divendres, 27 de març del 2009

La moció de la CUP contra la repressió policial dels Mossos és rebutjada pels partits del tripartit

La moció de la CUP presentada en el ple municipal de Molins de Rei del 25 de març de 2009 a favor del diàleg amb els i les estudiants i contra la repressió policial dels Mossos d’Esquadra no va ser aprovada degut al vot en contra d’IiE (7), PSC (5), ERC (3), i PP (1). Van votar-hi a favor la CUP (1) i es va abstenir CiU (3).



En la moció es demanava la dimissió dels consellers Joan Saura (ICV) i Josep Huguet (ERC), com a màxims responsables de les conselleries d’Interior i Universitats, per haver utilitzat la repressió policial com a forma d’intentar solucionar un conflicte social. Creiem que no han prioritzat la via del diàleg i la negociació amb els i les estudiants i per tant és inadmissible recòrrer a la violència. També en la moció es demanava l’absolució dels estudiants detinguts/des entenent que van ser les primeres víctimes de la violència policial.



Des de la CUP valorem molt negativament què no s’aprovés aquesta moció i aquesta valoració es basa en els següents punts:

  • Els partits del tripartit tanquen files: denunciem que PSC, ERC i ICV van preferir tancar files amb els dirigents dels seus partits abans que posar-se al costat de les persones agredides per la policia, entre les quals també es trobaven diversos molinencs i molinenques
  • El temps posa cadascú al seu lloc: en el ple municipal el regidor de la CUP Àlex Maymó va recordar declaracions de dirigents d’ICV quan es demanava la dimissió immediata de la delegada del govern Júlia Garcia Valdecasas per una càrrega policial a la UAB, que per cert, no va generar ni tants ferits ni tanta alarma social. No entenem com ara no es vol demanar també la dimissió dels màxims responsables polítics.
  • L’estratègia de la criminalització: lamentem com des d’ERC es va voler equiparar la “suposada” violència d’una minoria d’estudiants amb la violència policial. Creiem que tothom va poder veure la violència exercida per la policia davant uns estudiants que amb prou feines van poder defensar-se de l’agressió policial. I volem recordar que va ser el Govern de la Generalitat qui va recórrer a l’ús de la força per desallotjar un tancament pacífic a la UB.
  • Ple suport a la lluita contra l’anomenat Pla Bolonya: des de la CUP donem tot el nostre suport a la lluita del moviment estudiantil contra l’aplicació del Pla Bolonya i denunciem com s’està intentant enganyar a l’opinió pública dient que és una minoria qui s’oposen a aquest pla quan en el cas de la UB un 93% dels estudiants van votar a favor de la seva paralització.
  • Ja ho vàrem avisar: en motiu del desplegament dels Mossos d’Esquadra al Baix Llobregat ja vàrem avisar des de la CUP que aquest cos policial actua habitualment amb una violència desproporcionada contra els moviments socials i l’esquerra independentista i per tant tornem a demanar que els municipis vetllin constantment per denúnciar activament aquestes actuacions agresives per part dels Mossos d’Esquadra.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Indignant la resposta dels "ecopijos"!!!

A la mani d'ahir erem molts i cap incident, mireu la notícia:

http://www.kaosenlared.net/noticia/barcelona-20.000-ciudadanos-contra-represion-policial-aplicacion-bolon

No tidran cap més sortida que aturar l'aplicació del pla Bolonya. Ha quedat prou clar que els estudiants no volen la privatització de l'ensenyament i que són joves però més responsables que la pandilla de polítics ineptes. TOTS, TANT GOVERN COM OPOSICIÓ