divendres, 6 de febrer del 2009

Iniciativa i Esquerra (IiE) continua sense donar arguments seriosos per no recolzar la moció de suport a la ILP contra les curses de braus

El grup municipal d’Iniciativa i Esquerra (IiE) ha emès un comunicat intentant justificar el vot en contra del seu grup en la moció de la CUP de suport a la ILP contra les curses de braus.

Veure nota de premsa d’Iniciativa i Esquerra (pàgina 1, pàgina 2)

Veure moció presentada per la CUP

Davant de les afirmacions del comunicat vull fer els següents comentaris:

  • La CUP presenta mocions de suport a iniciatives populars de la mateixa manera que també ho ha fet IiE en altres ocasions, com per exemple la campanya Catalunya Lliure de Bosses. És partidisme només quan ho fa la CUP? Curiosament al Districte de l’Eixample s’ha aprovat una moció recolzant la ILP amb el suport d’ICV, ERC i PSC. Son partidistes ICV en aquest districte també?
  • La CUP sap perfectament que el 2004 l’ajuntament de Molins de Rei va prohibir les curses de braus en el municipi. De fet en el text de la moció això ho explicava.
  • La moció de la CUP demanava el suport a una ILP que haurà de ser discutida al Parlament de Catalunya i per tant no es demana a l’ajuntament que apliqui o no cap mesura al respecte.
  • Durant el debat de la moció va quedar molt clar que el primer punt dels acords es modificava i on posava “adherir-se” posaria “donar suport” a la ILP per la qual cosa l’Ajuntament no s’adheria a la ILP sinó que hi mostrava el seu suport. O la persona que ha fet la nota de premsa no estava en el ple o simplement no estaven escoltant durant el debat.
  • Sobre el segon punt dels acords també va ser modificat durant el debat en el ple municipal i per tant potser caldria demanar a la persona que fa les notes de premsa que s’informi millor.
  • Sobre les suposades declaracions intolerants que es van fer en el ple municipal primer de tot ens agradaria que ens expliquessin quines van ser aquestes declaracions. Simplement es va produir un intens debat entre el grup municipal de CiU i del PSC però això no és motiu per canviar el sentit de vot sobre una moció. El que es vota és el text de la moció i no pas el que pugui dir un regidor durant el debat.
  • Sobre el tema de les declaracions de condemna dels atemptats va ser el mateix alcalde qui va dir que no pensava modificar la declaració ja que ja estava consensuada abans de l’entrada de la CUP a l’ajuntament i que per tant no canviaria res. Nosaltres simplement no estem d’acord amb el redactat i per tant no li donem suport malgrat que vàrem fer una proposta per tal d’arribar a un acord que no va ser possible i que alguns no van voler ni comentar.

La CUP va presentar la moció 6 dies abans del ple municipal i el grup municipal va tenir temps per fer qualsevol aportació i no la va fer. Per tant, a quin consens hem d’arribar quan des d’IiE no es va aportar cap argument ni tan sols en el debat del ple municipal?

Aquesta nota de premsa és un exemple de com manipular i intentar amagar el vot en contra d’IiE en la moció de suport a la ILP contra les curses de braus.

Durant el debat de la moció IiE no va intervenir en el primer torn de paraula i només va intervenir en el segon torn per dir que no votarien a favor sense explicar els seus motius. Simplement van dir que “aquesta moció vol dir més coses de les que hi ha escrites” però sense explicar quines coses volia dir. S’ha de dir que durant el debat de la moció diversos regidors/es van estar discutint.

Sembla ser que alguns regidors/es d’IiE no han volgut signar a favor de la ILP i això podria explicar el vot en contra del grup municipal, perquè realment jo encara no he escoltat cap argument seriós per part d’IiE.

I per últim els hi demanaria que abans d’enviar una nota de premsa se la llegeixin perquè han posat com a data el 24 de març de 2007.


3 comentaris:

Unknown ha dit...

De la nota de premsa en qüestió: Especialment roí el darrer punt, intentant lligar-ho tot amb la seva dèria per emmerdar la CUP amb el tema atemptats. Trobo molt desagradable que IiE recorri tant sovint a la mateixa cantarella.

Miquel Monfort Subirana ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
gorri70 ha dit...

ni ells mateixos saben com justificar el sentit del seu vot. S'entén que estiguin nerviosos per això, però en comptes de llençar-li les culpes als altres, farien bé d'aclarir les seves pròpies contradiccions.
I de pas, si cuiden una mica les formes, molt millor. Malauradament això no sembla estar en les seves prioritats, com ja es va demostrar a un dels últims plens.