dilluns, 11 de juliol del 2011

Els sous dels polítics continuen un 24% per sobre dels valors del 2007

En el ple municipal del passat 7 de juliol es va aprovar la proposta presentada per l’equip de govern (PSC i CiU) sobre retribucions i subvencions dels regidors i grups municipals. La CUP va votar-hi en contra, conjuntament amb IxMdR i ExMEnllaçdR. L’abstenció del PPC va provocar un empat a 10, que es va resoldre a favor del govern amb el vot de qualitat de l’alcalde.

L’anterior govern (IiE, ERC, CiU) va aprovar amb el suport del PSC un augment dels sous que oscil·lava entre el 34% en el cas de l’alcalde i les dedicacions exclusives i el 128% en el cas dels regidors amb dedicació parcial. Aquest increment es va aprovar el mes de juny de 2007. Fins aquell moment el cost anual global dels càrrecs electes i dels grups municipals era de 340.593,66€.

L’actual govern (CiU, PSC) ha aprovat una proposta que situa en 422.730,96€ el cost anual. Per tant, continuem estant un 24% per sobre dels valors del 2007.

Sí que és cert que aquesta proposta representa una petita rebaixa respecte als sous que cobraven fins ara l’anterior govern. Pensem que aquesta rebaixa no s’hagués donat sense la pressió que hem estat exercint des de la CUP, però creiem que calia rebaixar encara més uns salaris i retribucions que van ser augmentats de forma abusiva el 2007.

Cal recordar que l'increment de l'IPC entre el juny de 2007 i maig del 2011 ha estat del 9,0 %. Els treballadors/es públics no han vist incrementats els seus salaris en aquesta proporció per culpa de la rebaixa del 5% aplicada pel govern Zapatero. En canvi, els salaris dels polítics locals continuen un 24% per sobre dels valors del 2007.

Amb la proposta aprovada pel govern hi haurà aquests salaris mensuals bruts:

Alcalde: 3.762,94 € (14 pagues)
Regidor/a de govern amb dedicació exclusiva: 3.300,31 € (14 pagues)
Tinent d’alcalde amb dedicació parcial: 1.267,74 € (12 pagues)
Regidor/a de govern amb dedicació parcial: 1.172,73 € (12 pagues)
Portaveu de l’oposició: 475 € (12 pagues)
Regidor/a de l’oposició: 380 € (12 pagues)

Veure la comparativa de sous entre 2007 i 2011.


17 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs uns sous bastants normalets, no? Jo no treballaria per aquest sou les hores que treballen els nostres electes. Hi dediquen moltes hores, no tenen vida pròpia ni familiar, són esclaus les 24 hores del dia... No estan tan ben pagats o, dit d'una altra manera, no n'hi ha per tant!

Anònim ha dit...

o

Anònim ha dit...

Però... No és vocacional això que fan?.

El cert és que falta professionalitat en la casta política.. I, a la vegada, sobren polítics.

N'hi ha tants de polítics que molts d'ells es dediquen a tasques de gestió quan la seva tasca és unicament i exclusiva de lideratge social.

Anònim ha dit...

Si, uns sous normalíssims Anònim 1, com la resta de població... pobrets si a sobre ens han de fer llàstima perque treballen més de 8 hores??? Baixa del núvol i toca de peus a terra, que molta gent té feina amb una gran dedicació i cobren una cuarta part del sou. Ser alcalde és una feina important però també ho són altres professions que són imprescindibles pel funcionament de la vida diària de totes les persones.
Esclaus? ningú els obliga que jo sàpiga a ser alcaldes...
No hi hauria per tant si fessin bé la seva feina i les arques estiguessin sanejades però vet aquí el gran problema, se'ls paga una barbaritat per fer veure que treballen i anar arreplegan peles cap a casa. O és que la policia judicial va intervenir perque es va equivocar i tot estava bé?
Au va que se't veu el plumero d'on vens i amb qui vas!
M

Anònim ha dit...

Nomès una reflexió per pensar-hi tots plegats;
Bèlgica fa més d'un any que no té govern...i tot funcina i és un dels països que estan "teòricament" fora de risc de la cris.
Pensem'hi una mica...

Anònim ha dit...

Sobre això dels sous i de la política. És molt fàcil, si el que demanem és que els polítics no cobrin res i que per tant nomeś els rics puguin exercir les responsabilitats polítiques doncs diguem-ho i no passa res. Els pobres treballadors no serveixen oi?

D'altra banda si hi ha gent que creu que la política no és dura i que per tant hauria de fer-se gratis doncs és molt senzill. qui digui això que s'hi posi ell, és molt fàcil, es va un dia a l'ajuntament, se'ls diu que fotin el camp i que ja ho farem nosaltres també gratis, que en sabem més i ho farem molt bé, ho arreglarem tot i ja no hi haurà ni atur, ni problemes, tot anirà bé.

Sobre el tema de Bèlgica i que no hi ha govern, això és una falsetat, hi ha un govern tècnic i interi que pren decisions, una administració que recapta impostos i a causa de la inestabilitat governamental si que hi ha crisi, està també en risc Bèlgica.

Tot plegat em fa pensar força, ja he conegut varia gent que diu que s'hauria de tornar a prohibir els partits polítics, que no serveixen per res i que abans estavem millor. Doncs endavant, els prohibim,els fotem tots fora i ho arreglem tot, de fet governar és molt fàcil, es fa amb els ulls tancats.

LA MOSCA COJONERA ha dit...

YO POR 55.000 EUROS ME QUEDO A DORMIR TODOS LOS DIAS EN EL AYUNTAMIENTO Y ME PONGO UNA ESCOBA EN EL CULO Y VOY BARRIENDO LA ENTRADA Y MI VECINO QUE ESTA JUBILADO Y COBRA 600 EUROS MENSUALES LO HACE POR 1000 EUROS.

Anònim ha dit...

Sobre el tema de Bèlgica i que no hi ha govern, això és una falsetat...
Si us plau, abans de fer afirmacions gratuites, pregaria t'informesis per diversos mitjans: Naturalment que hi ha un gobern tècnic, ans el contraria significaria l'anarquia. El que no pot fer aquest govern es promulgar lleis de primer rang, és a dir la legislació més important per designar el futur que vol encarar un pais.
Si us plau, informat, deprés contrasta i finalment afirma amb precaució.

Anònim ha dit...

Ok Mosca cojonera. Et proposo el següent doncs: Posem que ets un treballador normal que cobres uns 1200 eurus al mes, fent 8 hores diàries i alguna hora extra de tant en tant, que has de dedicar dues hores al dia a desplaçar-te de casa a la feina. Que tens fills, hipoteca, factures, sogra i que no arribes a final de mes. Suposem també que tens ideals i que aspires a transformar la realitat, analitzes les opcions i veus que potser exercir de regidor un temps et pot ajudar a millorar les coses. Suposem que ets honest i no vols cobrar per la teva feina de regidor i que un cop arribes a casa a les 8 del vespre i t'has cuidat de la família, de la feina de casa i de tot plegat et dediques a militar unes quantes hores, ja saps coses petites sense importància: Neteja urbana, millora de les escoles, afrontar desnonaments i asessorar famílies, gestionar espais naturals i blindar-los contra l'especulació... Estàs fet caldo però t'hi esforces i ho intentes.

Portes anys patint però et diuen que tots els polítics sou iguals, que l'únic que volen tots és forrar-se.

Probablement l'escombra voldràs posar-la al cul d'algú perquè pots acabar tant pringat i putejat que se't passaran les ganes de seguir.

A mi aquesta actitud d'acusar a tots els polítics de ser igual ja em cansa. Qui vulgui que arregli les coses, jo ja me n'he cansat, la veritat. Prefereixo fer la meva lluita personal, el poble ja s'arreglarà.

el predicador ha dit...

compañero si estas cansado de luchar por una socidad mas justa si te sientas la corriente te llevara al rio no todos los politicos son iguales lo que tenemos que luchar es por acabar con la lacra de politicos que estan cotaminados ejemplo la veva 80.000 euros gerente sin estudios y puesta a dedo, zaragoza sin estudios y puesto a dedo santamas otra etc. hay que dejar paso a la juventud que sea sana y con ideales por cierto yo llevo muchos años en la politica y no cobro nada.no te desanimes son rachas.

el predicador ha dit...

alex maymo que se sabe del ivan arcas estudia o trabaja.

elpredicador ha dit...

23-07 2011 todos a madrid marcha de los indignados 20h puerta del sol y dia 24 manifestacion

la mosca cojonera ha dit...

hombre alex ya te as levantado de dormir la siesta cuantos dias sin verte saludos

BILDU ha dit...

DIA 23Y 24 DE JULIO TODOS A MADRID CONLA MARCHA DEMOCRACIA REAL YA

LA MOSCA COJONERA ha dit...

IVAN ARCAS,VICTOR PUNTAS Y CASALS LOS MERCADONAS DEL TRAPICHEO DE MOLINS.

EL PREDICADOR ha dit...

IVAN ARCAS FELICIDADES YA TIENE UN TRABAJITO NUEVO ESO DE COBRAR EL PARO NO VA CON ICV TRANQUILO IVAN YA TE BUSCARAN OTRO PUESTECITO COMO A LA VEVA ES CUESTION DE PACIENCIA.

Anònim ha dit...

There is really a lot surprise this particular simply just released sorts are listed below:
uggs estimates boots and shoes mayfair footwear girls java Highkoo Microsof corporation 5450 fight-style exceptional.
When it comes to one of the most styling infant, dress your kids in
uggs. What the majority are finding are imitation, fake UGG Boots.


My blog post - プラダ バッグ