diumenge, 11 de maig del 2008

Ens vàrem mullar pel Franki i ho continuarem fent!

Ahir dissabte 10 de maig de 2008 es va realitzar unes de les manifestacions més importants sota el meu punt de vista dels últims anys. Segons la premsa hi havia unes 2000 persones demanant la llibertat d'en Franki. Per alguns pot semblar una quantitat petita però cal tenir en compte diferents aspectes.

La forta pluja segurament va restar gent a la convocatòria però també cal tenir en compte que aquestes manifestacions no compten amb el suport mediàtic dels grans mitjans de comunicació ni el suport dels partits polítics tradicionals com algunes manifestacions més multitudinàries com la del dret a decidir.

En aquesta manifestació només hi érem els que ens movem realment per una transformació social i un alliberament nacional i treballem en el dia a dia per aconseguir-ho. En casos com aquests es demostra com cada cop som més gent els que anem contracorrent defensant els casos que normalment alguns volen ocultar.

Crec per això que és més important assistir a les manifestacions que serem "pocs" que els mitjans ho intenten silenciar que no pas a les manifestacions dirigides pels mitjans. Dic que ho intenten perquè la solidaritat d'aquells que fan accions vistoses com les de la Sagrada Família o la del pont de la B-23 han aconseguit que aquest cas tingui ressò.

Per exemple, encara estic arrepentit d'haver anat a la manifestació contra la Guerra d'Iraq perquè vaig col·laborar indirectament a la victòria d'en Zapatero, quan en realitat a ells els hi importa ben poc el que passi a Iraq, i simplement van utilitzar una guerra llunyana per guanyar unes eleccions.

Ara hem de continuar denunciant el cas d'en Franki i tots els altres casos que ja hem denunciat i els que vindran perquè és evident que quan la gent associa l'empresonament d'en Franki a una motivació política no és per casualitat, sinó perquè és habitual que la justícia espanyola persegueixi a la dissidència política, ja sigui empresonant a l'alcaldessa d'Arrasate o intentant il·legalitzar Izquierda Castellana.

3 comentaris:

Mariona ha dit...

A mi també em sap greu haver anat a la mani contra la Guerra de l'Iraq. Això va afavorir que en Zapatero guanyés les eleccions. I no són gaire diferents del PP (només canvien les formes). Llibertat per en Franki!!!

SANTI PONS ha dit...

Alex,
Han de començar a rodar caps a dalt de tot... en franki hauria de ser lliure.P.D.L'altre dia li vaig demanar al Natxo Romero si et coneixia i ja em va dir que si!Som amics desde petits

Mariona,
Mariona Mariona alerta amb les teves opinions politiques que la federacio perilla, be, ja saps que si fos per mi ja no s'hagues fet mai!!!!

Anònim ha dit...

No és tant mediàtic com el cas d'en Franki, però igual d'injust. I malauradament no serem 2000 manifestant-nos.

Tras 4 meses de injusta prisión de 10 de los 14 inmigrantes indios y pakistanies detenidos sin prueba alguna en enero en el Raval; sus familiares, amigos, organizaciones que les dan soporte y la comunidad inmigrante, reanudan las acciones por su libertad

Libertad detenidos sin pruebas en el Raval

En estos días se cumplen 4 meses de la detención de 14 personas en el Raval de Barcelona bajo la acusación de supuestas actividades terroristas. De ellas 10 personas continúan en prisión sometidos a la Ley antiterrorista y dispersos en diferentes cárceles del Estado español (Córdoba, Jaen, Soto del Real,…) Todos ellos lejos de Catalunya que era su habitual lugar de residencia y trabajo y donde residen sus familiares y amigos.

Después de estos 4 meses y tras abrirse el secreto del sumario, se constata de que no existe ninguna prueba incriminatorias que justifique estas detenciones. Ninguna prueba objetiva respalda las declaraciones del denominado “testigo protegido” en base a las que el juez decretó la prisión de estas personas.
Creemos que se trata de una vulneración flagrante del principio de presunción de inocencia por el que nadie es culpable mientras no se demuestre lo contrario. En este caso 10 personas permanecen más de 100 días en prisión sin existir nada objetivo que les incrimine y por el mero hecho de que se duda de su inocencia.
Pero además la sombra de la duda, alimentada infundada y arbitrariamente por algunos medios de comunicación y declaraciones oficiales, cae todavía sobre la comunidad inmigrante. Los y las inmigrantes queremos trabajar digna y pacíficamente. Vivimos y trabajamos aquí, este país también es el nuestro. No somos terroristas.
Es de justicia que estas personas sean puestas en libertad. Es de justicia que se restituya la dignidad de la comunidad inmigrante.
Somos familiares de los detenidos, organizaciones de inmigrantes y organizaciones sociales, invitamos a todos y todas a manifestarnos contra el terrorismo, por la libertad de los detenidos mientras no se encuentren pruebas contra ellos y por la dignidad de los y las inmigrantes. Hoy nosotros somos los afectados, mañana puede serlo cualquier otra persona.

Manifetación sábado 17 de mayo 17h
Rambla del Raval