dijous, 20 de gener del 2011

La CUP presenta una moció per una política de suport al dret a l'habitatge front als desnonaments

La CUP de Molins de Rei ha presentat pel proper Ple del 26 de gener una moció per una política de seguiment, assessorament i suport al dret a l’habitatge per combatre els processos de desnonament que s’estan produint, fruit de l’esclat de la bombolla immobiliària.

Segons dades del Consell General del poder Judicial, l’any 2009 es van tirar endavant a l’Estat espanyol 93.319 processos d’execució hipotecària, dels quals la major xifra (18.000) correspon a Catalunya, i el 2010 es calcula que acabarà amb 121.000 al conjunt de l’estat. La gran majoria d’aquests processos acaben amb desnonament, i molts responen a primera i única vivenda familiar de l’hipotecat o, fins i tot, de l’avalista. Així, s’ignoren diverses disposicions de la Constitució Espanyola sobre el dret a la igualtat i a l’habitatge, a més d’incomplir el Pacte Internacional sobre Drets Econòmics, Socials i Culturals signat per Espanya.

Davant d’aquest panorama, la CUP proposa que l’Ajuntament de Molins de Rei posi com a prioritat en la seva llista de responsabilitats mesures per ajudar els ciutadans a tenir garantit el dret a un habitatge digne. La CUP sol·licita l’acord de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament per habilitar un servei de seguiment (un observatori, per exemple) dels processos d’execució hipotecària i desnonaments al municipi, oferir assessorament legal directe a les famílies en procés de desnonament i, també, mitjançar amb els bancs i caixes per trobar alternatives que no comportin la negació del dret a l’habitatge. Alguns d'aquests serveis ja es donen però cal dotar de personal i de publicitat aquest servei per garantir que la ciutadania en tingui coneixement.

La Candidatura també planteja que el futur Pla Local de l’Habitatge hauria d’incorporar la informació recopilada per planificar futures actuacions i que el servei de seguiment de l’Ajuntament hauria d’estar coordinat amb l’Ofideute de la Generalitat de Catalunya i altres ens que es dediquen a donar aquest suport.

Veure moció de la CUP per fer front als desnonaments


5 comentaris:

Anònim ha dit...

QUE DEVUELVAN EL DINERO AL PUEBLO DE MOLINS DE REI

Que Montsito y su cuñado devuelvan el dinero cobrado de los contratos fraudulentos.

Estos contratos que se hicieron sin competencia y sin publicidad han sido pagados a un sobreprecio desmesurado en realacion al "trabajo" que se hacia( 4.000 Euros al mes por una mañana de trabajo a la semana)

Àlex hay que recuperar este dinero y que vuelva a los ciudadanos de Molins.

Anònim ha dit...

ESO, ESO, QUE EL ALCALDE HABRA UN EXPEDENTE A ESE INDIVIDUO QUE CONTRATABA ILEGALMENTE Y SE LE EXIJA RESPONSABILIDAD POR SU GESTION FRAUDULENTA

SI EL ALCALDE NO LO HACE, SIGNIFICA QUE LO SABIA Y LO TAPABA

Anònim ha dit...

HE LEIDO EN UN ARTICULO ANTERIOR QUE SE HA LLEVADO EXPEDIENTES DEL AYUNTAMIENTO. ¿COMO LE HAN DEJADO? ¿SE HABRA LLEVADO PRUEBAS DE SUS FECHORIAS?

Anònim ha dit...

Monsito, eres un malandrin

Anònim ha dit...

Este blog está sembrado, cada dia aprendo cosas...
e buscado en el diccionario....:
palabra de hoy:::::
malandrín, na.
(Del it. malandrino, salteador).
1. adj. Maligno, perverso, bellaco.
QUADRA, QUADRA MUY BIEN, CUANDO LO CONOCES CLARO LLEVA TIEMPO PERO LE VIENE QUE NI PINTADO.
M A L A N D R Í N !!!!!