dimarts, 26 de juliol de 2011

Els temps està donant la raó al posicionament de la CUP de no entrar en el govern municipal

Volem donar a conèixer als vilatans i vilatanes, especialment a aquelles persones que ens han votat, quina és la posició de la Candidatura d’Unitat Popular davant del pacte estable de govern que CiU i PSC han format a Molins de Rei.

Les setmanes prèvies al ple d’investidura del nou alcalde, la CUP vam mantenir converses amb la resta de forces polítiques presents a l’Ajuntament (exceptuant el PP) per tal d’analitzar els resultats del 22 de maig i buscar punts d’acords derivats del nostre programa polític, com ja havíem anunciat que faríem durant la campanya electoral.

Durant les converses amb CiU i PSC no vam trobar punts d’acord rellevants en els nostres eixos programàtics prioritaris, i després vam convocar una assemblea oberta a militants i simpatitzants de la CUP per decidir quina havia de ser la nostra postura.

Com ja vam explicar en aquest comunicat, més de 100 vilatans i vilatanes, davant les poques perspectives mostrades per CiU i el PSC, vàrem acordar amb una àmplia majoria que no podíem formar part d’un equip de govern i que per tant, ens quedaríem a l’oposició.

Més endavant també ens vam reunir amb Iniciativa per Molins de Rei i amb Esquerres per Molins de Rei, per parlar sobre els reptes que haurem d’afrontar des de l’oposició per avançar cap una vila millor.

Creiem que el pacte CIU-PSC ja estava pactat de feia temps i fins i tot amb pressions des de fora la vila però sumaven només 10 regidors. Finalment van aconseguir un vot per part d’IxMdR i un altre per part del PP per poder investir a Xavi Paz (PSC) com alcalde de la vila, que serà substituït per Joan Ramon Casals (CiU) en els últims 2 anys de legislatura.

Veiem amb indignació i tristesa que la política molinenca vingui condicionada per pactes cuinats a fora de la nostra vila o per contrapartides que encara no coneixem. Els vots donats per IxMdR i pel PP no responen a interessos locals i creiem que aquestes maniobres no haurien de donar-se en política.

Les nostres propostes per una nova manera de fer política xoquen frontalment amb el pactisme basat en les quotes de poder i per això creiem que a les formacions polítiques tradicionals amb més suport electoral no els interessava un govern amb la nostra presència.

La CUP hem assumit responsabilitats de govern en aquells municipis on ha sigut possible arribar a acords amb altres forces polítiques, sempre en base a propostes programàtiques, i en quatre poblacions (Arenys de Munt, Navàs, Celrà i Viladamat) ho farem des de l'alcaldia.

Per tant, tenint en compte les circumstàncies, a Molins de Rei la CUP serem a l’oposició i treballarem de forma constructiva aportant les propostes del nostre programa electoral.

Amb el nou govern en minoria, que necessitarà negociar amb la resta de grups, estarem disposats a dialogar i a treballar per avançar cap a una vila més justa i cohesionada. Però també ens trobarà al davant quan no s’avanci en termes de transparència i eficàcia en la gestió municipal.

Volem donar les gràcies a totes les persones que ens han votat. Davant de les circumstàncies actuals hem pres la que creiem que és la millor decisió possible. Amb la força dels 4 regidors/es i de tota la gent que participa en la CUP, treballarem durant aquests 4 anys per fer avançar la nostra vila i el nostre projecte.


Cap comentari: