dimarts, 2 d’agost del 2011

500 persones es manifesten contra el Tancament d'Urgències al CAP de Molins de Rei

Molins de Rei ha viscut una de les manifestacions més grans de la seva història. El motiu pel qual unes 500 persones s'han mobilitzat ha estat el tancament del servei d'urgències del CAP de Molins de Rei, que a partir d'ara romandrà tancat de les 21:00h fins a les 08:00h.

A les 8 del vespre s'ha realitzat la concentració que estava convocada per diferents molinencs i molinenques que van participar en una assemblea oberta el dilluns passat a la plaça de la Creu. Des de la CUP hem treballat activament per impulsar aquesta resposta a les retallades al costat d'altres persones que també hi han participat.

Un cop llegit el manifest de la convocatòria s'ha realitzat una manifestació fins al CAP de la Granja. Després de nombrosos crits en contra del tancament i a favor de la sanitat pública s'ha realitzat una assemblea oberta en el pati interior de l'ambulatori.

Han intervingut diferents persones que han ressaltat la necessitat de seguir mobilitzant-se i s'ha acordat repetir la concentració el proper dilluns 8 d'agost a les 20.00h a la plaça de l'Ajuntament.

Una de les intervencions ha estat a càrrec de l'alcalde accidental Joan Ramon Casals (CiU) després que un dels manifestants ho demanés. Casals ha assegurat que des de l'Ajuntament es farà tot el possible per evitar aquesta retallada. Tot i això la xiulada i els crits contra el govern de CiU han estat majoritaris.

El passat dijous 28 de juliol tots els partits polítics amb representació al consistori es van posicionar en contra del tancament d'urgències i van donar suport a les mobilitzacions després que la CUP ho demanés en una moció. Esperem doncs que aquest compromís es faci efectiu i que entre la ciutadania i els grups polítics aconseguim l'objectiu d'aturar aquesta retallada a la sanitat pública.

A continuació us adjuntem el manifest llegit en la manifestació:



NO AL TANCAMENT D’URGÈNCIES AL CAP DE MOLINS DE REI

El passat 15 de juny, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va anunciar que iniciava una ordenació de l’atenció urgent que s’ofereix des dels centres d’atenció primària.

Com a resultat d’aquesta mesura, el CAP de Molins de Rei tindrà un nou horari a partir de l’1 d’agost i tancarà de 9 del vespre a 8 del matí. En cas d’urgència ens haurem de desplaçar al CUAP de Sant Vicenç dels Horts o de Sant Andreu de la Barca o a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. En un any hem passat de tenir 24 hores d’atenció sanitària en el nostre CAP a tenir-ne només 13 hores (de 08:00 a 21:00).

El cost de la nostra sanitat pública en termes econòmics de percentatges en relació a PIB, ens demostra que encara estem a la cua dels països que formen la UE (Catalunya es gastà el 2010 per habitant 1.298€, mentre que la mitjana europea és de 2.103€) . Per aquest any 2011, amb l’aplicació de les retallades, està prevista una despesa per càpita de 1.179€.

L’actual govern de la Generalitat ha aprovat retallades en tots els serveis públics, que arriben a 2.000 milions d’euros. Les retallades no són inevitables ja que un govern té moltes alternatives per retallar despesa o per augmentar els ingressos.

Després de la última reforma de l’Import de Succesions, que només pagaven les 500 famílies més riques del Principat, el govern de CiU ha eliminat completament l’impost i deixaran d’ingressar 611 milions d’euros. Només que es reduís un 15% el frau fiscal de les grans fortunes d’aquest país obtindríem 1.605 milions d’euros. Per tant, aplicant només aquestes dues mesures no serien necessaries cap ni una de les retallades plantejades pel govern de la Generalitat.

És qüestió de prioritats, es pot afavorir als interessos dels més poderosos o es pot treballar per mantenir i millorar els serveis públics. Per tot això és important que ens mobilitzem en benefici de l’interès de la majoria de ciutadans i ciutadanes d’aquest país.

Ni a Molins de Rei ni enlloc volem que ens retallin la sanitat pública!

Si vols rebre més informació envia un correu electrònic a:
aturem.les.retallades@hotmail.com

Veure més fotografies de la mobilització


11 comentaris:

LA MOSCA COJONERA ha dit...

500 MOSCAS COJONERAS Y ESO QUE ESTAMOS EN AGOSTO ANIMO Y ADELANTE,

Ricard ha dit...

Hola Àlex,
Estic d'acord amb les mesures que proposes per a que no hi hagin més retallades en general, ni més retallades a la sanitat pública en particular.
Però jo et proposo d'altres sobre les quals la CUP no en feu mai referència, potser perquè no està bé fer autocrítica d'allò que s'anomena de forma àmplia les esquerres:
1)No et sembla que hauríem de demanar el retorn del fons de competitivitat de 1450e per part del govern espanyol
2)No et sembla que ens el últims 8 de govern tripartit, s'hauria d'haver gestionat millor els pressupostos públics de la Generalitat.
3)És possible que amb una millor gestió no existís el dèficit públic que tenim en l'actualitat.
Són únicament tres accions a sumar a les dues que proposaves.
Per cert, el passat recent ens condiciona el present, i en aquest passat de polítiques noeliberals que ens han portat fins aquí; et recordo que a Catalunya no ho oblidem estaven al govern els tres partits d'esquerres parlamentaries. A vegades alguns d'ells solen oblidar-ho.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb les reivindicacions i contra les retallades de la sanitat pública.
Però voldria posar de manifest que perque la sanitat pública sigui universal i de qualitat cal uns esforços per part de la nostra societat, m'explico:
1.- Molt sovint els metges/metgesses de familia del CAP actuen més de psicolegs que de metges, n'hi ha una llista recurrent d'avis que una de les seves ocupacions és visitar a diari el metge.
2.- Prou de fer frau amb els medicaments i receptes dels pensionistes per benefici propi.
3.- Valorar que l'atenció que rebem per part d'un facultatiu té un import econòmic i que cal que ho utilitzem amb seny.

Poso només tres exemples dels mil que podem haver. El que vull manifestar es que cal un canvi de mentalitat per part de la societat i que el que vol vetllar i conservar una cosa s'en te de preocupar i fer-se part implicada.

Gràcies

Una infermera de CAP

Pd. Sabeu quin és el sou d'una infermera del CAP ?... no us ho dic perque riurieu !!!

Anònim ha dit...

Tant debò siguem més indignats dilluns que ve! Les terrasses del centre i els carrers estaven plens de gent, podriem haver sigut més! Falta gent!

P.d. M'agradaria saber quan cobra una
infermera del CAP...!

Anònim ha dit...

Una infermera de Cap que fa suplencies de la titular i que treballa 8 hores diaries cobra aprox. 1.100 - 1.200 Euros.

Ben cobrat per tractar-se de professionals de la salut i d'estar-se una colla d'anys a la facultat Oi ?

Anònim ha dit...

Doncs no està gens malament 1.200 euros. Ja m'agradaria cobrar-los a mi que no arribo a mileurista fent una feina que també requereix un bon grapat d'anys a la facultat.

LA YAYA MARIA ha dit...

EN LA CLINICA DE MOLINS ESTAN DESPIDIENDO PERSONAL Y UNA AUXILIAR DE CLINICA COBRA 800EUROS AL MES LIMPIANDO EL C... A LOS ANCIANOS. EL PRECIO DE UNA HABITACION INDIVIDUAL ES DE 2800 EUROS AL MES TELA MARINERA.

EL PREDICADOR ha dit...

DIA 22-08-2011 A LAS 20:00H CONCENTRACION EN LA PLAZA DEL AYUNTAMIENTO Y POSTERIOR MARCHA AL CAP DE MOLINS DE REI DEMOCRACIA REAL YA.

DOCTOR ASPIRINA ha dit...

29-08-2011 MANIFESTACION 20H PLAZA DE LA VILA BASTA DE RECORTES EN LA SANIDAD PUBLICA. DEMOCRACIA REAL YA

DOCTOR ASPIRINA ha dit...

DIA 05-09-2011 TODOS A LA MANIFESTACION CONTRA LOS RECORTES EN LA SANIDAD PUBLICA 20 HORAS PLAZA DEL AYUNTAMIENTO.

csi ha dit...

alex el desaparecido