divendres, 3 de juny del 2011

Èxit de participació en l’Assemblea Oberta per decidir el posicionament de la CUP sobre el nou govern municipal

Més de 100 militants i simpatitzants de la CUP han omplert la Sala d’Actes del Poliesportiu Municipal per participar a l’Assemblea Oberta que s’ha celebrat el dijous 2 de juny. Després de valorar les diferents reunions dutes a terme amb altres formacions polítiques (CiU i PSC), l’Assemblea ha constatat la manca de voluntat política per part de les altres forces a l’hora de formalitzar un pacte estable amb la CUP.

Amb l’objectiu de ser fidels a les 1.797 persones que han dipositat la seva confiança i esperances de canvi en el projecte renovador de la CUP, els i les participants a l’Assemblea han evidenciat que cal lluitar per implementar al màxim el programa electoral, tant des de l’Ajuntament com des del teixit associatiu de la vila.

En aquest sentit, sempre s’ha prioritzat, en les converses realitzades, debatre sobre propostes concretes basades en les prioritats de la CUP, mentre que les altres formacions han assistit a les reunions sense concretar ni accions ni polítiques específiques per desenvolupar a la propera legislatura sobre les que poder negociar la formació d´un govern municipal.

Per això, la decisió presa per unanimitat ha estat que la CUP ha de continuar treballant per aplicar les seves propostes electorals en benefici de la nostra vila, i fer-ho sense integrar-se en el govern municipal.

Ens reafirmem en la voluntat d’encetar un nou període polític en el qual volem mantenir els ponts de diàleg oberts amb la resta de formacions polítiques per debatre sobre propostes polítiques concretes per fer avançar la vila. Esperem que el nou govern municipal treballi per garantir la voluntat de diàleg i de recerca del consens en el dia a dia de l’acció política municipal.

Per prendre aquesta decisió hem volgut fer-ho de forma participativa i transparent, sense cap ingerència externa. Els mitjans de comunicació locals també han estat presents en l’Assemblea Oberta en tot moment. L’èxit d’assistència i de participació no fan més que reforçar la nostra idea que cal continuar durant aquests 4 anys apostant per una forma de fer política propera als vilatans i vilatanes a l’hora de prendre les decisions.


8 comentaris:

el predicador ha dit...

el predicador no pudo asistir a la asamblea pero esta de acuerdo con la postura acordada acordaros de proponer la rebajada de los sueldos de los concejales en el primer pleno el pueblo lo esta esperando.

LA MOSCA COJONERA ha dit...

LA MOSCA COJONERA ESTA DE ACUERDO CON LA DECISION DE LA ASAMBLEA.

Anònim ha dit...

ohhhhhhhhhhh....!!!!
em feia il·lusió que una nova manera de fer pogués decidir !!!!
en l'oposició no es decideix!!!!
m'he mort!!!
trencadissa..!!!!
caput!!!!!
seguirem igual!!!
no ha servit per a res!!!!

Anònim ha dit...

ahhhhhhhhh!!!
no estic d'acord amb l'assemblea!!!!

Àlex Maymó i López ha dit...

De les més de 100 persones que van venir a l'assemblea ningú va plantejar que la CUP entrés al govern municipal en les condicions actuals. Segurament a algú no li agradarà que la CUP es quedi a l'oposició però si pactessim sí que hi hauria molta gent que no ho hagués entès.

Anònim ha dit...

però es que les condicions només espoden canviar amb persones que vulguin canviar i els partits tradicionals sinò es regeneren no ho faràn.
Bé es la meva opinió.

Anònim ha dit...

Apreciat Alex.
Respectats membres de la CUP.

Discrepo dels comentaris crítics amb la vostra decisió assembleària de no entrar a formar part del proper govern municipal de Molins de Rei.

No s'han de menystenir les possibilitats efectives d'acció de la oposició en un Ajuntament. No només es tracta de formular preguntes o presentar mocions en el Ple.

També es poden impugnar els actes i acords, tant del Ple com de la Junta Junta de Govern Local o de l'alcalde/essa (art. 63.1 b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abri); exigir informes del/de la secretari/ària i/o interventor/a (tot i que per això es necessita 1/3 del Ple: us falten 3 vots) (art. 179.1 b) del Text refós de la Llei municipal catalana); i fins i tot presentar propostes d'acord (no mocions: veritables actes administratius vinculants per l'administració) per a la seva votació al Ple (art. 91.4 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals, RD 2568/1986, de 28 de novembre).

Una altra cosa és que normalment les oposicions municipals es limitin a formular preguntes i presentar mocions en el Ple ficant més o menys el dit a l'ull del govern, i no facin res mes.

Però precisament vosaltres no sembleu ser una oposició normal.

Ànims, força, i bona feina.

Anònim ha dit...

AQUEST ÚLTIM COMENTARI M'HA CONVENÇUT.
Serà perquè he vist sempre a l'oposició només fent una part de la seva feina.
Si voleu ser una oposició responsable utilitzeu els canals que us ofereix el nostre ordenament jurídic.

BON DISSABTE!!! allí també podeu fer un bon ús del pes que us ha donat MdR!