dissabte, 20 d’octubre del 2007

Reunió amb la regidora d'educació

Aquest dimecres la CUP ens vàrem reunir amb la regidora d’Educació, la Laura Duran, per tal de poder parlar sobre la política educativa de l’Ajuntament. Principalment vàrem parlar del tema de les llars d’infants, de quantes n’hi ha, quines estan en construcció o quines n’hi ha de previstes. També vàrem parlar de quin cost tenen i com estan gestionades les llars d’infants municipals.

Un dels temes que ens havien demanat altres persones és saber perquè les llars d’infants públiques valen el mateix que les privades. Actualment la Llar d’Infants del Rodó està totalment gestionada per l’Ajuntament, amb uns sous més alts que el conveni del sector. La Llar d’Infants del Molí té la gestió indirecta. En moltes llars d’infants privades el personal cobra el que marca el conveni del sector: 720 € mensuals, cosa que tothom compartiriem que no és just. A partir d’aquestes premises ja estudiarem que es pot fer per rebaixar les quotes mensuals pels pares i mares ja sigui millorant la gestió o directament subvencionant des de l’Ajuntament entenent que és un servei bàsic per la ciutadania. Independentment, aquest problema no es solucionarà del tot fins que l’administració autonòmica, estatal o europea fixin l’educació infantil com a pública, gratuïta i universal.

També es van tractar temes referents a l’educació primària, el possible ús de les pistes escolars per a la pràctica esportiva no reglada en horaris extraescolars, la reforma de l’Escola de Música Municipal, la formació d’adults, etc… Ara tenim la versió de l’equip de govern però també volem anar parlant amb la resta d’agents en matèria educativa.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, és prou vergonyós que el personal de les llars d'infants cobri aquests sous tant minsos, inframileuristes!, i després no es reflecteixi en el preu per les famílies.

Ah, i sobre el tema de l'ús de les pistes dels col·legis per fer esport obert al poble, podeu informar-vos a Tarragona que no fa massa l'ajuntament va estudiar-ho i tirar-ho endavant, ho vaig llegir no sé on. Bé, hi dedicaven una calerada per temes de contractació de seguretat i això, però ja sabem de la facilitat de despesa de molts ajuntaments, però tot i així podria ser orientatiu de la viabilitat de fer-ho.

Salut!

Anònim ha dit...

Alex, és veritat que el jefe dels urbanos de Molins en Domènech Camañas ja no aguanta la pressió del Franch i de l'Ivan i ha demanat la baixa a Molins per anar-se a treballar a Viladecans?.

Hòstia, si és veritat, que fort.
Ara tindràn que buscar-ne un altre, i ja van tres...............

Anònim ha dit...

Si això és cert, haurem de començar a pensar que el problema de la Policia Local de Molins no és tècnic sinó que és polític. Ho hauria de tractar en el Ple.

Anònim ha dit...

I l'anterior cap de la policia, el Sr Molina, té possada una denuncia per "moobing" contra el regidor Enric Franch, que se'l va treure de sobre enganyant-lo perquè anés un temps a Barcelona a fer una feina temporal i desprès, al tornar, li va fer la vida impossible i està de baixa per depressió.
Crec que el regidor Enric Franch és una persona molt conflictiva i entorpeix el bon govern de la nostre vila.
S'enfronta de males maneres amb tots els partits locals i té problemes amb el seu propi grup.
Aquesta vila necessita persones com tu, Alex, dialogants i amb uns criteris propis, que no es moguin per donar plaer al seu EGO, sinó per l'ideal d'un món més just.

Àlex Maymó i López ha dit...

1- A Lleida s'han obert escoles per la pràctica de l'esport en horaris extraescolars i ha costat força diners. Per tant, aquí s'hauran d'estudiar formules que no siguin molt costoses. Tot això ja n'anirem informant.

2- Sobre el cas de la Guàrdia Urbana aquest dimecres hi ha Comissió Informativa de l'Àrea d'Economia i Serveis Generals i ja li preguntaré a l'enric Franch com està la situació del Sr. Molina i la del nou cap. Aquesta serà la versió de l'ajuntament. Trobar una altre versió és dificil perquè ningú vol donar-la i només circulen rumors per internet. En tot cas, si algú es vol posar en contacte amb la CUP de manera anònima que ho faci a l'adreça molins@cup.cat