dijous, 29 de gener del 2009

Valoració del ple municipal del 28 de gener de 2009

El ple del 28 de gener de 2009 no passarà a la història per temes d'abast molinenc perquè n'hi havia molt pocs i potser només destacaria l'increment de la tarifa de la calefacció i aigua calenta amb Biomassa que ha augmentat un 5% i que des de la CUP, per coherència, hem votat en contra perquè l'augment de l'IPC s'ha situat molt per sota, concretament al 1,5%.

Tot i així sempre ho hem fet i seguirem defensant aquesta nova font d'energia i hem denunciat que Molins Energia té una situació econòmica complicada per culpa del poc suport de les administracions supramunicipals, que en el seu moment no van recolzar una iniciativa innovadora i arriscada com aquesta. Malgrat tot, en el camp de les energies renovables cal córrer riscos perquè així és com s'avança.

Sobre la resolució de Palestina la resta de formacions polítiques s'han negat a incloure el manifest de la plataforma que va convocar la manifestació multitudinària del passat 10 de gener a Barcelona. El motiu no és un altre que aquest manifest denuncia sense embuts la complicitat dels governs europeu, espanyol i català amb l'estat d'Israel i alguns prefereixen aprovar resolucions políticament correctes i per aquí la CUP no hi passem i per tant ens hem abstingut.

Sorprentment la moció de la CUP que demanava la prohibició de les curses de braus no s'ha aprovat pel vot en contra de PSC, PP i ICV. En canvi ERC, CiU i la CUP hem votat a favor. Sembla ser que dels regidors/es d'ICV alguns ja s'havien negat a signar la ILP en contra de les curses de braus i de fet durant la discusió de la moció hi havia converses i negociacions entre el grup municipal i al final s'ha imposat el NO. Trobo que es tracta d'un pas enrera de l'ajuntament de Molins de Rei en la defensa dels drets dels animals i trobo increible que ICV hagi votat en contra. Realment encara no ho entenc.

Tampoc s'ha aprovat la moció de la CUP en solidaritat amb els estudiants expulsats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en la qual també es reclamava una aplicació consensuada amb els estudiants del conegut com a Pla de Bolonya. El vot de la CUP a favor s'ha vist contestat pel vot en contra de la resta de grups municipals.

Després s'ha aprovat una moció de suport de la campanya 10 mil a Brusel·les amb els vots a favor de la CUP, ERC, CiU i ICV i amb l'abstenció de PSC i PP. També destacar del ple la presència en un inici dels treballadors/es de l'empresa Manufactura Moderna de Metales, que es troben en una situació de possibles acomiadaments. Des de la CUP també ens hem sumat a la solidaritat envers als treballadors/es tal i com vàrem fer dies enrera parlant amb el president del Comitè d'Empresa.

Per últim hem fet una pregunta sobre l'Aparcament de Camions del Polígon el Pla, on malgrat ser un solar municipal no hi ha cap control sobre els camions que hi aparquen i es dona el cas que hi ha una empresa que té 17 camions estacionats sense pagar ni un euro. Tot està pendent d'un conveni que reguli l'aparcament que fa mesos que reclamem des de la CUP per evitar aquestes situacions.


12 comentaris:

Guillem ha dit...

Increïble això d'ICV votant en contra de la prohibició de curses de braus... Molt increïble... si no tinguessin valor es podrien haver abstingut, però votar-hi directament en contra?
Hi van votar tots els regidors? Van donar alguna explicació?

tazthor ha dit...

Els grans ecologistes... quina hipocresia de partit

JO ha dit...

ICV ha votat encontra de la prohibició de les curses de braus??!!

Anònim ha dit...

Amic Àlex, veig que t'apuntes a la moda de dir ICV a Iniciativa i Esquerra (IiE). No per canviar el nom de les coses podràs desvirtuar-les. Afortunadament l'independentisme és plural i transversal encara que algú ens negui. I massa negacions venen de casa. I cal explicar bé això de les curse de braus. Però si el cas és simplificar les coses per cercar només un titular fàcil, doncs és un estil. Gens diferent al d'altres.

Àlex Maymó i López ha dit...

He penjat una notícia sobre la moció de les curses de braus explicant millor com va anar el tema. Evidentment aquesta és la nostra versió i realment espero que els grups que van votar en contra de la moció expliquin millor que al Ple perquè van votar en contra. Realment jo no vaig entendre el posicionament del grup d'ICV.

I quan faig servir les sigles ICV ho faig perquè la gent confon Iniciativa i Esquerra amb una coalició entre ICV i ERC. Això evidentment passa sobretot amb gent de fora de Molins, que també visiten el bloc.

Un dia no m'importaria debatre sobre l'evolució d'ENMR i com s'ha anat diluint dins d'IiE però com comprendràs jo no crec que hagi estat una evolució gaire positiva, o al menys és el que penso jo.

Anònim ha dit...

Jo vaig estar escoltant el ple per la ràdio, i vaig al.lucinar amb el que deia el portaveu d'Iniciativa/VERDS...
Si un partit que es defineix entre d' altres coses com a VERD no dóna suport a aquesta moció, és per fer-s'ho mirar...
d' altra banda no vaig entendre les raons que donava, em van semblar "excuses de mal pagadador"

Carles

Anònim ha dit...

Jordi aquí del que s'està parlant és de la tortura que s'infligeix a un pacífic èsser viu que comparteix a tu el 99% dels gens. Té el mateix sistema nerviós que tu per tant sent el mateix dolor que tu.
I tot perquè una colla d'infraevolucionats encara creuen que el toro és el símbol de la virilitat i quan el torturen i maten aquesta virilitat els passa a ells.
Defensar els drets dels èssers vius no te res a veure amb la política.
Intentar enganyar i excusar-se darrera de la política és de cobards, cosa ben comuna entre els violents.

Núria

Anònim ha dit...

Estoy de en contra de las corridas de toros y la verdad no entiendo a Iniciativa, pero tampoco entiendo a la CUP, porque es más importante un toro que una victima de ETA, que tambien tiene sistema nervioso.
Hay que condenar las corridad de toros y tambien los atentados terroristas.

Anònim ha dit...

Anònimo saps qué vol dir èsser viu?

Núria

Anònim ha dit...

HOME!
Tant esser viu és una persona com un toro... s'ha de condemnar la mort de tots dos... sigui quina sigui la causa...

o no?

Àlex Maymó i López ha dit...

La classe política i els mitjans de comunicació ens han venut que lo important és condemnar els atemptats.

Les condemnes no son res més que paraules i sovint els que condemnen certes violències són els primers culpables de molts altres tipus de violència.

Per tant, no es tracta de condemnar o no la violència envers els toros o les persones sinó que es tracta de posar mesures i treballar per evitar qualsevol tipus de violència i això és el que hem dit sempre la CUP.

Altres parlen de condemnar les violències que no en tenen responsabilitat directa però a vegades queden en evidència quan si que ells son els culpables de manera directa o indirecta d'altres formes de violència.

En el món per desgràcia hi ha moltes violències i és curiós com alguns només saben parlar d'ETA i també és curiós com son els mateixos que porten 40 anys sempre presentar cap proposta nova per intentar solucionar el conflicte.

Anònim ha dit...

Que bé que parles!