dilluns, 2 de març del 2009

A Patxi López se l'haurà de fer fora des del carrer

Les eleccions a Bizkaia, Gipuzkoa i Araba han representat un "tongo" electoral en tota regla. La conseqüència directa serà que el Sr. Patxi López serà lehendakari després d'unes eleccions antidemocràtiques i tindrà a la majoria del poble basc en contra malgrat que tingui una majoria parlamentaria.

El vot nul demanat per l'esquerra abertzale ha sumat 100.924 vots constituint un acte de desobediència massiu que demostra que hi ha moltíssima gent que no ha apostat pel vot útil en una situació en què els partits de tendència espanyolista podien obtenir una ficticia majoria. Ha estat un acte de dignitat personal i col·lectiva molt gran i malgrat tenir-ho tot en contra l'esquerra abertzale ha demostrat ser un moviment polític fort i cohesionat. Segurament hi ha votants tradicionals de l'esquerra abertzale que han exercitat el vot últil cap a altres formacions per evitar la victòria del bloc PSOE-PP-UPyD però en una situació normal aquest vot tornarà a les formacions de l'esquerra abertzale com es va demostrar a les passades eleccions municipals.

Segurament el proper Lehendakari serà Patxi López, del PSE-PSOE, un partit que té les mans tacades de sang i un llarg historial de pràctiques antidemocràtiques, corrupció i traició a les classes populars. Haurà arribat al poder amb el suport d'alguns aparells mediàtics però que no s'enganyi pas, tindrà a gran part del poble basc al carrer que no pararan de lluitar fins que aquest senyor marxi.

Alguns a vegades parlen d'un suposat exili basc d'aquesta gent que retallen llibertats a Euskal Herria i m'estic referint principalment als dirigents de PSOE i PP. Doncs per mi aquesta gent ja poden marxar ben lluny però sinó haurà de ser el poble des de la base que es mobilitzi per fer-los fora perquè de feixistes no en volem ni a Euskal Herria ni enlloc.

Aquestes eleccions portaran un increment de crispació i no afavoriran precisament a la resolució del conflicte basc ja que el govern espanyol i els partits espanyolistes no creuen en una veritable democràcia i van carregar-se el procés de pau i per tant ara tocarà un temps de resistència, que com sempre tindrà conseqüències negatives però també servirà per clarificar el panorama i posar cadascú en el seu lloc.

Més informació:

Portal informatiu de l'esquerra abertzale
Diari Gara

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Una pantomima pròpia d' una república bananera...

101.000 vots nuls!!!

Ara ja tindran el que volen a españa, un espanyolista president d' Euzkadi

Carles "Bluesbiker"

Anònim ha dit...

Els talibans mai són bons: Ni els talibans espanyolistes ni els talibans catalanistes. No us heu parat a pensar que la gent del carrer l'únic que vol és viure en pau i fer la seva vida...
Per una altra part, estic d'acord que no es poden il.legalitzar partits polítics perquè al cap i a la fi els que delinqueixen són les persones no els partits polítics, només cal pensar que els únics països on il.legalitzen partits polítics són: Turquia, Rumania i Espanya (amb això ja esta tot dit)

Anònim ha dit...

An`nim sense signatura,a qui l' estàs dient talibà?

a mi????

doncs si és així
vas molt equivocat!

Carles "bluesbiker"

Anònim ha dit...

Carles, A l'utilitzar el mot "talibà" en refereixo a aquelles persones que no tenen la capacitat de raonar ni escoltar i que la seva veritat és l'única veritat.
D'altra banda l'afirmació la fas tu sol... Per cert tu també ets anònim oi ?

Àlex Maymó i López ha dit...

Bones,

Suposo que jo dec ser un talibà segons el company del comentari. Mai he estat d'acord amb això què s'ha de d'estar entre mig dels suposats extrems.

Això és un engany dels partits majoritaris per perpetuar-se en el poder. Jo crec que l'anomenada dreta o extrema dreta defensa els drets de la gent poderosa i l'anomenada extrema esquerra defensa els drets dels treballadors/es.

Jo em considero català i d'esquerres i si la gent que suposadament van de progressistes i moderats em cataloga d'extremista sincerament me la suda... Aquesta gent son els que van amb un discurs suposadament moderat i què ens acaben colant tots els gols ja siguin amb reformes laborals o ja sigui permetent que en aquest estat l'habitatge sigui un luxe.

I això mateix ho podem extrapolar en el tema "nacional". Jo soc independentista perquè m'obliguen a ser-ho però no tinc cap problema en lluitar conjuntament amb la resta de pobles per aconseguir un món millor. Son molts cops aquests "moderats" els que volen enfrontar als diferents pobles.

A Euskal Herria n'hi ha que utilitzen les lleis per guanyar unes eleccions que d'una altre manera no haguessin guanyat mai. Aquests si que son talibans, que no permeten presentar-se a unes eleccions a l'esquerra abertzale segons els interessa políticament.

Anònim ha dit...

Des del moment en que signo ja no sóc anònim.
I amb el meu nom i nick només hi ha una persona a tota la xarxa.

D' altra banda tinc plena capacitat de raonar,enraonar i escoltar.

Dona la cara i signa!

Carles "Bluesbiker"

Anònim ha dit...

Quan era molt petita el franco encara era viu i la gent del carrer sempre deia que l'únic que volia era viure en pau i fer la seva vida...és clar no podien fer res més.
La democràcia ens ha dut la responsabilitat d'escollir com volem viure i l'obligació de lluitar (digueu-li treballar que és més politicament correcte)per tal d'aconseguir-ho. Aquest estat semidemocràtic on vivim no regala res. A més, si bades una mica, van fent que pensis com volen o, com a mínim, que no qüestionis gaire les seves decisions. És l'anar fent la teva vida...condicionada, és clar.

Núria, No tot va sempre sobre rodes, Molins de Rei.

Anònim ha dit...

Benvolgut Carles, En Alex i la Núria fan les reflexions i el comentaris que ells creuen oportuns, els quals agraeixo i en prenc nota. Al contrari, tu et sent atacat i insultat, cosa qual molt lluny de la meva intenció. No dubto que saps entendre i raonar però no cal utilitzar expresions "dona la cara" i similars... Et recomano, a títol de suggeriment, que et tornis a llegir els meus comentaris perquè tinguis constància que no acuso a ningú de talibà, el que només comento es que les postures quan es radicalitzen (per qualsevol part) no es troba la sortida.
En relació a l'anònimat, no t'has parat a pensar que és un dret meu i no teu. Si participes en aquest blogger cal que acceptis les regles del joc, i una d'elles es respectar l'anònimat.

Nahikari ha dit...

Por aquí a Patxi se le llama "Patxi el breve". Tenemos la esperanza que no dure más de dos años y se convoquen otra vez elecciones.

Para el euskera será un periodo más jodido que el de ahora. Y el primer paso será la rotulación y educación. A Patxi no se le ha visto en los informativos, está acojonado. Va a ser un gobierno que va a dirigir Madrid y Rodolfo Ares.

La Diputación de Araba caerá en breves, no le queda mucho.

Pero eso sí, mucha gente sigue convencida que viene el cambio. No señores, vuelve el franquismo! Y el PNV? Acojonado, perdiendo el poder. Eso es lo que más les ha dolido. Quitarse de la poltrona.