dilluns, 22 d’octubre del 2007

Ciutadans amenaça a l'Ajuntament de Molins de Rei

Com ha pogut constatar la CUP, el passat dia 8 d'octubre una persona va entrar una instància per registre en la que demanava a l'Ajuntament de Molins de Rei que onegés la bandera espanyola tots els dies de l'any i que "le corresponde el lugar destacado, visible y de honor, y preeminente respecto a las otras". En aquesta instància s'amenaçava a l'Ajuntament amb la possibilitat de recórrer a la via judicial.

L'adreça a efectes de notificació coincideix amb la seu de Ciutadans de Barcelona i de fet aquest model d'instància es pot descarregar de la mateixa web de ciutadans en aquest enllaç: Instància

Tots recordem com un dels principals lemes de Ciutadans era que es preocuparien dels problemes reals de la ciutadania. A Molins l'únic que ha fet aquesta gent és amenaçar a un ajuntament que ha decidit per amplissima majoria penjar únicament aquells símbols que ens uneixen a tots i totes. Cada dia se'ls hi veu més el llautó.

12 comentaris:

Centre Documentació ha dit...

Ja veus, deien que no els preocupaven els símbols, i devien voler dir els símbols dels altres!

Anònim ha dit...

si ja sabem que no són ciutadans, son "ciudadanos",
una colla de nostàlgics d' extrema dreta amb uns quants dropos emprenyats perque els van demanar elnivell C de català per presentar-se a unes oposicions a Catalunya...

ells que són tan savis i tenen tantes carreres, i no poden aprendre unaltra llengua romànica...

ah si, després hi ha una colla d' "artistes"...

la veritat és que si estan tan malament al nostre país, que se'n vagin al del costat, o a qualsevol altre, i que s'enduguin les seves instàncies i estanqueres.

Bluesbiker.

Àlex Maymó i López ha dit...

Recordem un dels diputats de Ciutadans va anar a Frankfurt a dir que a Catalunya hi havia racisme cultural i que ells representaven als milions de catalans castellanoparlants. No se si s'enrecorden que van treure 90.000 vots...

Anònim ha dit...

Por cierto, ya que tanto hablas Àlex, ¿Cuantas mociones que afecten a los ciudadanos de Molins de Rei has presentado?... Ara, A qui se li veu el llautó?.

Àlex Maymó i López ha dit...

Ja saps quina és la resposta: cap ni una n'hem presentat.
Presentar una moció referent a temes locals és sempre l'últim recurs ja que existeix un equip de govern que té una àmplia majoria. En els plens ja hem donat la nostra opinió en tots els temes que s'han plantejat i pensa que no és fàcil ara d'entrada tenir coneixements de tot el que es parla.

Hi ha altres mecanismes per fer oposició com presentar precs i preguntes, treballar en les comissions informatives i en els consells locals, sempre intentant introduir propostes nostres i controlant el que fa l'equip de govern.

Segurament és una feina que no es veu de cara en fora però que si que existeix.

Fer moltes mocions sense cap possibilitat d'exit no té sentit. Val més la pena fins i tot, portar aquestes reivindicacions al carrer i al teixit social que no pas intentar monopolitzar-les i que no arribin enlloc.

Igualment, ja veuràs com properament si que entrarem mocions referents a temes locals.

Anònim ha dit...

Vols dir llavors que fer una moció per a que els molinencs visquin millor, no és prioritari per la cup... Ostres!!, jo que us vaig votar, m'esteu defraudant!!!... Per exemple, tu no creus útil presentar una moció per a que Molins tingui més zones verdes i sí un carrer amb el nom de Xirinacs?... Renoi, si que em vàreu liar a les municipals!!!...

Anònim ha dit...

Realment, si el que es diu al darrer comentari es comfirma, a mí també m'esteu defraudant. Jo entenc que des de la cup intenteu fer mocions com la de Xirinacs, però, Àlex, no faràs res per millorar la teva vila? No vols un Molins de Rei millor?... Si no és així no torneu a comptar amb el meu vot.

Àlex Maymó i López ha dit...

Veig que no m'he expressat bé. Per seguir amb l'exemple que has donat. Encara que s'aprovés una moció demanant més zones verdes, això està regulat en el Pla General Metropolità i només es poden fer zones verdes allà on esta catalogat així.

Amb això i amb molts altres temes no dic que no sigui un possible instrument presentar una moció però abans s'ha de saber molt bé com està la legislació, si es possible tècnicament i si l'equip de govern està obligat a complir-ho. Hi ha competències que són exclusives de l'alcalde i que malgrat s'aprovi en una moció després l'alcalde pot fer el que vulgui, cosa poc elegant, però que és així.

Per posar un altre exemple podriem fer moltes mocions demanant més diners per certes partides però això és un recurs fàcil sino es contempla amb una visió global. Per tot això, en el proper mes hi haurà el Ple de Pressupostos i estem treballant per presentar una proposta alternativa on definirem en què volem que es gastin els diners i en què s'ha de reduir la inversió o eliminar.

Igualment espero que no us defraudem però estem aprenent moltes coses de com funciona un ajuntament, cosa que no es fàcil, però recordeu que ningú de nosaltres tenia experiència en el món institucional.

Anònim ha dit...

doncs jo si que ho he entés a la primera...

política municipal, no és tan sols presentar mocions, hi ha totaunaltra feina a fer.

Bluesbiker

Anònim ha dit...

A mi em sembla injust que demanem més a la CUP, i en concret a l'Àlex, que a la resta de partits. Perquè no demanem més zones verdes a iniciativa i els verds?
Molts ànims i endavant amb la bona i complicada feina que esteu fent.

Anònim ha dit...

Ara acabem de fer rodó... és això, es tracta de demanar més zones verdes a iniciativa per mitjà de mocions, no demanar la tornada dels papers de salamanca, que està bé, però per això hi ha d'altres llocs per demanar-ho. Al Ple de Molins hem de demanar per Molins i deixar en evidència a l'equip de govern, si no fa zones verdes... Per cert Àlex, tota moció aprobada en Ple ÉS D'OBLIGAT COMLIMENT, aquí l'Arcas se l'ha d'empasar amb patates si li aprobeu al Ple. No sé que t'hauran dit, però és així.

Àlex Maymó i López ha dit...

L'alcalde té per llei competències exclusives, que sino delega al Ple només ell pot decidir. Si s'aprova una moció referida a una competència exclusiva de l'alcalde legalment podrà incomplir la moció. Èticament no serà el més idoni però legalment ho pot fer.

Independentment d'això repeteixo que la moció no és l'únic mecanisme de treballar per Molins però que evidentment també farem servir i espero que d'aquí un temps no ens hagis de dir el mateix. Ja sé que les comparacions son odioses que en diuen però jo he anat com a públic a molts plens durant anys i practicament mai des de l'oposició s'han presentat mocions sobre temes estrictament de Molins.

Tot i així et dono les gràcies perquè has contribuit al debat i això ens enriqueix a tots i totes.