dimecres, 14 de febrer del 2007

Quan s’acabarà el colonialisme europeu a Africa?

Ahir vaig sentir que la UE vol tramitar un permís especial pels immigrants amb alta qualificació perquè puguin circular per tots els països comunitaris sense restriccions. Evidentment, qui no tingui estudis i parlant clar sigui un mort de gana, se li posaran totes les traves possibles i els hi importarà ben poc si es moren mentre intenten arribar a Europa.

Aquí no es tracta de parlar ni de multiculturalitat ni de polítiques d’integració que només seran pedaços a un problema que és diu CAPITALISME. El que hem d’aconseguir és que ningú vingui a Europa i tothom pugui viure amb condicions dignes en els seus països. Aquesta gent ve perquè es mor de gana, no perquè els hi agradi més Europa que la seva terra.

Per tant, quan es parla d’immigració el primer que hem de fer és denunciar que la gran part de la culpa en la miseria dels països del tercer món és dels països rics. Com a culpables podríem incloure les grans multinacionals i els organismes mundials de comerç que ofeguen aquests països, els governs corruptes d’aquests estats que estan col·locats i protegits per les “democràcies” europees i també evidentment els partits polítics que governen als països europeus i que dirigeixen la Unió Europea, que no fan res per construïr un sistema comercial mundial just.

Tota la resta són excuses i de mentres des d’Europa ens estem aprofitant de les riqueses naturals d’aquests països, venent armes a qualsevol tipus de mandatari, deixant que les multinacionals facin el que vulguin en aquells països i rebent a qualsevol dictador quan els interessos econòmics prevaleixen per sobre d’altres valors.

Queda molt bé adoptar una nena africana tal i com han fet el dirigent del PSC José Zaragoza i la diputada Carme Figueras però si després el partit en el que militen no fa res ni des del Govern de l’Estat ni des de la Comissió Europea per donar passos definitius per posar fi al Colonialisme que pateix Africa és un acte d’hipocresia. Continent que malgrat la suposada independència política conseguida fa decades, no ha aconseguit mai la seva llibertat completa ni el suport de les suposades democràcies europees per poder garantir unes condicions de vida dignes per la població.

Abans del colonialisme europeu, hi havia molts menys problemes de fam a Àfrica que ara. És trist però es una altre conseqüència del capitalisme que fa que aquí vivim més o menys bé gràcies a que n’hi ha d’altres que es moren de gana.

Un cop diguem tot això també hem de treballar per integrar als immigrants que venen en condicions precaries i per ajudar-los a tirar endavant i que no tornin a ser esclaus en un país diferent però en definitiva esclaus del mateix sistema.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hòstia tio i tu ets de Molins, el que va adopta una nena es el José Zaragoza no l’altre. Comences malament.

Àlex Maymó i López ha dit...

Vaja, doncs reconec l'error, m'he liat amb els germans Zaragoza. Gràcies per l'apreciació. Igualment això ho he posat com a anecdota...