dimarts, 9 de setembre del 2008

Violència policial a Molins de Rei

El passat dijous 4 de setembre al migdia un grup de joves van okupar una casa abandonada en el carrer Anselm Clavé. Poca estona després, a les 7 de la tarda, van aparèixer 6 furgonetes antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i van desallotjar la casa sense ordre judicial i van detenir a 6 joves. En total eren uns 30 agents antidisturbis i van tallar tots els carrers del voltant durant una bona estona.

Un cop més, la policia autonòmica, dirigida del Conseller Joan Saura (ICV), va actuar de manera extremadament ràpida i contundent contra uns joves que amb aquesta acció volen posar de manifest el gran problema de l’accés a un habitatge digne.

L’ajuntament de Molins de Rei no va fer res per evitar una acció d’aquest tipus i no es va interessar en cap moment per l’estat dels joves detinguts. El sr. Alcalde és del mateix partit que el sr. Saura i cada cop estan demostrant que estan més al costat dels poderosos que no pas dels que tenen dificultats per accedir a un habitatge digne.

El divendres va haver-hi una concentració a la plaça de la vila per denunciar l’actuació policial i després les persones concentrades van anar fins a la seu d’IiE, on s’estava fent una xerrada amb l’eurodiputat Raül Romeva, per tal de recriminar a ICV les actuacions dels Mossos. Enmig dels retrets entre ambdues parts es va trencar un vidre de la seu.

Minuts més tard diverses unitats dels Mossos van acorralar a alguns dels manifestants a Kasablanca i van tornar a tallar els carrers del voltant sense deixar passar a absolutament a ningú. Després de més d’una hora la policia va marxar.

Evidentment que la okupació avui en dia és il•legal com molts dels drets socials que fins que no han estat assolits per les lluites socials també eren il•legals. El govern de la Generalitat i també l’ajuntament de Molins de Rei continuen sense solucionar el problema de l’habitatge i deixant que els especuladors (promotors, caixes i bancs, constructors, ...) es continuïn fent rics gràcies a què les classes populars s’hipotequin de per vida. A més a més es dediquen a perseguir amb més força al moviment okupa ja que la Policia Nacional no actuava amb aquesta contundència. Segurament actuaciones com aquestes si haguessin passat en l’època de la sra. Valdecasas haguessin estat accions repressives però ara els “ecosocialistes” fan el mateix. Quanta hipocresia!!!

Espero que no montin un drama per un vidre trencat quan la veritable violència és la del Conseller Saura (ICV), que permet que passi tot això…

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, bona tarda. Jo era a la xerrada del divendres a la seu d´Iniciativa, no per ser militant ni simpatitzant, si no per que m´interesava el tema que si tractava. No expliquis mentides ja que la veritat es que, els manifestants varen entrar de manera violenta, van començar a tirar ous ( amb la cara tapada, tot i tothom els vam reconeixer ) i van fer totes les destroses que van ser capaços de fer sense rebre cap probocació previa, es mes, quan sels va recriminar l´actitud encara van amenaçar agafant cadires de provocar una "batalla campal", en referencia al vidre, no va ser trencat per accident si no per una patada d´una noia que no va tenbir en conte que dintre hi estavem persones que no teniem res a veure ni amb iniciativa ni amb la policia i que en podiem haber sortit ferits. Amb el que us ompliu la boca parlant de la llivertat, no deixa de ser curiosel fet de defensar i mentir sobre actes violents.
P.D.- Potser hauries de explicar el que va pasar realment i no el que t´interesa explicar, basicament per que no hi eres i per tant no vas poder veure res.

Anònim ha dit...

Per no ser militant i simpatitzant d'iniciativa deunidó, no???

Àlex Maymó i López ha dit...

Jo si que estava a la concentració però com que estava a la cruïlla amb el carrer Samaranch no vaig poder veure gaire bé el que va passar a dins. Tot el que expliques segurament va passar però va haver-hi gent d'ICV que no es va quedar quieta tampoc.

En aquestes situacions ja sabem que els nervis fan que passin aquestes coses però es que els Mossos d'Esquadra estan utilitzant uns mètodes violents que ni la mateixa sra. Valdecasas feia servir i això fa que la gent estigui molt cremada.

Mai és desitjable que passin aquestes coses però crec que s'han d'analitzar més globalment.

Sincerament crec que els manifestants tenien la intenció de mostrar el rebuig a ICV perquè son els responsables polítics dels Mossos i no pas tenien la intenció d'agredir a ningú però en moments de tensió passen coses segurament no desitjables.

Anònim ha dit...

Mireu,

Queda molt bé ser d’esquerres, però que ningú s’equivoqui. Ser d’esquerres no vol dir si, sistemàticament a tota manifestació de suposat progressisme. El propietari va anar a veure els okupes immediatament un cop es va assabentar de l’ocupació. En vistes que es van negar a abandonar la propietat, els fets van ser denunciats i com que aquesta, es va duu a terme ne les 24h. Després de l’ocupació, la policia no necessita ordre judicial.
Tinc relació en diversos membres d’okupes i sincerament, no trobo arguments per justificar les accions que duent a terme. Fixa’t si és escandalós, que fins i tot trobo correcte l’acció policial amb la poca simpatia que tinc a aquests treballadors de la violència.
Qui punyetes li ha de treure el dret al propietari a negar que persones de forma il·legal okupin la seva propietat? No fotem. L’altre cosa es que tinguin el permís dle propietari. Per cert Alex, vull recordar la situació del edifici del carrer major, prop de l’Ateneu Mulei, okupat ja que el propietari vol fotre fora els veïns que hi queden, si es que n’hi ha encara. Oh que maco, no? Vaja, aquest tema no ha sortit, que curiós oi?¿ es clar, els pobres veïns que els bombin, així els okupes li fan un favor al propietari i tenen els pisos fets una merda (dic merda perquè hi he entrat i és una cort de porcs)

Si ser d’esquerres significa tenir un sentit crític nul, igual hauré de replantejar els meus valors.

Anònim ha dit...

hola Alex, estem d´acort en que la mossos poden haver utilitzat metodes violents cosa que jo particularment no trobo correcte, es mes sento un particular odi cap a totes les formes de represió, pero aixó no treu que consideri que la violencia no te justificació i que els nervis no son excusa sobre tot si precisament ens queixem de la violéncia amb la que treballen els mossos, puc assegurar-t´he que avanç d´entrar a la seu d´iniciativa ningu dels presents, va sortir a probocar-l´hos, per tant no trobo justificada la violencia amb la que varen entrar, que esperaven, que tothom es quedes quiet veient com destrossaven el local????.
Per cert no, no soc ni militant ni simpatitzant, de fet soc CATALA no d´espanya si no de CATALUNYA i no m´agraden els partits que pacten amb l´estat espanyol, pero no vull que la imatge del meu pais sigui la que vaig veure el divendres.

Anònim ha dit...

"Qui punyetes li ha de treure el dret al propietari a negar que persones de forma il·legal okupin la seva propietat?"
Els okupes estan en contra de la propietat privada, especialment si aquesta es usada per especular. No conec la situació de l'edifici, pero imagino que els okupes no hi hauran entrat aprofitant que l'amo anava a comprar el pa, si no que portarà anys abandonat. Per tant, no es gaire bon argument esgrimir el dret a propietat privada quan es aquest dret el que s'intenta combatre.

La violencia nomes es considera necesaria quan va en direcció contraria, quan les "victimes" estan al bandol politic sempre es desmesurada i innecesaria. Quan els "ecosocialistes" llencen els seus gossos al carrer a exercir el seu dret a la violencia, llavors sempre es mesurada. Doncs jo dic una cosa, mes d'un dels que hi havia dins haurien parlat d'intent d'assasinat si algu s'hagues comportat com un antidisturbis en una carrega. Llavors haguessin vist el que es la violencia d'aprop, i no cuatre empentes i cuatre ous.

Anònim ha dit...

El problema es que okupar en aquest poble vol dir voler tenir una sala de festa privada (tancada amb clau) i despres anar a dormir a cals "papes", per que basicament la majoria dels anomenats okupes de Molins son fills de casa bona, que l´unic que els molesta es que els hi tanquin les sales que tenes per divertir-se, que aconsegueixen fent-se pasar per okupes, els importa una punyetera merda l´autentic esperit del moviment okupa . En veritat l´unic que fan es desprestigiar el dret llegitim d´accedir a una vivenda, que es la base del moviment okupa.

Anònim ha dit...

Jo no era present al acte ni a la concentració. Però no podem només criminalitzar la violència de certs grups que farts d’empassar-se la ràbia arriba un dia en que esclaten i ben fet que fan, sort que hi ha gent com ells i elles, que lluiten per un mon millor. Un mon sense hipocresia i injustícies. Lluiten per denunciar l’abús dels bancs, els especulador, els polítics i la policia, els veritables criminals. No ens equivoquem d’enemic.
La violència va començar el dijous amb un desallotjament innecessàriament violent per mostrar les seves eines intimidatòries i de repressió. El propietari pot ser té el dret de tenir un habitatge buit però la resta tenim dret a tenir un lloc on viure dignement i això no es garanteix de cap de les maneres. No entenc que hi hagi gent sense casa i cases sense gent.
I com diu una cançó: “hem crescut a cops de pedra no us estranyeu si som feres al rebre garrotades quan cases desallotjades...”

Respecte a l'últim cometari em sembla injust que es posi a tot el moviment okupa del poble al mateix sac perquè n'hi ha molt i divers. I com a tot arreu hi ha gent de tot. Però el que està clar és que hi ha gent que lluita i s'organitza.