dissabte, 29 de març del 2008

El CSO l'Eskondite en perill de desallotjament

Un cop més a la nostra vila un centre social okupat es troba en perill de desallotjament. En aquest cas es tracta del CSO l'Eskondite, situat al Passeig del Terraplè número 33.

El passat 28 de febrer es va realitzar el judici i s'està a l'espera de rebre la sentència i saber si el jutge accepta un recurs. És evident que a nivell judicial la cosa està molt perduda. Estem en un estat on el govern permet que l'especulació sigui un fet molt habitual.

Per actuar contra les okupacions ja tenen tots els mecanismes legals però per actuar contra l'especulació aquests mecanismes no existeixen perquè son els mateixos governs els que la promouen. Tot i les promeses del govern de Zapatero o del tripartit la cosa no ha millorat gens i l'accés a l'habitatge és una vergonya i en el tema dels espais pel jovent a Molins de Rei no fa falta dir que hi ha un gran dèficit que mai l'Ajuntament ha volgut solucionar.

L'okupació és un "moviment" molt heterogeni i que sempre està en el punt de mira dels mitjans de comunicació però crec que en general respon a una problemàtica social que els governs mai solucionen per interessos propis. Tot i els errors que s'hagin pogut cometre crec que s'ha de defensar l'okupació com una opció de lluita contra l'especulació i contra unes lleis que només protegeixen els interessos dels poderosos però que no protegeixen el dret a un habitatge digne, com fins i tot diu la Constitució Espanyola.

Veure manifest del CSO l'Eskondite contra el desallotjament
Veure cartell contra el desallotjament

2 comentaris:

glòria ha dit...

fantàstica música!

jeje

Glò

SANTI PONS ha dit...

recupera't aviat del mal de panxa!bona cursa d'en novell avui!tambe fas la BPB tu? et poso un link al meu blog amb el teu permis!