dilluns, 27 d’octubre del 2008

Com pesen els rovellons!

Aquest diumenge 26 d'octubre ha estat tot un èxit collint bolets. Vaig anar amb 3 amics de Barcelona que conec del món de la bici a buscar bolets per la zona del Mont Caro (Tortosa - Ports de Besseit). Sortim a les 5 del matí de Barcelona ja que tenim unes 3 hores de viatge. Un cop arribem a Tortosa pugem per la carretera del Mont Caro i abans d'arribar a dalt agafem la pista de terra que va en direcció a Fredes. Després d'uns 6 o 7 kms arribem al lloc on deixem la furgoneta.

Però aquí no és on començarem a buscar ja que jo conec un lloc molt bó però s'ha de caminar 45 minuts per arribar-hi. El lloc és molt bó perquè fins allà no hi ha cap pista per arribar-hi i per tant no hi arriben els boletaires.

Durant els 45 minuts de camí ja anem trobant alguns rovellons per la vessant més seca cosa que ens fa agafar ànims. Un cop arribem al lloc comencem a buscar i malgrat n'hi ha bastants rovellons amb cucs també n'hi ha molts de sans. Hi ha zones on n'hi ha moltíssims. Acabem omplint els 5 cistells de rovellons (2 dels quals son molt grossos), 2 bosses de rovellons i 2 bosses de camagrocs. Al final hem de marxar perquè no tenim més recipients per agafar-ne.

La tornada es converteix en bastant dura perquè els cistells pesen molt i hem d'anar parant tota l'estona per descansar. Jo vaig trobar el que surt a la segona foto, que serien entre 12 i 15 kg de rovellons. En global vàrem agafar el que veieu a la primera foto. Els altres no van agafar tants rovellons perquè es van dedicar a agafar moltíssims camagrocs (que també estava a rebentar).

Aquest ha estat el millor dia de la temporada i espero que per la zona dels Ports de Besseit encara n'hi hagin fins que arribi el fred. Però això ja ho veurem...


3 comentaris:

XAVI NOVELL ha dit...

k kabron... i jo amb la btt controlant i només merda de poagres i palomes.

snif snif

Àlex Maymó i López ha dit...

Quan vulguis et vens amb nosaltres pels ports de besseit. Està una mica lluny però val la pena. Ara esperem que no vingui el fred durant massa dies perquè alla la temporada s'allarga fins més tard.

Anònim ha dit...

Mira que perdre el temps amb els bolets al Caro.... ja,ja,ja

El que hauries de fer és pujar-lo 3 vegades seguides en bici...

que en conec un que ho va fer 2 cops...

Carles "bluesbiker"