diumenge, 7 d’octubre del 2007

Cap de setmana de repressió policial

En el ple del dimecres passat es va aprovar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Molins de Rei i els Mossos d'Esquadra ja que el proper 1 de novembre aquesta policia es desplega per la nostra vila i els pobles del centre i nord de la comarca. Nosaltres vàrem votar en contra perquè creiem que ni els Mossos d'Esquadra, ni la Policia Nacional ni la Guardia Civil actua respectant els drets humans ni els drets polítics en molts casos. Algú va voler minimitzar aquests fets però aquest cap de setmana en tenim 3 exemples.

Ahir dissabte vaig participar en la Marxa a la presó de Can Brians, que va transcòrrer entre Martorell i la presó de Can Brians, situada al terme municipal de Sant Esteve Sesrovires. Durant l'hora i mitja de caminada per pistes forestals vàrem ser controlats per un helicòpter dels Mossos d'Esquadra, per un cotxe de paisà davant de la marxa i per 3 agents de la Guàrdia Civil que anaven a peu tancant la marxa. A l'entrada del polígon que dona accés a la presó ens vàrem trobar amb un cordó policial bastant nombrós d'agents antidisturbis de la Guardia Civil que evidentment va obligar a donar per acabada la marxa.

Ahir a la tarda també va haver-hi una manifestació a Esplugues de Llobregat contra el Pla Caufec i segons informa La Vanguardia en l'edició d'avui els Mossos d'Esquadra van carregar quan els manifestants volien penjar una pancarta en un pont.

Ahir també va haver-hi una violenta càrrega policial a Iruña (Pamplona) quan la policia va disoldre una manifestació de suport als 23 detinguts per pertànyer a Batasuna.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vaig anar a la manifestació en contra el pla Caufec i vaig veure la càrrega, una mica de lluny i no sé com va començar, però per sort no va anar a més i la manifestació va poder seguir ja que acaba de començar. Vam estar acompanyats en tot moment de tres furgones i de mossos a peu al nostre costat. La veritat és que l'actuació d'algun mosso va ser terriblement ridícula, però si que van complir la seva funció intimidatòria i repressiva.

Àlex Maymó i López ha dit...

Els Mossos estan aplicant últimament la doctrina preventiva. Curiosament molts criticaven la doctrina preventiva en la Guerra d'Irak. Sembla que la coherència està a punt de desaparèixer per complet entre la classe política, si es que en queda una mica!

I això recordem que és gràcies al Govern de Catalunya integrat pel PSC-PSOE, ERC i ICV.