creer!!!

Con que nos está engañando diciendo una cosa y luego haciendo otra?

Alguien lo puede aclarar?
Las dobles caras nunca son buenas y vale la pena destaparlas para que todos sepamos quien es quien.

Marc Rebulà ha dit...

Jo vaig ser part activa en l'organització de les consultes sense pertanyer a ninguna organització politica, (igual que altres companys/es). Ningú treura el merit de les persones que van organitzar la consulta i formaven part activa de la CUP, ni de les que formaven part activa de ERC, ni de Convergencia, ni de iniciativa.... El que esta clar que això va ser així, i no s'ha d'amagar. A hores d'ara, hem sento implicat, com a independent, a donar suport a Esquerra de Molins de Rei, i no per això haig d'amagar que vaig formar part de la comissió organitzadora de les consultes a Molins de Rei, es mes, en faig bandera de la meva postura, doncs gracies a la consulta, ara donc suport a un projecte realista pel futur de la nostra vila.

Àlex Maymó i López ha dit...

A l'anònim que critica el dret a l'anonimat:

1. Jo quan dic algo dono la cara però si algú no vol dir-ho públicament està en el seu dret sempre i quan digui la veritat.

2. Si el govern actués com toca ningú podria "desprestigiar" al govern.

3. Dius que un pacte independentista tindria moltes opcions a governar. Saps que la majoria absoluta requereix 11 regidors? tu creus que una coalició entre ERC, ENMR, CUP i SI treuria tan bons resultats? Ja veuràs com en aquestes eleccions, el número de regidors independentistes serà més gran que ara. Anar tots junts no garantitza treure bons resultats.

4. Estic esperant que publiquis les suposades peticions meves per saltar-me les normes d'intervenció perquè no se de que em parles. Tu has criticat a la gent que opina de forma anònima perquè no dona la cara però tu tampoc l'has donada i has afirmat una cosa sense donar cap prova. Així que no hasd predicat massa amb l'exemple...

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Marc,

Evidentment que no has d'amagar la teva gran aportació a la Consulta però penso que cap llista electoral ha de dir que representen o volen representar l'esperit unitari de la Consulta, que dins de Molins Decideix hi havia gent de moltes tendències. És simplement això. Salut company!

Anònim ha dit...

Acaba una època amb en Puntes i en Romeu. Probablement amb molt mals resultats. No han sabut preparar el relleu i han estat massa personalistes. Espero que la cup pugui augmentar representació i, si hi ha d'haver d'entesa, que sigui el fruit de quatre anys de treball, no de l'oportunisme i el càlcul de'n Puntes.
sort.

Rossend ha dit...

Realment la Cup vol governar algun dia?, o simplement vol anar fent la viu viu a la oposició : comoditat, sense cap responsabilitat, avui critico aquest, demà matxaco a l'altre i anar fent.
I si realment algun dia vol governar, suposso que sap que amb algú haurà de pactar (mira m'ha sortit un rodolí sense voler). I si ha de pactar, les seves categòriques condicions i el seu gran programa haurà d'amotllar. Perque pactar tambè es cedir. Està disposada la cUp de Molins de Rei a cedir algun dia en alguna cosa?

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el post anterior.
No veig a la CUP la seva voluntat de governar, amagant-se amb arguments de poc pes.

Anònim ha dit...

Els comptes generals del 2009 s’aproven amb un evident retard


El darrer ple municipal va servir per aprovar els comptes generals del 2009 amb un any de retard. Es tracta d’uns comptes rodejats de polèmica des de fa mesos degut als polèmics informes de la interventora on es detectaven diverses irregularitats.

A finals de febrer del 2011 és quan l’Ajuntament de Molins de Rei ha liquidat els comptes del 2009. Un any després del que tocaria, quan ja haurien d’estar aprovats el del 2010, i amb una polèmica que ha tacat la imatge de l’equip de govern i s’ha emportat per davant al regidor de Finances, Enric Franch, que ha preferit la prejubilació a la tensió derivada dels seus controvertits números.

“Ja tenim l’aprovació dels comptes i amb l’aval d’intervenció”, va explicar el nou regidor de Finances, Miquel Vila. Els comptes ja tenen el suport de la interventora i han finalitzat amb un saldo positiu. Per acabar amb les irregularitats que es van fer públiques fa uns mesos, Miquel Vila va reconèixer que “s’han realitzat una sèrie d’actuacions, però caldrà prendre més“. Tot plegat amb un to molt diferent del que acostumava a utilitzar Enric Franch a la sala de plens.

Els comptes generals del 2009 han estat aprovats al ple municipal de febrer amb els vots favorables d’IiE, ERC i CiU i amb els vots contraris de PSC, CUP i PP. Abans d’arribar al ple van ser aprovats per la comissió especial de comptes de l’Ajuntament, seguint el camí habitual tot i el retard. Ara, amb els vots favorables de la corporació molinenca ja es podran enviar a la Sindicatura de Comptes, que els reclama des de fa un any.

Crítiques de l’oposició

El portaveu del grup socialista, Xavi Paz, va convocar una roda de premsa el passat divendres on va denunciar que “a hores d’ara, l’estat dels comptes generals del 2009 encara no són reals”. Segons Paz, l’estat real de les finances encara es desconeix ja que el compte s’ha presentat amb dos informes negatius de la Intervenció municipal.

El PSC parla de “bloqueig administratiu” i considera que “la mala gestió econòmica està generant moltes dificultats financeres als proveïdors de l’Ajuntament, que han d’esperar una mitjana de 149 dies per a la liquidació de les seves factures”. Es un període que sobrepassa el límit permès en el pagament d’administracions públiques i és l’exemple que ha utilitzat Paz per insistir en que es clarifiqui la situació econòmica de l’Ajuntament.

El regidor de la CUP, Àlex Maymó, durant el ple municipal també va criticar que “l’Ajuntament no ha fet el que tocava i els tres partits tenen una part de responsabilitat perquè els comptes afecten a totes les regidories”. Maymó va congratular-se de que la Generalitat no aplica la llei al peu de la lletra perquè “fins ara l’Ajuntament no hauria pogut cobrar cap subvenció, amb tots els perjudicis que comportaria al municipi”.

Anònim ha dit...

¿Y para cuando las cuentas municipales del 2010?

¿No las tendrian que aprovar antes del cambio de gobierno municipal?

Iván, ¡¡¡¡atrevete¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Jo crec que la CUP fa molt ben fet. ERC i ENMR han estat al govern els últims anys, i després d’haver fet una oposició tan dura, no s’entendria que ara la CUP es sumés a una coalició sense un nou projecte polític. Es veu clarament que ERC només fa això per evitar la patacada a la municipals (és la mateixa estretègia que està buscant a tot arreu), però és una falsa intenció. En el fons no volen nous projectes, sinó només vots per mantenir les seves poltrones. Parlen d’una coalició però només volen que tothom se sumi al seu projecte, que ja té líders i un projecte tancat i caduc.
Especialment em dol que ERC i ENMR aprofitin el tema de les consultes per intentar endur-se quatre vots. En aquestes consultes vam participar-hi molta gent que no estem afiliats a cap partit (ni volem)… aprofitar-se d’aquesta consulta és immoral.

Anònim ha dit...

pels que parlen de "pactar" i la CUP, només dir, i no és retòrica, que la base del projecte és el moviment popular.
No crec que esteu en condicions de donar lliçons de moral ni de "real politik". Veient com està tot, encara goseu erigir-vos com els "portamveus de la raó i del mètode"? donem una oportunitat als moviments socials i reclamem les institucions com un àmbit de treball més, no "l'únic", com fa esquerra, per exemple.

Àlex Maymó i López ha dit...

Rossend, la CUP clar que té com a objectiu governar però no a qualsevol preu, i quan s'entra en un govern en clara minoria el més habitual és que et colin molts gols. I si no saps prioritzar el projecte davant dels interessos personals el que t'acaba passant és que a les següents eleccions els votants et donen l'esquena de forma brusca.

ERC ha perdut en 8 anys el 60% del seu electorat després de seguir una política de participar en el govern de la Generalitat i altres administracions. Suposo que alguna lliço n'heu de treure?

Anònim ha dit...

A veure qué dirà la Sindicatura de Coomptes respecte als comptes del 2009!!!!
I a veure quin és el resultat dels Comptes del 2010.

Anònim ha dit...

¿QUIEN ES EL REGIDOR DE DEPORTES DEL AYUNTAMIENTO DE MOLINS?

El Ricard Ginebreda té les pitjors instal·lacions de la seva categoria

Una enquesta revela que el Ricard Ginebreda és el pitjor camp del grup dotzè de Tercera Territorial. Persones amb una gran experiència en el futbol al Barri del Canal afirmen que la situació és molt preocupant.

Diferents persones vinculades amb el futbol al Barri del Canal coincideixen en que l’estat de les infraestructures del camp és preocupant. Per Toni Gómez, entrenador dels veterans del CER Incresa i persona vinculada amb aquesta entitat des de la seva fundació declara que “cada vegada que juguem al Ricard Ginebreda és com jugar fora de casa”. Segons ell, el camp “era millor abans de la remodelació”. Per la Loli, delegada dels veterans i gran aficionada de l’Incresa des de fa molts anys “és depriment que no hi hagi ni un bar on poder deixar als meus fills quan plou” , i explica que durant els partits i els entrenaments “si una pilota surt fora del camp no tenim cap escapatòria per anar-lo a buscar”. No tenen més remei que saltar una tanca per anar a buscar les pilotes.

No són declaracions concretes i aïllades. Una enquesta de www.catalunyafutbol.es revela que el Ricard Ginebreda és el pitjor camp del grup dotzè de tercera territorial. La mostra ha estat feta entre els propis jugadors de la lliga que estan inscrits a la pàgina web. Curiosament, la mateixa enquesta també diu que el millor terreny de joc és el que utilitzen l’Atlètic Incresa, els veterans del CER Incresa i l’Escola de Futbol Baix Llobregat. La manca de servei de bar i la qualitat dels vestuaris són els motius de que, pels propis jugadors de futbol, el Ricard Ginebreda sigui el pitjor camp. D’aquesta manera, els usuaris consideren que el terreny de joc és el millor de la categoria, però les instal·lacions que l’envolten són les pitjors

Anònim ha dit...

Per Gómez el fet de ser un l’equip del Barri del Canal fa que “no estem tant recolzats com el Molins de Rei Club de Futbol”. Les seves acusacions a l’Ajuntament van més enllà: “Tinc la sensació de que s’ha volgut acabar amb el futbol al Barri del Canal”. Una de les persones que va posar el seu gra de sorra a l’hora de construir els vestuaris que encara ara s’utilitzen durant la dècada dels 90 i capità de l’Atlètic Incresa amb més de 20 anys d’experiència en el futbol al barri, Francisco Bellido, considera que “el camp de futbol està molt malament” i assegura que té enveja de les instal·lacions d’altres clubs del Baix Llobregat quan els utilitza com a visitant.

L’espera per la segona fase de remodelació del Ricard Ginebreda amb una inversió de més d’un milió d’euros s’està fent massa llarga pels clubs que practiquen el futbol en les seves instal·lacions. Els actuals vestuaris van ser construïts durant la dècada dels 70 i no tenen una remodelació des dels 90

Anònim ha dit...

Fotos:

http://www.viumolinsderei.com/2011/03/12/el-ricard-ginebreda-te-les-pitjors-instal%c2%b7lacions-de-la-seva-categoria/

Anònim ha dit...

Cal que un aspirant a regidor sàpiga llegir.
El nou regidor Miquel Vila que és mestre, té dificultats de lectura.....almenys el Viu Molins diu que els comptes del 2009 han estat aprovats amb l'aval de la interventora...... i el cap de l'oposició del PSC diu el contrari....!!!
Àlex l'has llegit, digues el que diu, a veure si coindideixes amb el Vila o amb l'oposició...
A buenas horas mangas verdes, ara reconeixeu (ARCAS I CIA)que haurieu de buscar l'AVAL DE LA INTERVENORA, però que sigui veritat !!!!!! que el carnaval s'ha acabat!!!! que aneu de pinoxos!!!
Quants errors us haurieu estalviat i diners dels molinencs heu estat un desastre i continueu ara tenim a l'ajuntament un director que substituia al Montsito, el Montsito ha agafat l'alta i continua per tant l'ajuntament paga a dos directors....en época de crisi..!!!! cap problema!!! què Àlex que hem de dir a això?