divendres, 12 d’octubre del 2007

Concentracio d'urgencia contra la bandera espanyola

Avui 12 d'octubre s'ha realitzat una concentració contra la bandera espanyola davant de l'ajuntament de Molins de Rei. El dijous 11 d'octubre, després de saber-se la convocatòria de la concentració, l'alcalde va retirar a última hora del dia la bandera espanyola dels màstils de l'edifici consistorial. La pressió popular va aconseguir aquesta petita victòria pero caldrà continuar defensant-nos de les provocacions de l'extrema dreta i no permetre la imposició de simbols que no representen els valors del respecte als drets humans i als drets col·lectius dels pobles.

Malgrat la poca antelació de la convocatòria avui 45 persones han participat en la concentració per mostrar el nostre rebuig a la presència de simbols de caràcter feixista. Tambe ha servit per reafirmar que a Molins la data del 12 d'octubre no és cap dia de celebració, ja que no és acceptable que es commemori el genocidi dels pobles indígenes d'Amèrica ni que alguns facin exaltació d'una imaginària nació espanyola.

Aquest és un exemple clar de que la mobilització al carrer és molt important per aconseguir petites victòries que complementen el treball dia a dia. Malgrat que la iniciativa inicial de l'acte va córrer a carrec de l'Ateneu Mulei i de la CUP els missatges per correu electronic o per telèfon mòbil van córrer a tort i a dret.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Àlex, a mí la bandera espanyola "roja y gualda" tan sols em mereix respecte institucional, al ser la bandera de l'Estat al qual pertanyem, però res més. No m'entusiasma, i m'estimaria més que Espanya fós una república i onegès la tricolor. Tu tens dret a voler que només onegès la catalana, significant això que el nostre estat fós català, i lluitar per assolir-ho. Però, no és l'Administració Pública (en aquest cas un ajuntament) la primera que ha d'acomplir les lleis? El nostre ajuntament no hauria de posar les quatre banderes oficials, cumplint la llei, i en tot cas els partits que vulguin altres realitats lluitar per aconseguir-ho? La bandera d'Espanya actual reflecteix la realitat actual: pertanyem a un estat anomenat Espanya. No creus, Àlex, que si cada ajuntament possa només les banderes que vol o li agraden més acabarem posant l'estelada, l'estelada amb l'estrella roja, la bandera gai, la del Barça o la de la fulla de maria? Ets regidor, no creus que també has de ser el primer en acomplir la llei (sense deixar mai de lluitar per canviar-la, si és el teu ideal)? Salut!

Unknown ha dit...

Doncs a l'ajuntament de Sant Feliu fa temps que oneja de tot menys el que toca, els últims mesos recordo haver vist la bander lila (suposo que de la dona) i anteriorment, crec que va onejar l'arc iris dels homosexuals.
Personalment, prefereixo això que veure la bandera espanyola, que m'ofen i em danya la vista.
Posats a fer la lluita del drap, millor que siguin de molts colors i que cadascú pengi el que vulgui.

Àlex Maymó i López ha dit...

Per a mi la bandera rojigualda és una de les claudicacions que va haver-hi en la "Transició" i encara que la maquillessin no ha deixat de representar els episodis més tristos de la nostra història i de la resta de pobles de la península ibèrica. Amb aquesta bandera no només s'ha anat contra Catalunya sino contra els drets dels ciutadans, tant a casa nostra com a Castella. Ara la llei obliga a penjar la bandera però abans la llei també obligava a fer la mili i gràcies a la desobediència civil es va aconseguir abolir la mili. Crec que les lleis injustes es canvien gràcies a la mobilització i a la desobediència perquè si hem d'esperar que alguns partits polítics es mullin anem llestos.

Anònim ha dit...

anónim:
a mi no em mereix cap respecte "l' estanquera",
potser perque sóc una mica carrossa i vaig haver de dur-la en safata de plata (no és una metàfora)i penjar-la al pal de la bandera del govern militar de BCN innombrables vegades durant aquella mena de segrest social que en deien "mili",
potser perque em volien obligar a deixar-hi els mocs a la "jura de bandera",quina llàstima que em descontés i pasés a un metre...la qual cosa quasi em costa un consell de guerra...

potser res de tot això, ja em feia fàstic anys abans...

ah! i no vaig nèixer al juràssic, ho vaig fer als anys 60...

Bluesbiker

Marialluna ha dit...

El que haurien de penjar és la bandera Pirata, que és amb el que se'ls identifica més!!
Qualsevol nit m'hi passo i els hi penjo jo mateixa!