divendres, 2 de març del 2007

Roda de premsa de presentació de la CUP de Molins de Rei

Avui s'ha donat oficialment el tret de sortida d'aquí a les eleccions i hem realitzat la roda de premsa de presentació de la CUP de Molins de Rei. Han vingut diferents mitjans com Radio Molins, TV Molins, El Llaç o el Far. Qui vulgui veure la roda de premsa ja penjaré properament un enllaç amb el video de la mateixa o el dimarts sortirà a TV Molins en l'espai de notícies.

S'ha donat a conèixer el que serà el nostre lema de precampanya i el contingut d'un futlletó que es repartirà els propers dies a tots els habitatges de la vila per tal d'anunciar l'acte de presentació del proper dissabte 10 de març a les 12 del migdia a la plaça de la Creu, i on es donarà a conèixer qui som els que formem part d'aquest projecte i què defensem.
El lema i sub lema seran: Un nou Molins surt de l'ou. Recuperem la il·lusió! Amb aquest lema es vol remarcar que volem treballar perquè la política es basi en unes altres maneres de fer i en definitiva regenerar la política des d'una òptica on la participació sigui l'eix central d'aquesta i anant més enllà del mot en qüestió per tal de que realment el poble pugui decidir sobre tot i siguin vinculants aquestes decisions.


El contingut del futlletó és aquest:


I per què sortim de l’ou?

Com en molts idrets dels Països Catalans, a Molins de Rei també tindrem una Candidatura d’Unitat Popular. Som un grup de gent que venim de diferents moviments socials i entitats de la vila i que ara volem fer un pas endavant tot participant en les properes eleccions municipals. Per això necessitem agrupar totes aquelles persones que comparteixin els següents principis:

Un vot cada quatre anys? Recuperem el poder per al poble. La democràcia participativa ha de ser la base del funcionament de la vila i, per tant, totes les decisions polítiques importants -inclosos els pressupostos- han de ser decidides entre tots i totes. S’ha de promoure la dinamització del teixit associatiu, l’autoorganització de la societat civil i la implicació de les entitats en la defensa d’un model de vila alternatiu.

Dret a l’habitatge. L’Ajuntament ha de lluitar contra l’especulació i fomentar l’accés a l’habitatge a preus justos. Ha de promoure el lloguer assequible, ja sigui ofertant habitatges públics o incentivant altres opcions alternatives, com ara les cooperatives d’habitatge amb dret d’ús o la masoveria urbana; així com un pla de xoc per acabar amb els habitatges buits.

Defensem el territori. No podem permetre més agressions com el TAV o el cobriment de la riera de Sant Bartomeu. Creiem que cal lluitar per la preservació de Collserola, la recuperació del riu Llobregat i la creació de carrils bici i zones per vianants per tal de construir un nou model de mobilitat amb el transport públic com a eix central.

Gestionem bé els recursos. Creiem necessari un control exhaustiu dels ingressos dels polítics i de les despeses propagandístiques, per tal d’augmentar els recursos destinats als ajuts socials i a l’equipament per a gent gran, joves i associacions. Volem recuperar la gestió dels serveis públics cedits a empreses privades, evitar la contractació a través d’ETTs i protegir el petit comerç.

Països Catalans lliures i solidaris. El dret a l’autodeterminació, el just finançament del país i dels municipis, el foment de l’ús social del català, la integració de les persones nouvingudes, el respecte a la diversitat cultural i la defensa d’un model social i econòmic més igualitari són el punt de partida del nostre ideari.

La CUP s’organitza assembleàriament i està oberta a tothom. Properament informarem dels debats que farem per elaborar el programa de cara a les properes eleccions municipals. Us convidem a participar-hi!




4 comentaris:

Anònim ha dit...

Alex! aplaudeixo la feina feta, sembla que realment és el començament d'un camí nou, el bon camí per a Molis de Rei! ànims seguiu treballant! pel que fa al lema...el Joan deu estar content!! ja tinc ganes de veure'n la imatge, jiji! de tots els que em vareu dir a mi també era el que més m'agradava.
ens veiem aviat, sinó compteu amb mi per a la calçotada!!!!
apa, salut i força

Anònim ha dit...

Jajajajaja.
Au va torneu d'on heu sortit, de l'ou!!
que maco es tot des de fora, oi?? i que facil es canviar les coses.

Àlex Maymó i López ha dit...

És més facil no canviar res...i escriure des de l'anonimat sense aportar cap argument. Aquí tothom sap que canviar certes coses és molt dificil però si no hi ha ni la intenció malament anirem.

Anònim ha dit...

molt ben contestat Alex! potser sí que n'hi ha que ens ho mirem de lluny, però no pas de fora, sóm conscients del que es cou i més encara del que s'ha d'assolir! fàcil? nooo! però possible!!
salut i força